Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

Endyis 

všechny recenze uživatele

tak nevím mám hodnotit kameru, nebo snad herecké výkony, či jaká byla hudba (potažmo úvodní znělka)??? Hru jako takovou hodnotit - nu tak jak a kdy někdy dobrý, jindy nuda, někdy zábavný, jindy usapávající. Když tam bylo třebas vaše město, tak jste pochopitelně sledovali. 50% Ale pořád nechápu co to tu dělá? Což takhle rovnou sportovní přenosy - fotbal, hokej - taky můžeme hodnotit nebo třebas i televizní noviny...... ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Takový stařičký rádoby předchůdce Wipeout v mezinárodní sféře, který je podstatně bohatší a zajímavější, než ty obdobné moderní sportovní pořady, kde jde především o prachy a ne o zábavu, jako tady, kde je to patrné z každého druhého záběru, neboť účinkující si to vyloženě užívají a berou to spíš jako zpestření svého času. Je to vcelku pěkná podívaná, zaujme a dokonce i něco nabídne, ale sledovat každý díl, který se svou strukturou podobá docela obdobně zase není kdejaká výhra. Za mne 4/5. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Moc milá soutěž, při které člověk poznával kulturu ostatních evropských národů a který především dokázal i přes velkou rivalitu týmů sbližovat. Byl to takový pořad, při kterém se sešla celá rodina a fandilo se. :) Jednoho dne se znenadání vytratil z obrazovek. Dneska mezi všemi těmi soutěžními seriály by to asi nemělo moc šancí zaujmout a jaký to byl kdysi zážitek pochopí už asi jenom pamětník. Z moderátorů jsem měl nejraději Marcelu Augustovou. :) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svojho času asi najlepšia súťaž, aká kedy šla na obrazovkách. V deväťdesiatych rokoch ešte vo veľmi mladom veku som Hry bez hraníc doslova hltal. Keď som na jeden z dielov narazil dnes, bolo mi jasné, že zo súčasného pohľadu to vyznie už tak zastaralo, neprofesionálne, zlá kamera, slabí moderátori. Ale pred 25-30 rokmi to tak neprišlo. Bola to zábava, na ktorú sa dá nostalgicky spomínať. ()

RedFox 

všechny recenze uživatele

Vynikající hra, u které jsem se skutečně bavil. Škoda, že to skončilo. V dětství jsem koukal ještě na Pevnost Boyard a Po stopách Xapatanu, ale Hry bez hranic jsem měl nejradši. Nevynechal jsem téměř jediný díl, a když už, tak s těžkým srdcem. Oproti jiným soutěžím se mi moc líbilo, že každý díl byl originál, každá země, ve které se hry konaly, si připravila pro soutěžící jiné disciplíny, takže žádný díl rozhodně nenudil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama