Reklama

Reklama

True

  • Německo True
Krátkometrážní / Romantický
Německo / Francie, 2004, 10 min

Epizoda z filmu Paris je t'aime o vztahu dívky a slepého kluka. (Elrond88)

Recenze (121)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí, které by se dalo užívat snad u všech filmů a člověk by tak nemusel na takové chvíle čekat třeba hodinu, ale měl by je hned v sedmi nebo deseti minutách za sebou. Bohužel mám obrovskou averzi k Natalii Portman - a zastávám názor, že neumí hrát. Jako takový oddychový mini klip zajímavé. Ale nic z čeho bych si sedla tzv. "na p*del". ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôsobivý film, akurát, že ten úvod ma zaskočil, lebo prirovnávať lásku k ročným obdobiam sa mi nepáči, ale našťastie to dopadlo inak. Taktiež dievča bývalo blízko divadla a slepí chlapec k nemu poznal skratku, no ona nie, tak to bolo viac než divné. Taktiež som nesúhlasil so všetkými ich aktivitami, ale láska slepého chlapca a vidiaceho dievčaťa na mňa zapôsobila. Svojou technikou tiež nebol zlý, ba možno naopak a tak to oceňujem, lebo to bolo podľa mňa kvalitné. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších a filmařsky nejspíš nejlépe zvládnutých epizod filmu Paříži, miluji tě. Slepý chlapec, který zná zkratky v Paříži, po kterých může běžet s větrem o závod, aniž by zabloudil, nebo jen zakopl, se seznámí s půvabnou dívkou, která ráda zahodí své mládí pro to, aby pečovala zbytek života o slepce... Krása :) 8/10 ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit krásnější způsob, jak zobrazit vztah dvou lidí - od seznámení se až k prvním hádkám. Pár opakujících se zrychlených záběrů, jednoduchá hudba, několik prostých frází... Je toho tak málo a zároveň strašně moc. Tak moc, že je to slovy nepopsatelné. 7 minut mi dalo víc než kdejaký celovečerní film. Jednoznačně nejzářivější hvězda celého Paris, je t'aime. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Tykwerův příspěvek ke skupinovému dílu je neuvěřitelně působivý - v průměhu filmu se na diváka snáší tíha života, víc a víc... a víc a víc a víc! až nakonec témař nejde snést, a pak - přijde pointa, taková, jakou myslím nikdo nečekal - a veškerá tíha padá pryč. Tenhle režisér v tom zkrátka umí chodit. 80%! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno