Reklama

Reklama

Krokodýl: Návrat do krvavé laguny

  • Česko Krokodýl (více)
Trailer

Pete je americký novinář, který píše o cestování. Tentokrát ho jeho práce zavedla do Austrálie, kde se zúčastní vyhlídkové plavby na lodi, při které se budou pozorovat krokodýli. Kate je kapitánka a průvodkyně. Vše jde hladce, ale když už chce Kate otočit loď k návratu, zahlídne jeden z pasažérů vystřelenou světlici. Kate se rozhodla v plavbě pokračovat a najít lidi, kteří světlici vystřelili. Cesta je zavedla do laguny, kde byla potopená loď. Do jejich lodi téměř okamžitě narazil krokodýl a udělal v lodi díru. Kate mohla přistát jen na ostrově uprostřed laguny, jinak by se loď potopila. Jeden z pasažérů si všiml, že je řeka přílivová, což znamená, že s přílivem ostrov zmizí. Kate se snaží sehnat pomoc vysílačkou, ale jediní, kdo dorazí, jsou dva chlapíci, které potkali už při plavbě. Neil má asi Kate rád, ale dobírá si ji. Neil nejprve krouží kolem ostrova, ale i jejich loď krokodýl převrátí a Neilův kamarád je sežrán. Krokodýl do té doby zabil i jednoho z přeživších. Neil navrhuje, že přeplave na břeh a natáhne lano mezi dvěma stromy, ostatní pak přeručkují. Neil to skutečně zvládne, ale pak zpanikaří ostatní a lano pod vahou tří lidí praská. Opět umírá další přeživší a nakonec zemře i Neil. Pete pak přichází s plánem na lovení krokodýla. Kotva od lodi připomíná rybářský háček, takže na ni napíchnou zabitou drůbež, kterou měl Neil v lodi... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (284)

Botič 

všechny recenze uživatele

Kdo to kdy viděl, aby nejsympatičtější postava filmu zařvala hned mezi prvními. Druhá jí na onen svět skoro následovala a zbyla nám zde jen banda šíleně otravných turistů, kteří si o smrt v čelistech přímo koledovali, ale kde nic tu nic. Asi budu muset napsat Ježíškovi o jinou verzi, kde Sam Worthington pobije všechny krokodýly v řece, provede turistickou expedici napříč džunglí a mačetou rozseká všechno živé i neživé, co se kde pohne. Greg McLean takhle prokaučoval velkou příležitost. Škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Animal Horor hned po Burning Brightu.. Tohle byla prostě Parááda.. Krokodýl Velký jako Kráva sežere snad vše, co mu příjde do Cesty.. Hned po ztroskotání Lodi se na malém přílivovém Ostrůvku objeví Kolik 10 Lidi? Zbývá 5 hodin a ostrov Zmizí.. Kolem nich plave Masožravý Krokodýl.. Ach ta Napínavá Jízda a Pokusy se dostat na Druhou stranu.. Skvělé! ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

dávam veľmi silné tri, možno by ma to nadchlo viac, keby som sa na to nebol aj vďaka vysokým hodnoteniam a skvelým kometárom tu na čsfd (i napriek tomu, že to má pod 60%, užívatelia, na ktorých radu dám, to hodnotili veľmi pozitívne a už sa mi viackrát potvrdilo, že nie vždy percentuálna úspešnosť filmu odráža jeho skutočnú kvalitu) tešil tak veľmi, že som si dokonca kúpil originál DVD. jedná sa i napriek tomu o veľmi dobre spracovaný thriller s krokodílou tematikou (pozor: nejedná sa o horor, i keď to má pár ľakačiek a trochu gore) s realistickou výpravou a hereckými výkonmi, pekno radhou, úžasnou prírodou a na to, že je digitálny, tak celkom slušným croc-om. film v slovenskom distribučnom názve odkazuje na iný austrálsky krokodíli snímok "Krvavá lagúna", aj keď s ním nemá nič spoločné, iba ak to, že oboje majú podobnú premisu a veľkého krokodýla v hlavnej úlohe.osobme sa mi však trochu komornejšia, no viac nervy drásajúca "Krvavá lagúna" páčila viac. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Greg McLean pokračuje vo svojom marketingu a láka do Austrálie stále nových turistov... Aj tentoraz použil základnú schému hororu stokrát videnú. Opäť to však dokázal. Už štandardne cestopisný úvod sa plynule mení na krvavé peklo aj napriek tomu, že krvi je pomenej... ide však o nabušenú záležitosť. Celé to má pozvoľné tempo skvelého JAZERA, nie je tu však takmer žiadny humor či odľahčenie a celá tá lineárna báchorka pôsobí akosi skutočne. Už si nepamätám všetky tie "legendárne" béčka o spláchnutých krokodíloch a aligátoroch, toto béčko však určite ostane v pamäti dosť dlho. Keď už pre nič iné tak preto, že ukazuje ako mohla fungovať určite drahšia ANAKONDA... ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Velmi slibných šedesát minut, během kterých jsem se ujišťoval, že čtyři hvězdičky pro tento film jsou povinností každého fanouška animal thrillerů a divoké přírody, úspěšně přebíjí nehorázně přestřelené finále (SPOILER!), v němž si chicagský novinář s vizáží českého fotbalového obránce Tomáše Sivoka pomocí holých rukou a jednoho ostrého klacku poradí s desetimetrovým CGI monstrem, a ještě přitom zachrání polomrtvou průvodkyni. I tak ale docela guilty pleasure. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Mia Wasikowska si během jednoho dne natáčení přivodila úpal. (Cheeker)
  • Scény v krokodýlím doupěti se natáčely tři týdny. (Cheeker)
  • Film byl inspirován skutečným příběhem z roku 1970, kdy na několik lodí zaútočil obrovský australský krokodýl. (Terva)

Reklama

Reklama