Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (683)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitně natočené drama o jednom starém nesourodém přátelství. Překvapil mě hlavně výborný Adam Sandler ve vážnější roli, ale Don Cheadle nebyl o nic horší. Dlouho to vypadalo i na plný počet, bohužel asi patnáct minut před koncem to začalo ztrácet šťávu (dost nereálný part pana soudce + přibývající sentimentalita) a závěrečný (i když úsměvný) pohled kamery to už nedokázal zachránit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nelze filmu upřít citlivě natočená postava Adama Sandlera a hluboké vazby mezi jednotlivými charaktery. Zbytek ovšem nemá takový tah na branku. Dějově pomalý a nevýrazný snímek, který stojí a padá především právě na hercích a kvalitně navozené atmosféře (hudba). Spousta postav je tam zbytečná a některé scény mi tak úplně nepřirostly k srdci. Jistotou zůstává fakt, že Sandler předvádí nejlepší herecký výkon kariéry. Už proto stojí za to se na film podívat. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o jedno z nejpříjemnějších překvapení za poslední dobu! Nejlepší a emocionálně bezesporu nejsilnější ( pro mě ) reflexe 11. září, kterou jsem měl doposud možnost shlédnout! Ikdyž samotné téma 11. září není nijak upřednostněno ( ba právě naopak ) jedná se o hodně sugestivní výpověď ( a té je dosaženo i bez nárazů letadel, výbuchů a hledání obětí v troskách.....) Jedná se spíše o komorní příběh o navázaní kdysi ztraceného přátelství mezi dvěma muži na pozadí osobní tragédie jednoho z nich. To, že Don Cheadle umí hrát ( a to více než dobře) už vím od snímku hotel Rwanda, ale to co zde předvedl " věčný komik " Adam Sandler mně upřímně vyrazilo dech! Bezesporu zde předvádí doposud jeho životní výkon. Vůbec nechápu, kde se to v tom chlapíkovi vzalo! Jeho monolog v čekárně mě naprosto přikoval do křesla. Tuto ústřední dvojici skvěle doplňuje Liv Tyler ( v roli psycholožky ), která i přes malý prostor , který tu dostala, zazářila naprosto dokonalým tlumeným a citlivým projevem. Propracovaný scénář, brilantní kamera, citlivá režie Mikea Bindera, to jsou ( vyjma vzpomínaných hereckých výkonů) hlavní klady tohoto snímku . Zcela pozvolně plynoucí děj bez zbytečného útočení na city diváka až do emocemi nabitého finále. DLOUHO ve mně film nevyvolal film tolik emocí jako tento snímek! To vše spolu s nádhernou ( a přesně zvolenou ) hudbou dělá z tohoto snímku ( i přes drobné nedostatky ) pro mě jasnou záležitost k plnému ohodnocení! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Lákadlem bylo už jen to, že v hlavní roli je "vážný" Adam Sandler. U těhle komiků je to trochu zavádějící, celej život se pitvoří a pak to chvíli nedělaj a už se mluví o oskarovým výkonu. Adam Sandler taky překvapil, ale nezklamal, skutečně herectví na 5*. Ty neustále zamlžený opuchlý oči a zašlej vzhled a jak se usilovně snažil popírat co se stalo.... Ta bolest z něj fakt byla cejtit. Don Cheadle rozhodně není v jeho stínu, ale hraje stejně precizně a ty dva se dokonale doplňujou. I hudba se povedla a utváří takovej hezky smutnej, sladkobolnej pocit při sledování. Jenom mě teda dost štvala Cheadleova manželka, co se naprdla když byl její muž v noci u kámoše, místo aby s ní doma skládal puzzle, no co to je? Chudák chlap... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film o síle přátelství, které ovlivnila jedna osudová událost .... Téma 11.09.2001 se stalo standardním tématem, kterého se filmaři přestávají bát. Mike Binder se o tomhle datu ve svém filmu téměř nezmíní, přesto je jeho pohled na osud "nepřímých" obětí velmi silný.... Don Cheadle nepřekvapil a táhne na svých bedrech tenhle film s bravurou sobě vlastní. To, co ale předvádí Adam Sandler ho v mých očích definitivně posouvá mezi elitu herců, schopných zářit jak v komediích, tak dramatech ..... Pokud se mnou dokáže film TAKHLE emocionálně "zacvičit", pak dostává (i přes své chybičky) automaticky plné hodnocení. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Charlieho (Adam Sandler) skútr je svými technickými parametry pro jízdu v New Yorku nevhodný, protože tam nejsou povolené motorové skútry, jen elektrické. (HellFire)
  • V jednu chvíli měl roli Alana Johnsona hrát Javier Bardem, ale kvůli pracovnímu vytížení musel projekt opustil a roli nakonec získal Don Cheadle. (Cheeker)

Reklama

Reklama