Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Ethan Learner veze rodinu z koncertu, a když zastaví u benzinové pumpy na Reservation Road, jeho syna srazí a usmrtí auto řízené rozvedeným právníkem Dwightem Arnem. Ten veze svého syna z baseballového zápasu. Arno z místa nehody ujede. Tragédie zasáhne oba muže stejnou silou. Ethan, jehož manželství prochází krizí, není schopen přijmout synovu smrt, bere vyšetřování do vlastních rukou a rozhodne se najmout právníka. Dwight má trýznivé výčitky svědomí a enormní strach, že mu jeho bývalá žena zakáže kontakt s vlastním synem, mu nedovolí přiznat se. Souhrou neuvěřitelných náhod se Dwight stane Ethanovým právníkem. Teď už je jen otázkou času, kdy se pravda dostane na povrch! (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (139)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nebylo moc autentický. Mark Ruffalo je stižený syndromem-vrchní-prchni, jak jsem si pracovně pojmenoval situaci, kdy se hrdina zavrtává hlouběji a hlouběji do sraček, přičemž tvůrci nenehávají diváky na pochybách, že si to, ať je to cokoliv, nakonec odskáče. Reservation Road vyjma tohoto nepříjemného pocitu, servírovaného víc Ruffalem než režisérem tak, že zmučeného otce a matku, jeho protivníky v podání Phoenixe a Conelly, ani nevnímáte, nenabízí. Zbytek obnáší řeči o andílcích, světlušky, nechtěně absurdní situace, slzavé údolí a poněkud povrchní úvahy o spravedlnosti, božích mlýnech, dělbě bolesti mezi pachatele a poškozeného, nezbytnosti nechat věcem volný průběh a tak - prostě voda na mlýn cynikův. Trochu škoda. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Drama o pomstě a výčitkách svědomí zahrané dvěma herci, kteří do svých rolí otců dali vše, co uměli. Možná v jistých chvílích trochu kostrbaté, ale i tak velmi dobrý film, který nenechává chladným a hořkost v ústech, lítost i bolest provázejí celý ten příběh, který se může kdykoliv stát na jakékoliv silnici. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten typ filmu, kde jsem si asi 10krát v průběhu sledování řikal: "Jen doufám, že tohle nikdy nezažiju, ani na jedný straně." Strašně těžký téma je tu podaný dost citlivě. Herecky mě zaujal předevšim Phoenix, Ruffalo taky dobrej, akorát Connelly podle mě dostala málo prostoru. Musim ale podotknout, že se z toho dalo vytřískat víc - prostě mě to nedokázalo úplně "vcucnout" a na konci "vyždímat"... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Než jsem si tenhle film pustil, nevěděl jsem o něm (vyjma obsazení a režiséra) prakticky nic. A to je jenom dobře. Takže pokud jste jej neviděli, dál nedoporučuji číst!! Jeho největší slabinou je to, že jeho vrchol přijde hned na začátku. Úvodní minuty jsou doslova strhující, ale po první třetině filmu si uznávaný talent Terry George vyplýtvá všechny náboje (právníkem případu je samotný pachatel) a drama o bolestivé ztrátě syna průměrné středostavovské rodiny a o okamžiku drobné nepozornosti za volantem má tak sestupnou tendenci. Což se dá očekávat. Příliš tomu pak ani nepomáhá fakt, když skleslý otec čirou náhodou rozpozná viníka nehody, nezajde za příslušnými orgány, ale věc bere do svých rukou (údajně proto, že pachatel je právník a v téhle společnosti leccos spravedlivého nefunguje). Karty jsou v tomhle jednoduchém příběhu rozdány až překvapivě nekomplikovaně a do popředí se tlačí tíživé výčitky svědomí, vlezlá touha k odplatě nebo snaha udržet rodinu pohromadě. Nečekejte příliš nečekaných zvratů, hlavní devízou jsou herecké výkony a autentičnost. Naštěstí to celé skončí mnohem lépe, než by s látkou naložil kterýkoli jiný režisér. Právě herecky film stojí a padá na ústřední dvojici Joaquin Phoenix a Mark Ruffalo, třetí vzadu je kdysi béčková herečka Jennifer Connelly, která se vrhá do další, bolestivou ztrátou zasažené postavy. George však až příliš lopotně pracuje s emocemi, až žalostně se mu nedaří skutečně nás vtáhnout do děsivých obsesí ústředních postav. Což je minimálně škoda.. Hodně silné tři hvězdy!! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavých thrillerů se příliš neobjevuje. Tedy – thrillerů je hodně, ale tuctových. Reservation Road (česky něco jako jízda na zapřenou) sice není dokonalý, ale zajímavý rozhodně ano. A také pěkně depresivní, zvláště pokud jste rodiči dítěte od takových tří do deseti let věku. Máme tady dva muže. Jeden srazí malého kluka a z místa činu ujede. Druhý, otec přejetého kluka, hledá možná až příliš zoufale vraha. Oba svede dohromady náhoda – otec vrah má poskytovat právnické služby otci přejetého kluka. Právník se postupně začíná sebeobviňovat a jeho již tak nabourané manželství spěje k rozvodu a zákazu vídání se s vlastním synem. Jakákoliv podobná historka může být natočena hloupě, lacině a podbízivě. A nebo využije vynikající kameru, herecké výkony i hudbu, umírní se v cituplných dojímacích scénách, případně je úplně vypustí, a dokonce nechá závěrečný soud na samotném divákovi. A to je právě případ Reservation Road. Herci sice patří mezi známé tváře (Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly či Mira Sorvino), ale hrají naprosto přesvědčivě (na pár drobných výjimek), takže jim jejich problémy, vnitřní prožívání, paniku, strach a bolest věříme skoro dokonale. Což je dalším základním kamenem úspěchu. Dodávám však ještě jednou, že přes mírně nadprůměrné filmařské kvality jde o velice depresivní snímek. Disk nabízí film v solidním obrazovém i zvukovém provedení a v bonusech vystřižené scény (8:04) a film o filmu (14:40) - oboje s CZ titulky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Connecticut, ktorý leží na severovýchode USA v oblasti Nové Anglicko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno