Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (324)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný duchařský horor, u kterého jsem se občas i pěkně leknul. Je to o rodině, která koupí 5 let opuštěnou farmu a chce na ní začít pěstovat kukuřici. Otec rodiny nemá moc peněz a najme si na práci schopného pomocníka, který se tu oběvý, když ho napadnou vrány a zažene je. Dospívají dcera začne vidět divné věci, ale rodiče si myslí, že si jen vymýšlí protože se chce vrátit do dřívějšího městského života. Filmek má pěkné rozuzlení. Celkově se mi to líbilo a za mě mu dávám 75% :) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bratři Pangové točit umí, o tom není sporu. Škoda, že příběhů o strašidelném domě jsem viděl už desítky a v The Messengers se člověk žádných inovací nedočká. Je to řemeslný nadstandard (moc se mi líbila kamera s krásně sytými barvami), atmosféra je správně dusná a lekačky lekají (bál jsem se fakt celkem dost), ale pocitu, že by to chtělo lepší příběh, jsem se zbavit nedokázal. *** 1/2 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Cesty filmové jsou nevyzpytatelné... Například já si pustím film kvůli Jodelle Ferlandové, aby se v něm ona jen na pár vteřin mihla a ještě k tomu v roli kluka! A Kristen Stewart Tvajlajtová, která je mi jindy tolik protivná, se mi tu zase nečekaně líbila (ani mi tentokrát nevadila její tradičně pootevřená tlamajzna) a role problémové týnky se zhostila perfektně. Tedy problémové v uvozovkách, postupně totiž vyjde najevo, že jenom řídila ožralá na plech a přizabila malého brášku, to je toho, já čekal bůhví co, třeba drogy, čórky, prostituci, terorismus, natáčení fekálního porna, nebo tak podobně. Každopádně tahle Kristen je překvapivě z celého filmu asi to nejlepší, protože jeho scénář i zápletka jsou vcelku tuctové. Ovšem triky, ty tedy nedosahují ani na průměr. Třeba "hitchcockovské" útoky ptáků mi způsobovaly záchvaty smíchu a neodbytně připomněly scény z Birdemiců. A digitální duchové běhající po stropě byli taktéž mizerní, mizerní v tom smyslu, v jakém byli mizerní třeba Špílbergovi dinosauři v Jurassic Parku proti těm Zemanovým v Cestě do pravěku, tedy umělí, "bezduší". Kýčovitě happyendový závěr filmu pak už působil spíš jako parodie a já zapochyboval, jestli jsem nebyl celý čas trochu mimo a nejednalo-li se o nějakou recesi. Ale nejspíš ne. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zaujala mne upoutávka na tento horror, kde se říkalo, že duchové nemusejí strašit pouze v noci, ale také přes den. A že většina akcí se děje uprostřed slunečného dne! Tak jsem si říkal, že to musím vidět! ++++++++++++++++++++ A můj dojem ? Skvělé herecké obsazení, pěkné prostředí, slunečnicové pole, starý dům, temný sklep...... až na konci se dozvíte, že ti duchové nejsou zlí, ba naopak varují vás před neštěstím. Filmu nechybí napětí, efekty a zvuk je opravdu na úrovni. jednou větou : "Jsem rád, že jsem ten film viděl"! A všem ho doporučuji! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. Bratři Pangové jsou moje krevní skupina a na jejich filmy se podívám vždycky velmi rád. Ani tentokrát mě v žádném případě nezklamali. V první řadě chci pochválit výběr herců, kteří v čele s Kristen Stewart předvedli velice solidní výkony. Po trikové stránce nemám rovněž skoro co vytknout, ale souhlasím s tím, že scénář je místy hodně děravý a snadno předvýdatelný. To mi však nezabrání ocenit celkovou kvalitu filmu i vysokým hodnocením. 7/10 ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Na vývoji filmu se podílel také Čech. Ota Bareš byl najat pro práci s vránami. (sir-dave)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 48. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Postava chlapca Michaela Rollinsa je hraná dievčaťom - Jodelle Ferlandovou. (rador)

Reklama

Reklama