Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

kingik 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že si tenhle horor, který je remakem hororu z roku 1974, od počátku přiznává, že je lehce vypatlaný, stejně jako jeho ústřední dvojka vraždících maniaků. Přiznaná stupidita je totiž jeho velkou devízou a bez ní by nebyl tak zábavný. Je vidět, že režisér Glen Morgan hororovému žánru hoví, protože s podprůměrným scénářem doslova dělá divy. Jeho vražedné monstrum Billy i jeho šílená dceruška, kterou zplodil se svou matkou, sice do charismatu takového Jasona Vorheese nebo Mike Myerse mají daleko, ale co se týče vraždění, s ničím si s nimi nezadají. A právě to vraždění je vůbec tím nejlepším, co tenhle horor nabízí. I nějaké to napětí se najde, protože zlověstně se tu tváří i ozdoby na vánočním stromku a rovněž tradiční vánoční hudební motivy jsou zde předělané do zlých tonů. Herecké obsazení disponuje mladými nadějnými herečkami, které jsou tu stejně, jen aby vzápětí zhebly nějakou krutou smrtí. A konec filmu je silně odbytý, finále mně přišlo nepřehledné a ani nijak moc zábavné. Nemám rád slabé závěry u hororů a toto se odpustit nedalo, ale jinak to vůbec nenudilo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Originál jel na vážnější notečku, to remake se s tím nemaže a místo nějakýho hlubokomyslnýho zamyšlení rozjel řádně brutální vraždičky a taky zepár těch nechuťáren (vymáčknuté a snědené oko moc originální není, "perníčky" z lidský kůže už ovšem je :-). Je to prostě taková vánoční jednohubka, kde se nehraje na nějaký vykreslování charakterů nebo proč, kdo, kdy a tak, ale za zvuků koled se tu vesele vraždí a pojídají lidi. No neberte to mezi tím nakupováním dárků a pečením cukroví ;-) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

No takový běžný horor. Ale scéna kdy kluk povraždí rodinu a z matky si vykrajuje vánoční cukroví a pak to krásně pojídá neměla chybu. A nebo když ho máme ve 12 letech ojede a má sním pak dceru. Billy se po letech vrací domů ,ale tam bydlí skupina studentek a tak jednu po druhé vraždí a vydloubává jim hlavy jenže někdo mu ještě asi pomáhá.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť chutné prekvapenie, skvelá jednohubka, zákusok ako vyšitý. Štedrý večer, jeden dom, pár fešných obetí a ďalšia pošahane nechutná rodinka zabijakov. Jednoduché, rýchle a úderné. Žiadne opletačky, dosť dobre natočené vraždy, ktoré sú spojené niekedy aj so slušnými ľakačkami A záver aj keď tradičný, no i tak dobre vymyslený. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Rusáci mu sestřelili sáně. Santa Claus je mrtvej.- S odstupem času musím říci, že jde o zábavný slasher plný barevných světýlek a očí. Oči vydloubané, vytrhané, vyražené a rozvěšené na vánoční stromek coby ozdoby. Billy to neměl lehké, a tak není divu, že si nakonec svoji rodinu přisvojil včetně sestry Agnes, jejíž byl otec. Telefon odkazuje na Vřískot, chodby mezi stěnami na Lidé pod schody. A nechybí ani uříznutá hlava! Střeva ven tedy bohužel ne....ale co takhle šťavnatého pečeného andělíčka? Hodnocení ponechávám, možná bych i půl hvězdy přihodil....3,5* ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • V traileru je možné všimnout si několika scén, které se ve filmu nakonec neobjevily. Vystřižené sekvence měly být součástí "unrated" verze, která ale nebyla nikdy vydána. (Dlee)
  • Režisér Glen Morgan měl v “záloze“ ještě herečku Margot Kidder, která si rovněž zahrála v původním filmu, přednost nakonec dostala Andrea Martin. (Stocki)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru během ledna 2006, natáčení zabralo 29 dní. (Stocki)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama