Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

klerik 

všechny recenze uživatele

Vo výsledku priemer, ale veľmi pozerateľný. Aby tvorcovia zvládli celovečerák, museli sa venovať aj udalostiam mimo uzavretej miestnosti, čím film stratil na súdržnosti (rovnako ako tomu bolo pri SAW). Mainstreamovejšie a menej drsné ako KOCKA, ale s podobne závisláckym potenciálom. Skrátka musel som to dopozerať... ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Podobný námět jako Lovci myšlenek či Saw I. Od začátku se stupňuje zvídavost diváka, co se vlastně stalo a ve skutečnosti kdo je kdo. Jak se ale tahle zvídavost stupňuje, tak je vše stále méně a méně jasné a nepřehledné. Což je nelogické a kazí filmu reputaci. Zejména po závěru, kdy se nějaké věci až nad míru vyřeší, ale zároveň jiné věci se stanou více nepochopitelné. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne špatný snímek. To je důležité říci hned a začátku, protože možná můj komentář bude znít kriticky, ale i přes to všechno je Unknown v pár věcech osvěžujícím snímkem. Od začátku nevíme kdo je kdo a kdo je proti komu, což dodává prvním minutám atmosféru neznáma a naší snahou je promyslet jak se všechno mohlo stát dříve než se to postupně dozvídáme ze vzpomínek postav. Herci nejsou hvězdy prvního formátu, ale jejich přítomnost potěší. James Caviezel, Joe Pantoliano a Barry Pepper jsou rozhodně slušnými herci. Hudba ani režie nepatří výrazně k ničemu neobyčejnému a spíše jde o rutinérskou práci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Lepší jeden prd než deset doktorů, říkávala moje babička. A lepší jeden zajímavý komorní nízkorozpočťák, než deset duchoprázdných blockbusterů, říkám já. Scénář sice mohl být trochu doladěnější a uhlazenější, ale každopádně pozitivní dojmy z tohohle kousku u mě převažují. Syrově industriální prostředí prázdné tovární haly, uvnitř skupina mužů, z nichž si nikdo nic nepamatuje, střípky rozbité paměti zcelující se jen velmi velmi pomalu, a nakonec několik překvapení. Oddechové, napínavé a slušně vypointované až do samého konce. Rozhodně mnohem přitažlivější podívaná, než bohatší a komerčně úspěšnější jmenovec z jedenáctého. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Logická hádanka s mnoha neznámými. Výborná práce s tajemstvím, kdy si postavy postupně vzpomínají na útržky z vlastní minulosti. A ty mohou být v kontextu vlastního příběhu značně zavádějící. Sice to ve finále přemotali několikrát naruby, ale jinak je to docela dobrý kousek, který naštěstí není zbytečně natažený. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno