Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(50)

Keiichi se nově přistěhoval do Hinamizawy, kde objeví sérii vražd z minulosti. Ale jeho noví kamarádi o nich mluvit nechtějí a vypadá to, že ho tajně sledují. (Netflix)

Recenze (32)

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Higuraši no naku koro ni: Příběh je pomalu rozkrýván docela netradičním způsobem, kdy je s každou kapitolou restartován a poté se vždy odvíjí trochu jiným směrem a končí trochu jiným výsledkem, ale některé klíčové události zůstávají pokaždé zachovány, případně je jedna dějová linie nazýrána vždy z pohledu jiné postavy. Ty hlavní záhady se ale nevysvětlí, spíše než odpovědi nabízí první série jen množství otázek. ________ Higuraši no naku koro ni kai: Higuraši kai nezačalo nijak oslnivě, nudný a vlastně i celkem zbytečný začátek mi rychle zkazil radost z návratu tohoto seriálu, teprve na konci druhé kapitoly (díly 12 a 13) to začalo být opravdu zajímavé a dobré. Především proto, že seriál konečně začal poskytovat kýžené odpovědi. Nicméně poslední kapitola Higuraši kai byla skvělá celá, rozuzlení bylo velice překvapivé a uspokojující. Škoda jen, že první polovina neměla až takový spád. ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedával jsem moc pozor, bylo to fakt nudný. Tudíž jsem moc nechápal no..:D Čekal jsem od toho strašně moc, ale mě to vůbec nevzalo. Ani postavy, příběh nebo dokonce opening.. Soundtracky na tom byly fakt mizerně. Takže 2* za několik brutálních scén a za poslední kapitolu, která mě překvapivě bavila. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Co funguje jako vizuální novela s několika příběhovými liniemi a mnoha konci, to až tak úplně nefunguje jako anime. Taky proto se tvůrci adaptací snaží vměstnat co nejvíc děje do jednoho příběhu a někdy to působí poměrně zmateně a nedotaženě. Například v případě Air. Tady je to ale ještě jinak a nejsem si jist, jestli to byl dobrý nápad. Každý pátý díl (pokud si dobře pamatuju) se totiž zmáčkne reset a začínáme znovu od začátku, což způsobuje v hlavě chaos. Aspoň v té mé. Ke konci už jsem opravdu mnohdy nevěděl, která událost se přihodila v aktuální příběhové linii a která v té minulé, případně předminulé. Možná to byl záměr tvůrců, protože tohle anime je o tajemných věcech, které se až do konce tak úplně nevysvětlí (to až možná v pokračování). Každopádně jsem měl potíže se na seriál vůbec dodívat, ale závěr se docela povedl, a tak jsem ani moc nelitoval času stráveného s tímto seriálem. Původní vizuální novela, oproti níž je toto anime pouze slabým odvarem, se dá pořídit na www.mangagamer.com. Pouze v angličtině samohřejmě. Rozhodně doporučuju. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

(Technická: 26 dílů Higuraši no naku koro ni je rozčleněno do 6 kapitol.) V prvních 13 dílech je hlavní postavou příběhu Maebara Keiiči, mladík, který se s rodiči nedávno přistěhoval do vesnice Hinamizawa, a několik jeho nových přátel. Jak se brzy ukáže, obec skrývá neveselá tajemství, přičemž nynějším i dřívějším událostem ve vesnici se více věnuje druhá polovina seriálu. A poslední kapitola... Uvidíte sami. Hned na začátku hodnocení si odbudu hanění. 1) K závěru doporučuji přistupovat s trochou skepse. Není špatný, ovšem doufal jsem v něco jiného. 2) V úvodních částech prvních dvou kapitol bych uvítal vystřižení/úpravu většiny komediálních scén, anžto obzvláště v porovnání s následujícím jsou některé opravdu hloupé. Naštěstí se toto týkalo pouze dvou zmiňovaných dílů a pár dalších okamžiků. 3) Možná by nebylo na škodu jiné řazení kapitol. První z nich totiž navnadí na něco, čím nakonec seriál není. Počáteční kapitola představuje horor, v němž je příběh jen nakousnut, ovšem disponuje naprosto fantastickou atmosférou! (V tomto ohledu jej řadím k nejlepším hororům vůbec .) Následující části už jsou však spíše mysteriózním thrillerem, který zřejmě kvůli lehkému zklamanému očekávání hodnotím o trochu hůře. I tak z něj ovšem mám „velmi dobrý“ pocit, atmosféra je podobně intenzivní, jen se z tajemně děsivé změnila v tajemně napínavou. „Velmi dobrý“ proto, že místy je to kvůli úmrtím až nepříjemná podívaná. Skonů není v seriálu mnoho, ovšem když na nějaké dojde, je dosti brutální... a zároveň působivé (asi také proto, že kamera většinou nenabízí přímý záběr na akt, ovšem divák má i tak poměrně jasnou představu o tom, co se mimo obraz děje). Posledním chodem menu je povedený scénář, který postupně odkryje celou pohnutou historii vesnice Hinamizawa (ačkoli všechny souvislosti jsem při prvním zhlédnutí nezachytil) i temné a temnější minulosti postav (nebo ne?). Jen ten konec mohl být jinačí. Co se týká audiovizuálního zpracování, pozadí jsou nakreslena velice pěkně a postavy patří k lepšímu anime standardu. Z hudební složky bych obzvláště vyzdvihl vynikající skladbu z úvodní znělky. Krom toho není hudba nijak zvlášť výrazná, ovšem atmosféru doplňuje výborně. 8/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môj celkový dojem: Aj napriek tomu, že Higurashi no naku koro ni má viac slabších stránok (strašne mi liezlo na nervy, ako postavy jednu vetu opakovali x krát) a pár dielov je nudných, som nad mieru spokojný. Ako celok to pôsobí ako úžasné, psycho anime, ktoré síce zo začiatku vyzerá ako milá rozprávka pre deti o priateľstve, v skutočnosti to ale pripomína zvrhlú rozprávku pre dospelých.. Ten nápad nie je zlý a popravde, má to aj niečo do seba.. v anime je veľa divných alebo zvrhlých scén, ktoré by ste deťom pustiť určite nemali (a kto má dobre pozná, vie, že to mám rád) a niektoré zvraty sú aj prekvapivé (alebo aspoň zaujímavé).. Najviac sa mi páčil asi príbeh prvý a posledný a toto ma doslova držalo za vajca.. som zvedavý na pokračovanie (alebo čo to je).. a moje dík patrí aj prekladateľovi a jeho pripomienkám v reklamných titulkách, Arigato Gozaimas ^^ Moje hodnotenie: 89% ()

Zajímavosti (5)

  • Ak v mene Rumiko Chie začneme priezviskom a potom menom Chie Rumiko (bežný spôsob vyslovovania mien v Japonsku), prvé tri slabiky znejú veľmi podobne ako Ciel (výslovnosť v japonsku ako Shi-e-ru), postava v anime Tsukihime (2000). Navyše, obidve postavy boli vytvorené v doujinshi hre, majú krátke modro-šedé vlasy, obidve zbožňujú kari a boli nadabované Fumiko Orikasovou. (Flipper)
  • Reštaurácia, kde Shion pracuje, sa volá Angel-Mort. Vo francúzštine "mort" znamená smrť, alebo mŕtvy, záleži od toho ako sa použije. Preto táto reštaurácia sa dá čítať aj ako mŕtvy anjel. (Flipper)
  • Prezývku, ktorú Rena používa na oslovenie Shion (Mioniné dvojča) je Shi-chan. Shi znamená po japonsky smrť. Či to bolo zámerom, alebo nie je len na divákoch. (Flipper)

Reklama

Reklama