Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (218)

okkac 

všechny recenze uživatele

Tak na to, jak dlouho to údajně byl vysnívaný Lucasův projekt, tak jeho produkce asi vznikala ve velkých bolestech, když co si pomatuji, že byly v TV zprávy o jeho natáčení v Čechách, tak to bylo už skoro více jak 2 roky zpátky, aby se pak najednou objevil skoro hned na Blu-ray a to téměř bez jakéhokoliv povšimnutí. Ale byla by škoda ho úplně minout, pokud vám už dlouho chyběl letecký film z WWII. Sice reálné letadla se pohybují tak maximálně po letišti a zbytek veškeré akce ve vzduchu je kompletní CGI, které vypadá sice nevypadá špatně, ale je to na tom poznat (ale dnes by i už nikdo nechtěl dělat potíže natáčením ve vzduchu jako třeba u Tmavomodrého světa), nicméně ty bitvy jsou parádní a nadšence potěší tuším vlastně filmový souboj s typem prvního proudového bojového letounu Messerschmitt Me 262. Jenže mezi lítáním ve vzduchu musíte trochu přetrpět bandu černochů, která jen neustále mluví a mluví, často v klišovitých větách s neustálým řešením rasových předsudků. 6/10 a přirovnal bych to k opravdu velmi, po mnoha stránkách, podobným Rytířům nebes z WWI. P.S. Když naskočily úvodní titulky s tím svým fontem, tak jsem měl pocit, že jsem si musel pustit něco z osmdesátek :-/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Plukovníku, osm německých stíhaček nebo osmdesát německých stíhaček, pořád to nemění nic na tom, co si o vás a vašich chlapcích myslím." - "Nám je to fuk." Zcela bezproblémový film nabízející především skvělé akční scény, kterých je hodně a z nichž každá vždy přijde s něčím novým. Vivat ILM! Dvě hodiny utekly velmi rychle, neokoukaní herci mě bavili a zvykl jsem si i na Blanchardovu hudbu, jež mi při samostatném poslechu připadala nepatřičně moderní. Hlavní myšlenka Red Tails je (bohužel) stále aktuální, a tak především díky vyznění filmu rád přehlédnu i těch několik neuvěřitelností (ze kterých mi nejvíce vadil závěrečný souboj jeden na jednoho s proudovým Messerschmittem 262). Čtyři a kousek. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE BAREVNEJ. NEŽERTUJU, PODÍVEJ SE.“ ... ,,JEŽIŠI. NEMŮŽOU BEJT PŘECE VŠICHNI BAREVNÍ....“ /// Po černejch pěšácích jsou na řadě (vybarvení) letci. Problém je, že to není film jako film, ale óda na ,,černou duši“. Je třeba ukázat, jak si žili, kdo byli, jak si svoji pozici vydobyli (kdo byl opravář, kdo velitel, kdo s kým kámošil....). Mezi tím vobčas proběhne demolice maket (či CGI) všeho druhu (mrkni Svěráku, jak se letecky likviduje vlak...) a melou se strašný sračky (na to se radši nedívej...). Teda spíš takový jednoduchý kecy, který nepatřej do válečnýho filmu, ale do Bronxu nebo do nějakýho seriálu. Černí muži rušící předsudky v armádě bílejch – zidealizovaný (prostě mi to tak připadá), ale hlavně dětsky jednoduchý. Ve vzduchu to vobčas celkem ujde, páč můžu aspoň na chvilku zapomenout na ten černobílej patos, kterej se vodehrává tam dole. A přestože se to nezdá - TOHLE byla větší sračka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju filmy podle skutečnejch událostí. 2.) Knihu od Johna B. Holwaye ,,Red Tails Black Wings....“ číst nebudu. 3.) Miluju červenej vocas. 4.) Cože? Film o černoších a nehraje v něm Morgan Freeman? 5.) Thx za titule ,,DoubleJo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Poctivý válečný film, kde akce hraje prim. V poslední třetině byl postup příběhem už celkem rozházený a malinko nepřehledný. Přesto jde o pořádnou filmařskou práci, kde jsem se nemohl nabažit zejména kamery, snímající scény z pořádným panoramatickým rozhledem. Bitevní sekvence vyšly parádně, triky jsou na úrovni a přehlednost boje, na kterou si velmi potrpím, stála za to. Pro mě další nepochopitelně shazovaný film jako například Battle: LA. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Umístit Karlštejn na Apeniny, to je urážlivé jak vůči Čechům, tak Italům. Dokazuje to ignoranci a uměleckou i kulturní senilitu George Lucase (kterou od Skryté hrozby znehodnotil všechny filmy, kterých se účastnil, a to bez výjimky). Red Tails by chtěly být alespoň slušnou agitkou, nejsou ani jí... Vlastně je to tak nevzrušivé, až to nedává smysl. Při tom, o čem ten film je, by měl být nějakým způsobem zajímavý. Není. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Red Tails není prvním snímkem, kde se Terrence Howard objevil jako letec z jednotky Tuskegee Airman. Příslušníka stejné letky ztvárnil již ve filmu Hartova válka (2002). (oje)
  • Cuba Gooding Jr. se s motivem pojednávajícím o pilotech z Tuskegee na plátně nesetkal poprvé. Již o více jak 10 let dříve ztvárnil roli jednoho z pilotů ve snímku Letci z Tuskegee (1995). (Chevees)
  • Při záběru na ruku „Pretty Boye“ (Lars van Riesen) ve scéně, když tiskne spoušť na kniplu, se nejedná o knipl KG13, kterými byly vybaveny Messerschmitty Bf109, ve kterém ovšem zrovna letí. (Klot)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama