Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupinka kamarádek společně slaví Vánoce. Bohužel v domě, kde před patnácti lety došlo k tragédii. Legenda vypráví, že malého Billyho zneužívala vlastní matka. Zamykala ho ve tmě na půdě a dolů směl jen o Vánocích. Když zjistil, že Santa Claus není, brutálně zabil svého otčíma, sestru i nenáviděnou matku. Znuděná děvčata vytrhne z vánoční pohody nejprve několik obscénních telefonátů. Později začne jedna po druhé mizet. Mrazivý sváteční večer a nezvaný host, který si přišel splnit své nejtemnější sny... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Kúzlo pôvodného Black Christmas spočívalo v tajomnosti vraha a v tom, že sme sa vlastne ani na konci filmu nedozvedeli totožnosť vraha. Glen Morgan to zobral úplne opačne a podáva nám triviálnu vysvetlenie o týranom dieťati z ktorého vyrastie masový vrah. Pokiaľ scenárista nevie prísť s niečím originálnym, možno by bolo dobré si uvedomiť, že ukázať alebo povedať menej je niekedy viac. Navodzovať atmosféru Vianoc pomocou vianočných kolied je veľmi lacný trik, ktorý jednoducho nemôže fungovať a podobne nefunguje ani celková atmosféra filmu, ktorý až na jednu lakačku pôsobí veľmi nudným dojmom. Herecké obsadenie je typické pre slasher: pekné dievčatá bez hereckého talentu. Jedným z najväčších problémov dnešných slasherov je to, že to nedokážu filmári zužitkovať. Nikto nepotrebujem oskarové výkony, ale prečo keď si už dajú tú námahu a obsadia pekné dievčatá, tak to nedokážu využiť v nejakej erotickej scéne, alebo aspoň dievčence ukázať nahé? Veď to bolo také pekné pravidlo slasherov 80-tych rokov. No a ten koniec....WTF??? ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Originál jel na vážnější notečku, to remake se s tím nemaže a místo nějakýho hlubokomyslnýho zamyšlení rozjel řádně brutální vraždičky a taky zepár těch nechuťáren (vymáčknuté a snědené oko moc originální není, "perníčky" z lidský kůže už ovšem je :-). Je to prostě taková vánoční jednohubka, kde se nehraje na nějaký vykreslování charakterů nebo proč, kdo, kdy a tak, ale za zvuků koled se tu vesele vraždí a pojídají lidi. No neberte to mezi tím nakupováním dárků a pečením cukroví ;-) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Kýbeľ na grcanice som ti dala vedľa postele, šťastné spičené Vianoce.“ Príjemne priamočiara morbidita plus príjemná vianočná atmosféra rozľahlého domu plného upokojujúcich elektrických sviatočných výzdob. V teplej obývačke krb, v rádiu koledy a za oknami hustý sneh, proste ideálna kulisa pre krvavý horor, v ktorom voňajú mäsové koláčiky. K tomu atraktívne progesterónové a estrogénové herecké obsadenie. Ale aj scenár, ktorý sme už toľko krát videli (vrátane žánrových klišé a nelogického jednania postáv) a ktorý robí z ČIERNYCH VIANOC 2006 len ďalší povinný žánrový zárez do rukoväte. P.S. Jedná sa o remake snímky z roku 1974, ktorá je pokladaná za otca vyvražďovačiek (štyri roky pred Carpenterovým HALLOWEENOM). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečnej remake původní verze z roku 1974. Bez atmosféry, s hroznými dialogy a otřesnými herci. I to gore není žádná sláva a působí samoúčelně, hlavně to vydloubávání a pojídání očí, co to mělo jako znamenat?? Jedna postava filmu vypadala jako náš herec Vladimír Marek, ale ten je přece jenom lepší. Shrnuto - nudná kravina. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Remake je brakovější, hloupější a mnohem krvavější neboli akčnější. Na atmosféru se zde vůbec nehraje, jde se přímo na věc. Nejvíce mě rozesmálo, když se jedné postavě zapíchl nešikovně rampouch přímo do oka. Billy Lenz zde řádí jako pominutý a dokonce dostal i svůj původ. Crystal Lowe se ani tady toho nějak nebála. Jinak ten dům byl prolezlý skrz naskrz. Holt platí Všude dobře, doma nejlíp. 40% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Režisér Glen Morgan měl v “záloze“ ještě herečku Margot Kidder, která si rovněž zahrála v původním filmu, přednost nakonec dostala Andrea Martin. (Stocki)
  • Ke snímky byly natočeny 3 alternativní konce, které ale nebyly nikdy vydány. (Dlee)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama