Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ne pochmurný, ale prostě velmi smutný film o tom, jaký měla dopad tragédie z 11/09 na jednoho úplně obyčejného člověka. Velmi realisticky podané téma, čemuž myslím pomáhá i na první pohled naprosto neuvěřitelné obsazení A.Sandlera, od kterého by asi málokdo čekal tak dobrý a vážný výkon, který zde podává. To ale není důvod, proř hodnotím tak, jak hodnotím. Myslim, že tento film si uchovám dobře a dlouho v paměti, takže proč ne 5*****?:) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Mike Binder natočil skvělé drama, na které jen tak nezapomenu a které ve mne zanechalo velký vnitřní pocit. Velice sugestivní pohled na člověka, kterému 11. září změnilo život, když přišel o celou svou rodinu a zanechal všeho na čem mu alespoň trochu záleželo. Don Cheadle nás o tom, že hrát umí přesvědčil už dávno. Adam Sandler zde předvádí zatím svůj životní výkon a doufám, že tímto každému dokázal, že je to skvělý herec. Zatím asi nejupřímější a nejsmutnější pohled na den, který otřásl celým světem. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Jestli Let č. 93 využil tragické události k přímé konfrontaci, u Reign Over Me stojí neštěstí v pozadí minulosti a rezonuje v jednotlivých postavách, zvláště pak v Charliem Finemanovi, který 9/11/01 ztratil celou rodinu a snaží se na vše zapomenout a ovlivněn posttraumatickým stresem nechce o nikom a ničem slyšet. Stále s klapkami na uších, jezdící na koloběžce. Už v Opilí láskou Sandler ukázal, že umí zahrát i dramatičtější polohu a zde své kvality potvrdil. Mike Bender vypráví s citem, ale hlavně v první polovině jakoby se stále honil za vlastním ocasem a až se setkáním s terapeutkou se odhodlal jít o něco dál a hlouběji. Nebýt Dona Cheadlea, asi by Reign Over Me nebyl tak citlivým a komorním dramatem, přestože některé scény jsou emočně silné i bez jeho chápajícího výrazu a gesta přátelství. [Přesná stopáž: 116 min] ()

petero 

všechny recenze uživatele

Mike Binder tvorca skrz naskrz priemernej komédie Man About Town presedlal na drámu a tá funguje veľmi dobre. Don Cheadle to hrá tak skvele, že zatienil dokonca vynikajúceho a do roli sa perfektne hodiaceho Adama Sandlera, tentokrát čisto dramatického, i keď aj na veselú nôtu sa tu citlivo brnkne. Aj keď ma film nie úplne dojal ako napríklad Crash ale ľúto mi ho bolo dosť (Sandlera). No jeho preslov svokrovcom po súdnom konaní bol tak dojemný, že som okamžite prihodil hviezdičku. Nedá mi nezmieniť sa ešte o mojej obľúbenej, najkrajšej Liv Tyler, hrá tu mladú, láskavú psychologičku (i keď hereckým prejavom za svojimi kolegami zaostáva) a do úlohy nadržanej pacientky perfektne sa hodiacu Saffron Burrows (Deep Blue Sea). No a aby to bolo komplet, Donald Sutherland je najlepší sudca na svete a Ted Raimi najhorší obhajca ;-). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bohužel nesdílím obecné nadšení. Film nefunguje v mnoha směrech a tím zásadním jsou pak emoce, které se nedostávají v té správné míře. A film je přeci i o pocitech, emocích. Narozdíl od jiných mě ale vůbec nezajímá, jak to bude dál, protože soudní konec o jednom bolestivém osudu tomu všemu nasadil korunu a přehodil film v klasický zaoceánský model. Komorní drama o tragické ztrátě a nálezu starého přátelství trošku přešlapuje na jednom místě, má nejen vleklé tempo, ale i spoustu rušivých a rozpačitých momentů (kupříkladu celá postava Saffron Burrows). Scénář absolutně nedoléhá, jak by si zřejmě představoval. Když se ústřední duo o něčem baví, je to jako poslouchat cizí rozhovor. Nic vám to nedá a za pár vteřin netušíte, o čem byl. Adam Sandler je coby mlčenlivý prosebník o trochu toho strpení a klidu nadprůměrný, je nutno s ním pro seriózní role počítat, jenže emočně ve mně jeho psychicky zničený Charlie nic nevyvolal (viz.jeho monolog v čekárně). Když mluví takový Robin Williams o své mrtvé manželce a Michelangelově stropu v Sixtinské kapli v Dobrém Willu Huntingovi, tak to je ta pravá bolest ze ztráty a ryzí mrazení v zádech. Tady bohužel.. Binderovi nefungovala ani Vztekle tvá, natož rozpačitý Světák s Benem Affleckem. Všechny snímky zůstaly někde na půli cesty, takže pro příště vyměnit režisérskou židli a třeba to vyjde. Viděno, odškrtnuto, víc ani ránu.. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V levém dolním rohu na stole recepční je na moment vidět štítek, kde jsou čísla 01.20.09, tedy 20. 1. 2009, den, kdy George Bush skončí v úřadu prezidenta USA. (Kulmon)
  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)

Reklama

Reklama