Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle kultovní soutěž, na kterou jsem se díval už jako malý. Kam se hrabou dnešní přiblblé soutěže, které člověka jen nudí.... A navíc u téhle geniální soutěže jsem zapustil své televizní kořeny, přes které jsem se dostal od soutěží k filmům. Hry bez hranic byl největší soutěžní mezinárodní projekt, jehož slávu nikdy nic nepřekoná a já budu navždy na ně vzpomínat se slzičkou u oka (nebo v oku?) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbená soutěž mého mládí. Díval jsem se pravidelně a našim vždycky fandil jako o život. Pokud si dobře pamatuji, docela jim to šlo a pravidelně končili na stupních vítězů. Zajímavě vymyšlené soutěže, napínavé provedení, originalita a hlavně příjemná zábava. Popravdě si ani neuvědomuji nějakou podobnou soutěž. Docela bych se na to i někdy znovu podíval. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

chessbeer 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem každý den, kdy to vysílali (už nevim kdy), slintal u televize už hodinu předtím. Výborná soutěž se zajímavými disciplínami, kde se navíc účastnili i čeští borci a tak bylo komu fandit. Spoustu disciplín jsem poté zkoušel ve svém malém pokojíčku a ne vždy to dopadlo dobře. Několik dílů jsem viděl asi dva roky zpátky a občas mě to dost nudilo. Ale ne, nenechám si zkazit dětský ideál a sen! Takže 4* (přeci jen bych to dokázal udělat lépe). ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Páni je to tak dávno. Uplně by jsem na to zapoměl, jenže dnes to hrali na čt 1 a byl jsem velice mile překvapen, nad tím jak se mi to pořád zdá kouzelné. Docela rád by jsem viděl i pokračování v novém vydaní 21. století. Nádherná atmosféra se skvělou úvodní znělkou, mě neposkytuje místo pro žádnou byť sebemenší výtku, tomuto sportovně zábavnímu pořadu. Prostě je to úžasné. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

677. hodnocený film: Kdo by neznal Hry bez hranic, jako by nebyl. Vynikající soutěže a přiblížení kultur Čechoslovákům, kteří znali jenom Balaton a maximálně Rumunsko z pohlednice od bohaté tety (k sakru, na Rumunsko mi nesahejte!). Vynikající, škoda jen, že už to dnes není možné na České televizi vidět. 5* už jenom za tu vzpomínku. 5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama