Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Jedna slavná zářivá za hrdého bad boye Colina Farrella. Zbytek mi nestojí za to, abych tomu věnoval byť jen pár slov, dvě a čtvrt protrpěné hodiny u patos - nuda - rozmazaná kamera a tak pořád dokola mi stačilo, takže to celé můžu s klidem v duši poslat směrem filmové smetiště v čele s Jonem Voigtem, jehož "herecké vystoupení" mě několikrát během projekce zvedlo ze sedačky a byl jsem nucem si jít do koupelny schladit obličej. Ano, až tak mě jeho "výkon" rozpálil. 20% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pomalá, rozvážná, úsporná, minimalistická kriminálka nostalgicky se ohlížející po starých dobrých časech, oslavující ty skutečné americké hodnoty, rodinu, čest, příslušenství k elitě, ctící pravé muže a zobrazující výhradně jen svět mužů s patosem a často tak melodramaticky (rakovina, partnerský rozchod atd. atd.), že dostat tuhle samou látku a scénář jakýkoliv jiný režisér, nevydržel by se na to dívat nikdo mimo zavilých americký patriotů (a dostat tenhle scénář k zrežírování Michael Bay, rozplakal by se snad i asfalt na amerických dálnicích...). Gavin O'Connor však ustál patetické puzení a balancuje na hranici kýče a filmového zážitku natočil kriminálku postaru (s důrazem ne na akci, ale na vztahové a hodnotové schéma), tak jako se to dnes už moc neumí... Podobné filmy: Temný stín nad L.A., Serpico ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nijak originální a pomalu plynoucí drama o policejní korupci, při jehož sledování jsem měl pocit, že pánové Farrell a Norton jej natočili jen tak bokem, aby zaplatili hypotéku na barák, protože žádný herecký koncert se tentokrát nekonal - oba hráli tak jak to od nich film vyžadoval. Nic víc, nic míň. Neustálé zabíjení policajtů a padouchů v průběhu děje taky dvakrát neoslnilo, z letargie mne pouze probrala sebevražda v autě. Do nadprůměru snímek ve finále dostává dobře natočený, ne však neočekávaný, závěr. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nezáživná krmi dráma o čistých a skorumpovaných policajtoch. Obzvlášť prihliadnuc k hereckému potenciálu. Colin Farrell a Noah Emmerich sú výborní, Edward Norton menej výrazný, ale hlavne sú tu zbytočne. Režisér akoby nemal energiu a jasnú víziu, nevedel kde pritlačiť a kde ubrať. Akoby film tvoril nesústredene, bez záujmu, iba z povinnosti. Obsahovo veľmi podobný, ale podstatne lepší kúsok je nedávny We Own the Night. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Sešli se zde dva velmi odlišní herci, co se týká inteligence a vzdělání - snad nejkultivovanější a nejchytřejší herec na světě Ed Norton a nejvulgárnější a neprimitivnější Colin Farrell. Jejich herecké kvality jsou nesporné, ale já vzhledem ke své povaze nesmírně ctím a uznávám Nortona, s Farrellem jsem měl dlouho problém, zvláště po jednom rozhovoru v Cinemě, u kterého jsem soptil vzteky, jak taková guma vůbec může dostávat role, nicméně s Telefonní budkou, Miami Vice, V Bruggách jsem jej začal vnímat trochu jinak a také na něj jinak nahlížet. Hrdost a sláva jsou poněkud podobným žánrem jako nedávno viděné Street kings a považuji ji za ještě o něco drsnější. Celkový dojem víc než dobrý. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 291krát, což je 2,32krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama