Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (169)

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinná vianočná komédia, ktorú si divák užije najviac cez sviatky. Vyjde tu najavo, že rodinná pohoda a láska svojich blížnych sú tie najväčšie hodnoty, s ktorými môže človek počítať. Bolo to však natočené s pomerne veľkým pátosom a podľa obohranej šablóny. Pár zvučných mien a ich výkon ťahá tento snímok v hodnotení o trochu vyššie. 60/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemna, i kdyz opravdu malicka, zmena oproti klasickejm vanocnim filmum. Nevadilo by, ze to jede podle klasickyho schematu a predem vam je jasny, jak to dopadne. Ta premrstena delka by se taky dala vydrzet (film nenudi). Problem ale je, ze postupne ubejvaj vtipky. A pritom to Vaughn, a to neni zadnej muj extra oblibenej komik, ze zacatku skvele rozjizdi. Sice neni vylozene zlej, coz je skoda, chtelo to znej udelat vetsiho hajzlika, je ale neskutecne uzvanenej a vsechno silene okecava. A Vaughn je v tyhle roli perfektni a dokaze pobavit. Ono celkove se povedlo obsazeni, tlustej Giamatti nema chybu a Spacey se supermanovskym plastikem je paradni. Navic potesi malicky cameo brachy Slye. Takze celkove docela zabavnej vanocni film, kterej ale moh bejt o moc zabavnejsi. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Místy střelená komedie se spoustu známých tváří, proto mě celkem překvapuje, že je tak málo známá. Spolehlivě vám navodí tu správnou vánoční atmosféru a taky určitě pobaví. Nejlepší byla scénka ze začátku filmu - honička se Santama. Velmi originální byla na konci taky terapie méně slavým bratrů - ta se opravdu povedla. Takže doporučuju na nudné zimní večery. :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Santa Claus. Ikona amerických vánoc vzniklá reklamní figurkou firmy Coca-cola. Kolik už bylo o něm natočeno filmů. Lze ještě vůbec vymyslet něco originálního? Ale jo, jeho bratra. A je to. A sled různých událostí může pokračovat. Vánoční duch na snímku je příznačný, zábavnost je snaživá, ale místy nudná. Ono ukázat, že příprava a rozdávání dárků je ohromný byznys jako každý jiný, není hlavně pro děti, to pravé ořechové a mnohé vtípky tak zapadají vniveč. Nevím jak pro Ameriku, ale pro českého diváka tak snímek padá do průměrnosti, i když je natočen zručně. Tady se hlavně naráží na mezinárodnostmi kulturní rozdílnost, a v tom je ten základní problém. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejslabší komedie s Vincem Vaughnem, pokud nepočítám Mládí v trapu. Přesto pár pozitiv se najít dá - romantická večeře v nově otevřené restauraci, kouzelné městečko plné roztomilých elfů na severním pólu, příšerně tlustý Paul Giamatti, jako vždy sladká Rachel Weisz a Vaugnovy vtipy o matce. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Clyde, kterého hrál Kevin Spacey, dostal od Santy Clause na Vánoce vytoužený Supermanův plášť. Spacey si v roce 2006 zahál Lexe Luthora ve filmu Superman se vrací. Tam má Kryptonian základnu na Severním pólu stejně Santa v tomto filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama