Reklama

Reklama

David Rice jako patnáctiletý žije v Ann Arboru v Michiganu, kde se zamiluje do své spolužačky Millie a dá jí skleněnou sněhovou kouli jako dar. Jejich spolužák, Mark Kobold, Davida šikanuje, vezme mu skleněnou kouli a hodí ji na zamrzlou řeku. David jde na řeku, ale propadne se pod ním led. Proud ho táhne pod ledem, ale najednou se ocitá v místní knihovně, a objeví tak svou schopnost „skákat“ neboli přemísťovat se v prostoru z jednoho místa na druhé během okamžiku. Ohromen svou novou schopností opouští svého násilnického otce a uteče z domova. O osm let později již dospělý David žije na vysoké noze díky tomu, že „skočil“ do bankovního trezoru a ukradl velké peníze. Jednoho dne ho v jeho bytě přepadne Roland Cox, což je velitel Paladinů, tajné společnosti náboženských fanatiků. Ti si slíbili, že vystopují a zabijí všechny „skokany“ (jumpery), protože jejich chování berou jako rouhání. Takové schopnosti, jaké mají jumpeři, má mít pouze bůh... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (839)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No pevně doufám v sequel, jelikož tady Jumperové své schopnosti používají jak je film dlouhý, respektive se film nenese v poněkud trapném schématu, které nám servírují všemožné komiksové filmy, tedy na začátku velmi suchou akcičku, doprostřed něco hodně ostrého (ale zároveň krátkého) a nakonec něco suššího než uprostřed (a taky krátkého)...tady se to mydlí skoro pořád and dat's what I like, aight? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Bell umí, Christensen a jeho kamoška neumí. Liman umí len tentoraz narazil na riedky scenár a tak film sa nemôže poriadne oprieť o príbeh a tým pádom je menej peckový ako samotný trailer. Film aspoň dáva odpoveď na otázku keď sa pred nami z nenazdajky objaví nejaké auto alebo nám zrazu zmizne z dohľadu, tak šoférom je určite nejaký skokan :-). ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Na Jumpera jsem se tesil, ale moc neocekaval, uz podle komentaru tady na csfd a podle traileru, ktery mi prisel dost laciny. Ale to, ze to bude takova nuda, to jsem necekal, dekuji Limanovi za "kratkou" stopaz, protoze delsi uz bych vubec neprezil... Je to hrozne odflaknute, dalo se z toho vymackount urcite vic, kdyby Jumpera hral nekdo "opravdovy" a Samuel se trosku vic snazil. Hvezdicku navic davam za slecnu Bilson z OC :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David S. Goyer, Jim Uhls, Simon Kinberg / Predloha: Steven Gould | Hudba: John Powell | Produkcia: Simon Kinberg, Lucas Foster, Jay Sanders, Stacy Maes | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Regency Enterprises, New Regency Productions | Rozpočet: 85 miliónov $ | Tržby: 222,231,186 $ || No. Obrazové orgie a hudobné motívy sú jedinými svetlými vizitkami tohoto kusu. Hayden Christensen totiž len opakuje svoje dobre naučené nahnevané ksichty z Hviezdnej Vojny 3 (tam mu to išlo stokrát lepšie), a Goyer nám tu servíruje svoje scenáristické zlo v nevídanej forme. Zo začiatku som sa cítil celkom prekvapene: Toto môže byť celkom fajn oddychovka. Ku koncu sa však žánrová kategória nepoprela. 38% | Blu-Ray, HU DTS | ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Obsahově prázdné, potenciál nevyužit. To ano. Logika také nic moc a bělovlasý bijec Samuel L. Jackson? Škoda mluvit. Na druhou stranu, potenciometr zábavy tvůrci vytočili téměř na maximum: film je krátký, našlapaný efektní akcí od začátku až do konce a navíc ukáže celou řádku pohledných obrázků. Jamie Bell byl fajn, Rachel Bilson je kočka a Jumperovi tak do čtyřhvězdičkového výplachu chybí jen pořádný příběh. Druhému dílu bych se moc nebránil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (30)

  • Na lístku na skrinke, na ktorom ma Millie (Rachel Bilson) napísané, aké mestá by chcela navštíviť, je chybne uvedené Prauge. Správne je to Prague. (Greenpeacak)
  • Na člena štábu Davida Ritchieho spadla 21. 1. 2007 při bourání kulis v Torontu rekvizita plná zmrzlého písku, ledu a hlíny a zabila jej. (contrastic)

Související novinky

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

Youtube chystá vlastní seriálový obsah

18.10.2016

V Česku Youtube Red ještě nemáme, v Americe, Austrálii, Mexiku a na Novém Zélandě už si ale vylepšenou verzi Youtube užívají skoro dva roky. Správně tušíte, že se jedná o placenou službu bez reklam a… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Další Tři mušketýři

Další Tři mušketýři

05.04.2010

Úspěch Sherlocka Holmese přinutil studio Warner Bros. pátrat po dalších klasických námětech, které by bylo možné zpracovat podobně osvěžujícím způsobem a přiblížit je současnému publiku. Jedním z… (více)

Reklama

Reklama