Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivá pohodovka. Pilotný film trpí klasickým syndrómom "seriálovítvorcoviachcúnatočiťfilm" ale samotné epizódy sú fajn. Osobne mám radšej seriály, ktorých časti priamo nadväzujú, ale tento ma aj napriek jednohubkám výbornú atmosféru a skvelo vykreslené postavičky. Po veľmi dlhej dobe sa na obrazovku vrátil nevtieravý fireflyovský humor... ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi docela dlouho, nez jsem se dusevne vyrovnal s tim, ze pres casto kataklizmaticke katastrofy, ktere se v show bezne deji, se prakticky nikdy nikomu nic nestane, vsichni se tam maji radi a jsou plni optimismu. Takova trochu temnejsi linie tam vlastne jen tak nekolikrat nesmele probleskne, jako by se autori bali i jen naznacovat. A prestoze jindy by presne tohle byl duvod, proc bych se nedival, tady me ta chemie postav nakonec donutila vydrzet az do posledni sezony, kdy mi bylo i lito, ze je konec... Rozhodne jedna z tech lepsich veci, co kdy SyFy vyrobila. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Po první sérii. Seriál mě víceméně baví, má zajímavý sci-fi náměty a prakticky všechny postavy jsou zábavný. Jenže co naplat, připomíná mi to takový vesnický soap opery jako Evervood apod a tyhlety scény ze života lidí z Eureky, co tu jsou sice působí vtipně a pohodově, ale šíleně ředí děj a prakticky ničí jakékoliv napětí. Nevím, nějak mě u toho neláká koukat na deset dílů denně. EDIT po shlédnutí 4. řad své hodnocení neměním. Vědecké zápletky jsou čím dál originálnější, bohužel takovým tím absurdním způsobem a stejně absurdní je, jak Carter vše vyřeší jako superman sám svým selským rozumem, protože přijde na to, co město plné géniů nenapadne. Lehkost a vtipnost a sympatické postavy je bohužel vyváženo neskutečnou řadou vztahů, jejichž neustálé řešení je otravné a ubíjející. Člověk si chvílemi připadá jak když sleduje Beverly Hills. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jak tady píše řada z vás opravdu pohodový seriál. Který nenudí, má nápad, spousta vtipu a skvělé herce. 1.série má jednu chybu a to že tam není souvislejší děj napříč epizodami. Od 2.série už se to zlepšuje a děj přesahuje do víc epizod, a přitom se v každé řeší nějaká zajímavá věc. Na seriálu musím ocenit to, že byl na rozdíl od řady jiných řádně ukončen, ale přesto dějově nedokončen. Ve 4.série kdy se dostane červí dírou do minulosti a posléze zpátky, ale v jiné časové linii , která je sice téměř stejná, přesto se v některých věcech liší. A už tam zůstanou až do konce seriálu což je podle mě škoda. Kdyby tam aspoň byla zmínka, že zpátky nechtějí, tak neřeknu. Ale to je asi jediná kaňka na jinak povedeném seriálu. Určitě bych si dovedl představit pokračování. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originálními nápady Eureka jen překypuje, sci-fi hrátky a nekončící fantazie okamžitě připomene Farscape, ovšem Eureka má mnohem lidštější prostředí. Na jednu stranu se tvůrci nedrží při zemi při vymýšlení zápletky jednotlivých dílů, ovšem na stranu druhou zachovávají prostá řešení (selský rozum always wins) a citelné komediální prvky pro uchování pohodového vyznění za každou cenu. Nečekejte tedy hardcore sci-fi, nejvyšší priorita Eureky tkví v prostém pobavení, což představuje citelný krok stranou od seriálů typu Battlestar Galactica apod. Humor a sympatické postavy beru všemi deseti, vysokou koncentraci typických seriálových klišé již nikoliv. Klišé v tvorbě dramatické linie sice přinášejí "klid" a diváckou vděčnost, jenže s tím i jednoduchost a předvídatelnost všeho, co v Eurece není sci-fi... 8/10 ()

Galerie (483)

Zajímavosti (14)

  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno