Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu – taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefenthal, komisař Bernard Farcy, jehož role zaujímá v tomto díle mnohem významnější post než u předchozích dílů. Rovněž se vrací Emma Wiklund (dříve Emma Sjöberg) a Edouard Montoute, stejně tak i režisér Gérard Krawczyk, který stál u zrodu Taxi 2 a 3. Jediná Marion Cotillard, hvězda třech předchozích filmů, se natáčení čtyřky nezúčastnila. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (304)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Otváracia scéna pred úvodnými titulkami (a zároveň spolu s nimi) je možno jednak tá najlepšia z celej série, no najmä úplne dokonalo zachycuje esenciu všetkých predchádzajúcich troch filmov dohromady. Po nej však nasleduje 80 minút niečoho nového, ktorého so staršími počinmi spájajú len pomerne dosť trefné odkazy na ne. Celok špatí absencia väčšej miery praktických efektov, ako tomu bolo v minulosti, v dôsledku nástupu extenzívnejšieho využívania CGI. Keď už v niektorých momentoch divák zbadá reál, rozdiel je astronomický. O bizarnosti finále snímky netreba ani debatovať. Záverečný zastavený záber úsmevu dua protagonistov, hoci asi nemienený ako "rozlúčka," tak ale retrospektívne funguje naozaj dobre, pretože päťka radšej neexistuje, všakže? (x) (∞2008/9-2011) (2013) (14.2.2014) (27.12.2016) (7.6.2017) (8.2018) (4.2.2020) (13.9.2023) (28.12.2023, sk dab) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri filmoch z tejto francúzskej série si vždy spomeniem na svoju malú, červenú 206, na ktorej som pred pár rokmi brázdil cesty. "Taxi" bolo vždy plné Peugeotov. Prvá časť bola sviežim, svižným počiatkom. Druhú považujem za vrchol. Tretie pokračovanie sa mi už moc nepozdávalo, ale aspoň si tam dal jazdu s taxikárom Danielom sám Sylvester Stallone. No a tento posledný diel je úplne zbytočný. Ubudlo akcie a o veškerú zábavu sa stará jedine komisár Gibert. Proste to prestalo fungovať. Motor sa síce ešte úplne nezadrel, ale pod kapotou Bessonovho "Taxi" to už poriadne škrýpe. ** ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Taxi počtvrté. Daniel tentokrát vyměnil svojí čtyřistašestku za novou čtyřistasedmičku, ale v akci ji uvidíte snad jen jednou. O taxi tu totiž už skoro vůbec nejde. Bláznivé dobrodružství táhne Bernard Farcy, coby komisař Gilbert, který jediný je zároveň opravdu zábavnou součástkou rachotiny s názvem Taxi 4. Naceri a Diefenthal se filmem v podstatě jen prokecají, Sjoberg nějak zmužněla, generál Bertineau zestárnul a Cotillard se na tuhle šaškárnu radši vykašlala. Kromě úvodních a závěrečných deseti minut mi už teď vše ostatní z hlavy vyšumělo. Ano, občas se zasmějete, fanoušky sportu potěší cameo Djibrila Cisseho, ale jinak nic, žádná vyloženě podařená scéna, za to spousta smradu ze spálených pneumatik, které se pár stovek metrů před cílem snaží, aby ta okoukaná popelnice, kterou vezou, alespoň tu cílovou pásku protnula. Další díl už ne, prosím! p.s.: český dabing tomu možná pomůže! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí zklamání, po druhém průměr, po třetím (celkem) nadšení, po čtvrtém opět průměr.:-( Pár gegů se povedlo, vidět staré známé zahřálo u srdce a Émilien překvapil svou inteligencí (je minimálně o level chytřejší než kdy předtím, a to je co říct). Je t'aime, Émilien, ale "Taxi 5" už by mohl být vážně průser.;-) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak a po pár letech tu máme další pokračování série Taxi. Tentokrát s novým autem, Belgičanama, fotballem a zase s menší porcí humoru. Tenhle díl má hlavně hodně prostoru komisař Gilbert, který se z velmi vtipné roličky dostal do ne už tolik vtipné role hlavní. No ale přežit se to ještě naštěstí dá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Ani jeden z hercov z celej série nepochádza z Marseille. (Real Tom Hardy)
  • U žádného modelu vozu Peugeot 407 není možné stáhnout zadní okna úplně dolů, avšak v šesté minutě, kdy Djibril Cissé přesedá do onoho vozu, jeho zadní okna jsou stažena úplně na doraz. (Fisek)

Reklama

Reklama