Reklama

Reklama

Epizody(10)

Od osudné chvíle, kdy předstíral vlastní smrt, uběhlo už deset let a Dexter Morgan (Michael C. Hall) se ukrývá daleko na severu. Prosluněné prostředí kosmopolitního Miami vyměnil za ospalou atmosféru malého městečka hluboko v mrazivých lesích státu New York. Pod falešným jménem Jim Lindsay pracuje jako prodavač v místním obchodě se sportovními a loveckými potřebami. A dokonce i pro něho platí rčení, že pod svícnem bývá největší tma. Zatímco Dexter úspěšně potlačuje vnitřní temnou touhu propadnout vraždění, udržuje romantický vztah s šéfkou policie Angelu Bishopovou (Julia Jonesová). Ale ta není jedinou ženou jeho nového života. Dextrova sestra Debra (Jennifer Carpenterová) je sice dlouho po smrti, ale v bratrových představách žije dál a často s ním rozmlouvá. Přesto se zdá, že hlavní hrdina drží věci pevně v rukou. Dokud se mu na nich nečekaně neobjeví nová krev. Když do městečka dorazí za záhadných okolností jeho dospívající syn Harrison (Jack Alcott), Dexter se začíná bát, že dědičný „temný pasažér“ uvězněný hluboko v jeho nitru znovu udeří. (TV Prima)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (169)

hanagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně tady nevidím žádný výrazný kvalitativní posun oproti předešlým dvěma skomírajícím řadám. Dexter už definitivně ztratil svou původní identitu zvráceného ale zásadového zabijáka, který jedná vždy chladnokrevně a logicky. A tím zmizelo celé kouzlo. Kdyby mě alespoň nemučila protivná postava neustále držkující Debry... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by mě vyústění nadchlo, ale poslední 3-4 díly jsem byl ve vyložené katarzi. A to se mi stává míň a míň. Nakonec jsem z návratu nadšen a to jsem fakt nic moc nečekal, jelikož nemám moc rád ve filmech mrazivá prostředí. Dexter je však srdcovka, kterou jsem si před návratem hezky zopakoval a Michael C. Hall je v roli tak strašně dokonalý, že jej nepůjde nahradit žádným případným spin-offem. Návrat původního tvůrce k seriálu se ukázal jako kruciální a buďme za ten původní nepovedený konec rádi, nedostali bychom New Blood. Plná palba i přes občasné logické lapsy. ()

Reklama

Mimesis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na devátou řadu jsem se docela těšil. Když jsem se dozvěděl, že scénář bude psát Clyde Phillips, těšil jsem se ještě víc. A když pak Clyde Phillips prohlásil, že devátá řada je "to nejlepší, co kdy napsal.", byl jsem opravdu zvědavý s čím příjde a trochu doufal, že se mu podaří opravit děsné zakončení seriálu, se kterým přišla řada osmá. Bohužel, přišlo akorát obrovské zklamání. Ani nevím, kde začít. Mimochodem, spoustu lidí tvrdí, že je zklamal až poslední díl, ale já jsem byl zklamaný už od prvního. Mělo to veliký potenciál, herci byli fajn (Hall, Alcott, i Brown), zimní atmosféra fungovala podobně jako slunné Miami, ale děj prostě nedával vůbec žádný smysl. Co dějový zvrat, to naprostá nelogická hloupost. Sorry, začal jsem předstírat, že devátá řada neexistuje. Cože, jaká devátá řada? Žádná není. Čus. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře: Zima, mráz, lesy, Iron Lake, hlavní záporák, uzavřený příběh, hororová atmosféra, Michael C. Hall, Julia Jones. Špatně: Nesympatická vedlejší postava mladého hocha. Nastavované dialogy a scény. Způsob uzavření příběhu. Batistovo naroubované cameo vyloženě z paty. Úplně špatně a k vystřižení: Every f***ing scéna s Dexterovou hysterickou uřvanou sestrou, ječící, ničící atmosféru, otravnou až běda. Mohl to být dobrý dvouhodinový nebo dvoudílný film. Ale nebyl. Jakékoliv pokračování nemá šanci. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle drží na nohou asi spíše nostalgie než nějaké objektivní kvality.. Kdysi jsem si u prvních sérií Dextera napětím rozkousal prsty až na kost. Dnes mě New Blood místy skutečně baví.. a místy kroutím hlavou a obracím oči v hodně vysoký sloup. Fakt nevím jestli se tahle série tak úplně nepovedla, jestli jsem z Dextera vyrostl, nebo to byla vždycky tak trošku přiblblá show, jen v té době prostě novátorská a proto dočasně strhující. ... Za vidění to určitě stojí, jen je dobrý vyzbrojit se spíše nižším očekáváním. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (14)

  • Kvapkajúca krv zobrazená v hlavnom názve (DEXTER) pokrýva s každou epizódou viac a viac slová NEW BLOOD (nová krv). (Dajman)
  • Kurt Caldwell (Clancy Brown) si na jukeboxu v hospodě pouští skladbu „Runaway“ od Dela Shannona. (hrumsrt)

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Reklama

Reklama