Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem spatřil na začátku filmu od Dana Landy, Balagovou a Emila Zajace otevřel jsem držku a z ní vyšel jeden velkej votazník. Postupem času mě docházelo, že Kvaska rozhodně není postavena na hereckých výkonech, takže by tam mohl hrát třeba i Křemílek s Vochomůrkou a nic by se nestalo. Kvaska těží z hudební části, která se mě líbila ovšem jen z poloviny a z příběhu jehož "lovestory" je snad ještě směšnější, než ty moje "červený příběhy", nejspíš taky proto mě dokázala zaujmout. Celej tento příběh beru spíše jako návod jak sbalit Lucii Vondráčkovou. ()

Sawyer815 

všechny recenze uživatele

Cením snahu natočit muzikál o muzikálu,ale výsledek je hodně slaboučký.Přiznám se,že jsem na to koukal hlavně kvůli hudbě Dana Landy,kterou mám fakt moc rád.To bylo taky to jediné co se mi na filmu líbilo,možná ještě Jirka Korn se jako jeden z mála nebral moc vážně.Soundtrack je super,ale film k tomu vznikat nemusel.Dvd s filmem bych přidával jako bonusový disk k soundtracku zdarma. ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Helejse!!! Super... A pak ze se v cechach nedokaze natocit povedenej film! Vondrackova, Hrusinskej nebo treba Sobotka... vsici super (akorat Tomsu bych vymenil)... Hudba?? Naprosto dokonala, nejlepsi soundtrack posledni doby. Myslim si, ze Mirjam Landa se zacina predvadet v nejlepsi svetle... Po par klipech kvaska, ted i Peklo s Landou... Oba projekty vyborne... ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa a jeho svět, včetně muzikálů a dalších podobných aktivit, má nepochybně nemalý divácký potenciál, ovšem bez kvalitního scénáře i schopného tvůrčího zázemí se zázraky opravdu dělat nedají. Angažování herců i neherců ledabylého zjevu i projevu rozhodně nemělo čím prospět, naopak. Celek je děs běs. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Mám docela ráda hudbu Daniela Landy a mám hodně ráda muzikál Chorus Line...ale z Kvasky nejvíce vzešla reklama na divadlo Kalich. Nápad to sice byl v Čechách zatím ojedinělý, ale chyběl tomu lepší scénář (ta vězeňská část byla naprosto směšná...) i lepší herecké výkony. Nejvíce ze všech mě asi zaujal Roman Pomajbo jako ujetý režisér a ta blonďatá holčička (ve skutečnosti dvojčata Landových). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Námet k filmu sa zrodil asi len mesiac pred tým, než začala práca na scenári. (Raccoon.city)
  • V náklaďáku, který odjíždí z věznice, je méně krabic než poté u pumpy. (ČSFD)
  • Název filmu Kvaska je odvozen od označení vězeňského nápoje, jakési náhražky piva. (ČSFD)

Reklama

Reklama