Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Svojho času asi najlepšia súťaž, aká kedy šla na obrazovkách. V deväťdesiatych rokoch ešte vo veľmi mladom veku som Hry bez hraníc doslova hltal. Keď som na jeden z dielov narazil dnes, bolo mi jasné, že zo súčasného pohľadu to vyznie už tak zastaralo, neprofesionálne, zlá kamera, slabí moderátori. Ale pred 25-30 rokmi to tak neprišlo. Bola to zábava, na ktorú sa dá nostalgicky spomínať. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

...Vzpomínka na staré zlaté časy dětství. :-) Má velice oblíbená (ehm, tedy hlavně tehdy :)) TV soutěž - teď už to nemá to pravé kouzlo, atmosféru počátku devadesátých let, kdy jsme ji jako rodinka u nás doma s nadšením sledovali. Ani jsem netušila, že vznikla už tak dávno - myslela jsem, že někdy kolem toho roku 1992 - to mě docela překvapilo. Ale pamatuju si, že Brno zvítězilo, heč!!! :-D Tedy, samozřejmě i jiná naše města, ale holt to "mé" Brno je Brno, no.. ;-) ()

Reklama

sahe 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem se na to dívala, jako malá a ráda bych se dívala i dnes... ale to jde bohužel jen z nahraných kazet :-((( škoda :-( Mimochodem... když se na to podíváte v dnešní době - tyto hry měly něco do sebe... a ne jako stálé opakování soutěží typů hledáme star, pěvecké či jakékoliv jiné reality show... Nynější soutěže jsou bez ducha.... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem pořad sledoval. Bylo to trochu něco jiného než naše soutěže a navíc jsme zápolili se západní cizinou! Nedávno jsem měl možnost vidět díl z roku 1992 z Valašska. Soutěž probíhala u nás, pořadem provázel Pavel Zedníček a Martina Adamcová. Celé to na mne působilo již značně vyčpěle. Jo, tehdy jsme se ještě strašně těšili do Evropy netušíc co za 20 let nám všechno budou soudruzi z Brusele diktovat za kraviny...  * * * ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, patřily Jeux sans Frontiéres mezi moje nejoblíbenější TV pořady. Když je začala loni ČT opakovat, nemohl jsem se dočkat, bohužel jsem byl značnou část repríz mimo, takže jsem je nestíhal. Naštěstí existuje internet, jak jsem ale zjistil, o prázdninách se vysílalo jenom asi 25 dílů a zbytek jaksi chybí, doufám, že to ČT naparaví a dovysílá i zbytek. Takovéhle soutěže v dnešní době chybí. Nova chce nasadit jakousi americkou kravinu na podobné téma, ale to už není tak roztomilé, tak pěkně zpracované a tak slušné, jako byly Hry bez hranic. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V začátcích od roku 1965 se soutěže účastnily čtyři evropské země, a to Francie, Belgie, Západní Německo a Itálie. (Ded@M@tes)
  • Každé z účastnických zemí byla přidělena unikátní barva, jíž se země pro větší diváckou přehlednost v soutěži prezentovala. Československu/Česku například vždy patřila barva oranžová. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • S myšlenkou sjednotit země Evropy zábavnou formou přišel francouzský prezident Charles de Gaulle. (Ded@M@tes)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama