Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Earl Brooks (Kevin Costner) právě obdržel cenu Muž roku od obchodní komory a pronáší svůj dojemný, vtipný a hlavně americký projev díků. Jen málokdo v sále tuší, co je Brooks skutečně zač. V noci se po městě pohybuje jako nekompromisní vrah, který své oběti vždy vyruší při milování a dvěma dobře mířenými ranami zastřelí. Nezůstávají po něm žádné stopy, jen těla jsou vždy naaranžována do různých pozic a vyšetřující inspektorka Tracy Attwood (Demi Moore) se nemůže dopátrat k jediné kloudné indícii. Navíc má osobní problémy nejen se svou prací, ale i s kriminálníky, které dostala do vězení a bývalým manželem, jenž jí vydírá, aby získal alespoň část jejího dědictví po otci. Brooks, výborný manažer, milující otec a dokonalý vrah je při jedné vraždě vyfotografován náhodným svědkem (Dane Cook). Ten věc nedá policii, ale na oplátku chce, aby se mohl vražd účastnit. Z téhle situace se už ani Brooks nemůže dostat zrovna lehce... Mr. Brooks je film o potlačovaných touhách a vnitřním souboji každého z nás s našimi vlastními démony. V roli Brooksova alterega Marshalla se představí vynikající William Hurt. Brooks se snaží vraždění ukončit, ale Marshall je v něm příliš silně zakotven a tak se Brooks propadá stále hlouběji. Podobně jako se inspektorka Attwoodová snaží vyrovnat s nepřízní otce, kterého zklamalo to, že nemá syna. I ona přes svůj zdánlivý klid prožívá skutečně nepříjemné období... Film velmi stroze a šokujícím způsobem ukazuje Brooksovu proměnu v monstrum a zpět. Scény vražd jsou chladné, odosobnělé, jen Brooksův prožitek je znásobován různými krátkými detaily na umírající pár. Vynikající herecké výkony všech čtyř hlavních protagonistů pak filmu dodávají potřebnou civilní a napínavou atmosféru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (474)

nash. 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner zraje jak víno. Škoda, že se málokdy dostane k dobré roli v dobrém filmu. Postavu vyšinutého chladnokrevného vraha a současně milujícího otce podal naprosto skvělým způsobem a s přehledem přehrál zbytek obsazení včetně vychvalovaného Hurta. Je odpuzující i fascinující, chladnokrevný a přece zmítaný emocemi, inteligentní a dokonalý ve svém dvojím životě i slabý a nejistý. A když se podívá přímo do kamery, běhá mráz po zádech. Možná jeden nejlépe podaných filmových vrahů. Jen by se mi možná víc líbilo, kdyby místo zápletky s fotografem dostala více prostoru linie s Demi Moore, které navíc ublížila nevěrohodná a zbytečná charakterizace policistky milionářky. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mr. Brooks prekvapil. Kevin Costner už dávno nenatočil tak zaujímavý film a už len za to a za pôsobivú ústrednú melódiu dokonale vystihujúcu atmosféru filmu mu priaznivé hodnotenie udelím bez problémov. Za pár rokov zrejme zapadne medzi iné krimithrillery, momentálne však skutočne ide o slušnú filmovú alternatívu k seriálu Dexter. Aj keď je Dexter samozrejme lepší. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Že jsem od tohoto filmu nic neočekával jsem byl následně příjemně překvapen poutavou podívanou... zábavné vraždy, vychytávky a myšlení vraha bylo natolik atraktivní, že mě film vtáhnul už od prvních minut. Kevin Costner je stále velký frajer, jež chladnokrevného psychopata zahrál přesvědčivě. Dění ve filmu není tak předvídatelné, jak by se zprvu mohlo zdát, což ode mne dostává velké plus (zahrávání si z divákem se mě velice líbilo). Mnoho výborných sekvencí, které jen tak nevyprchají a když se k tomu přidá dobrý závěr, který mě překvapil dokonce 2x, tak hodnotím 4 hvězdičky... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vydarená žánrová hračka, ktorá iba prešumela našimi kinami. Nekorektný film, ktorého hlavný hrdina je psychopat a vzbudzuje u nás zvrhlé sympatie. Možno odkazuje na Langovo M, ale je oveľa ironickejší. William Hurt je vždy geniálny, ako Costnerovo alter ego je najvýraznejšou postavou filmu. Tvorcovia našťastie na konci nevymekli a ponúkli vydarenú, cynickú pointu. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Moc hezká mozaika hned několika psychologických profilů a linií, z nichž některé jsou nádherné, některé nedotažené a některé zbytečné... důležité však je, že celek spolehlivě funguje. Costner je v titulní roli perfektní, občasný ledově chladný humor potěší a bod navrch dávám za sympatické ohudebnění. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně s dodávkou, kde bojuje detektiv Atwoodová o život, jsou od počátku otevřeny posuvné dveře, ale v jednom závěru si můžeme všimnout, že jsou zavřené a v další vteřině jsou opět otevřené, přestože tam nebyl moment na zavření a otevření. (Pavlínka9)
  • Napriek pôvodným plánom trilógia natočená nakoniec nikdy nebola. V roku 2020 Bruce Evans prezradil, že v pláne bolo dostať Brooksovu (Kevin Costner) rodinu do nebezpečia, psychopatizmus jeho dcéry Jane (Danielle Panabaker) sa mal stále viac prehlbovať, Brooks sa mal zbaviť Marshalla (William Hurt), ale ten sa mal vrátiť "nahnevanejší a zvrátenejší". Okrem toho Evans prezradil, že tretí film, v ktorom by boli Brooks a Jane vo vzájomnom spore, by skončil tak, že by Brooks zabil seba aj svoju dcéru, pretože by si uvedomil, že ani pre jedného z nich neexistuje žiadna nádej. (Arsenal83)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama