Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad se soustředěním nejlepších mozků své doby do jednoho městečka, roztomile sympatický šerif v podání Colina Fergusona, trhlé zápletky a příjemný humor... Já jsem spokojená, ale přece jen ve mně hlodá pocit, že se s tímhle materiálem dalo víc přitlačit na pilu - sem tam je to maličko nuda. Uvidíme v dalších dílech, už se na ně těším:-). 80% EDIT: Díl za dílem mě přemáhá nepříjemný pocit, že autoři nejsou schopní nebo ochotní přidat grády, přizdisráči jedni, nechávají potenciál a některé postavy až trestuhodně nevyužité. Ubírám zatím jen procenta, hvězdičky možná přijdou na řadu časem: 75% EDIT2: Skončila druhá série a já, ač hrozně nerada, musím zase ubírat. Stále žádná nová šťáva, schéma čím dál stejné, vtípky předpokládané... Pořád příjemná podívaná, ale už tolik nebaví. 69% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +sympaťák Colin Ferguson v hlavní roli, zajímavá Jordan Hinson, povedený dabing, zápletky jednotlivých dílů, slušně se rozvíjející příběh postav -nejsem z toho až tak u vytržení, kupodivu některé postavy mě celkem štvali (Ed Quinn), mohlo to být ještě akčnější/// Po třech sezónách si dovolím hodnotit. Kdy že má být čtvrtá? Heuréka je hodně netypický seriál, je hodně zvláštní, má mnoho svých svérázných obyvatel, kde nenarazíte na nikoho kdo by měl menší IQ než vy a přesto se tito obyvatelé dostanou se svými vynálezy do potíží, ze kterých je tahá náš hlavní hrdina svým selským rozumem. K dobru se musí připsat, že občas scénáristé množstvím kvalitních zápletek překvapí, rovněž pak překvapí následné řešení a taky fakt, že novější díly nemají sestupnou tendenci a drží si svůj standart. Hezký seriál, který by klidně mohl pokračovat./// Celkem 74%/// ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu. Pozor - SPOILER! Eureka je podle mě seriál především pro mladší, osobně jsem se na to cítil už moc starý a to je mi jen 20 - ničím mě to nepřekvapilo, ničím nezaujalo. Vše jako bych už znal, odjinuď. Patnáctiletým teenagerům by to zřejmě vyhovovalo o moc víc, ale zase je tam dost zmínek o sexu?? Herci nebyli špatní, vůbec, z tohoto pohledu nemám námitky (rozhodně mi tu nikdo vyloženě nevadil, jako hlavní hrdina v "DEAD LIKE ME"), stejně tak hudba, nebo triky (nebyly to špatné triky, možná byly drahé, ale to co zobrazovali? točící se nesmysly?) Jde tu prostě o příběh. Ten je opravdu slabý a nemůžu říct, že by byl originální. Jakobych to už vše někde viděl, ale co hlavně - líp. Obsah: Město plné vědců. Přijede tam hlavní postava- US Marshall, kterému po dvou dnech vše ukážou (nejtajnější vědecké vynálezy světa!) Mezitím pošucký věděc Walter sestrojí laciný stroj zkázy (pokoušel se sestrojit něco jiného, ale co-to nevíme!) Vzniklý stroj zkázy způsobí "záhadné" pohromy, než někoho napadne, že kdyby ten stroj znovu zapnul, tak třeba ty pohromy přestanou. To je nápad! Maršál mezitím najde autistického kluka (milionkrát chytřejšího než Rain Man), který zná "tajný kód" pomocí kterého se stroj nahodí a pohromy skutečně přestanou! Maršál se sblíží s dcerou a happy end prvního dílu. Prostě coože? Na tohle bych tvůrcům seriálu neskočil snad ani kdyby mi bylo těch patnáct. Pro koho to je a co to vlastně je? Náznaky komedie, ale nesmál jsem se, není čemu. Sci-fi? to že tam maj přístroje, které ve skutečnosti neexistují z toho sci-fi nedělá.. Fantasy to také zrovna není a ačkoliv se to v některých chvílích tváří jako temná podívaná, tak je to spíše limonáda. Kdyby tvůrci přitvrdili, bylo by to lepší, ale chatrný scénář to nezachrání. DRUHÝ DÍL : Druhý díl je o tolik jinačí-lepší, že bych si skoro pomyslel, že sleduji úplně jiný seriál. Zápletka je mnohem zajímavější, ačkoliv i tady jsou různé nesmysly. Ve městě řádí duch, ale co to vlastně je vyřešíte během chvilky! Nakonec vše dobře končí. Ačkoliv scény s duchem jsou dokonce i dost napínavé, pořád je to až moc lehká podívaná. Celkově mnohem lepší, ale stále spíše průměr..Slabé 3***. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Totální vědecký analfabet, ale jinak praktický, schopný a "selsky" chytrý šerif (kterého si Colin Ferguson neskutečně dává) se přistěhuje do utajovaného městečka Eureka, jež zabydlují nejgeniálnější vědci celé Ameriky, svobodně i pro vládu bádající nad neuvěřitelnými vynálezy. Perfektně vymyšlená premisa dala prostor pro množství (značně "cheesy") sci-fi zápletek, špičkujících se postav a báječně pohodové, odpočinkové nálady. Trošku skřípat to začalo až ve 4. sérii, která do cestováním časem pozměněné reality přinesla výraznější důraz na všelijaké milostné pletky a spárování (to, jak necitlivě se scénáristé zbavili mé oblíbené Tess, jsem jim dlouho promíjel). 5. série pak - přes mile emotivní rozloučení - dávala poznat, že svůj potenciál už Eureka pomalu vyčerpala. S1-S3 ****, S4+S5 *** ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Skvělý seriál, úplně mě nadchl... I přes výtky některých, že už to všechno viděli a že je to jakýsi klon SG apod.... Mě děj vždy překvapí, i když znám SG nazpaměť, vůbec souvislost nevidím (nejspíš tam bude, ale gratuluji tvůrcům za výborné zamaskování), navíc je to tak odlišné prostředí, že hvězdné lodě jsou opravdu něco jiného... Seriál je spíše rodinný, s rozvíjejícími se vztahy nového šerifa Jacka Cartera a jeho "neposlešné" dcery Zoe s ostatními obyvateli malého městečka Eureky nacpaného k prasknutí nej vědci všech oborů... Co díl, to jeden průser některého z vědátorů a pořádná zápletka... Taková oddechovka se vždy dobrým koncem... Pustím si to, když mám depku a jsem zase happy... 100% ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)
  • V páté epizodě 4. řady se objevila postava Claudie Donovanové (Allison Scagliotti) ze seriálu Skladiště 13 (od r. 2009), za kterým rovněž stojí Syfy Channel. Podobně v seriálu hostoval Douglas Fargo (Neil Grayston), konkrétně v 5. epizodě 2. série. (Illuminare)
  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)

Reklama

Reklama