Reklama

Reklama

Prokletí domu slunečnic

  • USA The Messengers (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodina Solomonových se přestěhuje na zchátralou slunečnicovou farmu. Jak farma začíná po letech chátrání ožívat, rodina zaznamenává nepříjemné a alarmující změny v chování svého otce. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Začátek mě celkem mile překvapil. ČB, absence novinových titulků, žádné dovětky typu "o deset let později" a hned je výsledek svěžejší. O něco málo. Kamera, hudba, výprava a Kristen Stewart jsou rovněž k dobru věci, celkově bych se tedy v hodnocení mohl spolehlivě přehoupnout přes dvě hvězdičky... ale neudělám to u filmu, který svou nelogičností, příkrasami pro efekt a otřesným rozuzlením diváka vysloveně uráží. Dobrým příkladem jsou vrány - proč tam jsou? Obléhají dům, občas z rozmaru někoho napadnou, ale jaký mají vztah k místním záležitostem? Proč ani ony, ani duchové nerozlišují mezi novými obyvateli a pachatelem starého zločinu? Respektive, SPOILER proč ho celou dobu nechávají být, terorizují novou rodinu a až v trapném závěru se podílí na zadostiučinění, ačkoliv divákovi je dávno jasné, že se Burwell na farmě nevyskytl jen tak? ()

petero 

všechny recenze uživatele

Takže bratia Pangovci tentoraz čisto priemerný. Pripomenulo mi to kombináciu vydarenejších amerických remakov 3:15 zomrieš, Temnej vody a Kruhu. I keď toto nie je remake, nič nové neprináša a variuje staré zabehnuté spôsoby amerických produktov ázijských originálov až tak že Pangovský vizuál je potlačený na úroveň zameniteľnú s ktorýmkoľvek iným priemerným americkým klonom. Bohužiaľ scenár tiež nie je z tých vydarenejších a vďaka tomu že som sa v priebehu filmu dosť nudil mu nedám ani 3*. ()

Reklama

Fevas 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart uměla před Twilight ságou skutečně hrát - pro mě největší překvapení tohoto filmu. Pustila jsem si to ve dne a stejně jsem si pak musela kontrolovat prostory, kde by se ta příšerka schovávala. Velké plus Kristen Stewart, zábavná role Dustina Milligana(nejvíce scénka s tou sekerkou), podle mě skvěle zvládnuté role rodičů a dokonalá dějová linie. Jenom mínus za šílence - to co to bylo? - a za ten konec. Když už je to happyend, tak musí být pořádný! ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Banda podivných duchů straší rozhádanou americkou rodinku v polorozpadlém domě. Hmm. Bratři režiséři se rozhodli jít vyšlapanou cestou, což znamená bez jakékoliv tvůrčí originality, bez pořádného scénáře a hlavně - bez logiky. Prokletí domu slunečnic je místy sebeparodie, místy nesmyslná snůška směšně "napínavých" scén a závěr tomu nasadí takovou korunu, že si řeknete, že tohle snad tvůrci nemohli myslet vážně. Takže jediné pozitivní zjištění je, že Kristen Steward je moc hezká holka :) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Být tohle první horor, který jsem kdy viděla, mohla bych se tady dušovat, jak jsem si strachy prochcala pyžamo, jak jsem šťastná, že nemáme sklep ani stodolu, jaká je to úleva, že je domek nový a tudíž nezatížený drastickou minulostí, kvůli které by nám ze zdi lezly hnusné plesnivé ksichty a ve stínech pobíhali nasraní golumové. Bohužel, tohle není můj první horor a když jsem schopná film odvyprávět dlouho dopředu, něco je špatně. Ale nemám potřebu se ošklíbat, "Prokletí domu slunečnic" má prostě smůlu, že jde o jeden z mnoha natočených filmů zcela stejného typu, kde jsou noví nájemníci nemovitosti terorizování předchozími, převážně mrtvými obyvateli - prostě ničím překvapivý žánrový průměr. Zdejších 53% sedí jak pinďour do šprcky. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Na vývoji filmu se podílel také Čech. Ota Bareš byl najat pro práci s vránami. (sir-dave)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 48. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Bratři Pangové jsou dvojčata a jejich styl natáčení je jedinečný. Každý den byl na place jen jeden z nich - druhý mezitím seděl ve střižně a pracoval se svými záběry z předešlého dne. Díky tomu, že jsou od sebe k nerozeznání podobní, herci ani štáb netušili, který z nich - Oxide nebo Danny s nimi pracoval. (Rodriguez)

Reklama

Reklama