Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Športovo súťažno zábavný internacionálny, medzinárodný, televízny projekt "Hry bez hraníc" bol fenomén svojej doby, v ktorom bolo zapojených viacero európskych krajín. Zopár dielov som videl. No priznám sa, že ma to nijak zvlásť nebavilo. Vidím, že mnohí miesti uživatelia sú z toho dodnes nadšení a pejú na to slová chvály. Padajú tu aj také silné slová, že to bolo lepšie ako Olympiáda. Ja si to teda rozhodne nemyslím. Porovnávať serióznu Olypmiádu s touto infantilnou fraškou je do neba volajúca hlúposť. ** ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem tuto soutěž zbožňoval. Mohla by se obnovit. V dnešní době nějaká dobrá soutěž, kde člověk něco fakt musí umět, chybí. Vyjma moderního projektu "survival" - "Kdo přežije". To, že Prima toto u nás zabila, nepočítám. Takže Hry bez hranic, super, miloval jsem už znělku, jak se barevní panáčci snáší na lanech... ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to hltal. Úplně jsem se viděl na těch překážkách. Nesplněný dětský sen. Nejvíce mi v paměti zůstal brněnský tým. Jinak jsme se spíše umísťovali v druhé polovině. S odstupem času jsem to viděl na obnovené ČT3 (než ji opět k 31.12.2022 zrušili) a to kouzlo lehce vyprchalo. Holt všechny ty Takešiho hrady atd. to posunuly dále. Na rozdíl od asijských individualních variací, zde soutěžily národní týmy reprezentované svým městem. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nemá to sice tady co dělat-je to jen hra (to by sem mohla patřit i olympiada), přesto poruším pravidla a ohodnotím to. Ve své době to byla bomba. Nepamatuji si nikoho, kdo by nefandil nám Čechům v této zábavné mutaci olympiady. Časem to sice ztrácelo grády (možná tím, že jsem přestával být dítětem), ale i tak do dnes na to vzpomínám s láskou, ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, patřily Jeux sans Frontiéres mezi moje nejoblíbenější TV pořady. Když je začala loni ČT opakovat, nemohl jsem se dočkat, bohužel jsem byl značnou část repríz mimo, takže jsem je nestíhal. Naštěstí existuje internet, jak jsem ale zjistil, o prázdninách se vysílalo jenom asi 25 dílů a zbytek jaksi chybí, doufám, že to ČT naparaví a dovysílá i zbytek. Takovéhle soutěže v dnešní době chybí. Nova chce nasadit jakousi americkou kravinu na podobné téma, ale to už není tak roztomilé, tak pěkně zpracované a tak slušné, jako byly Hry bez hranic. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)
  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama