Reklama

Reklama

Cillian Murphy miluje filmy. Do jeho života náhle vstoupila Lucy Liu a dostala ho do situací, které si nejednou vysnil. Zvládne je ve skutečném životě?  Málokdo miluje film a klasické detektivky tak, jako Neil. Je to tak trochu magor, vlastní malou prodejnu videokazet a svůj čas tráví nejčastěji ve společnosti drsných soukromých detektivů, kteří řeší nevyřešitelné případy, střílí padouchy a nakonec vždycky dostanou tu nejkrásnější herečku, co se ve filmu objeví. Neilovi tohle ke spokojenosti stačí, avšak jeho život se brzy razantně změní. Seznámí se totiž s Violet, která vypadá a chová se jako typická filmová femme fatale. A není to žádná náhoda. Neil se náhle octne uprostřed událostí, ve kterých jde o krk a on zjišťuje, že mít nakoukaný Hluboký spánek a Maltézského sokola nestačí. Ale na druhou stranu být ve středu dění "svého oblíbeného žánru" také není k zahození. (North Video)

(více)

Recenze (44)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Parádní oddychovka s krásnou Lucy Liu, která je tady ohromně roztomilá. Taková role ji sedla. Představitele mužského hlavního hrdiny neznám, ale vypadá jako Paolo Maldini (rósonéri!). Námět je parádní. Z těch situací do kterých ho dostávala, bych měl nejspíš infarkt. Bavil jsem se ale od začátku až do konce a 9/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nenáročná pohodovka. Cillian Murphy jako geek z videopůjčovny, co žere filmy. A Lucy Liu jako holka, která mu může některé filmové zážitky přivodit na vlastní kůži. Ze začátku mi to připomínalo korejskou romantickou komedii – naivita, pozitivní náboj, asijský původ Lucy. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 3 | akce 3 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé vidím Cilliana v romantické komedii a kupodivu mu to i docela sedlo. Dějově to je taková klasická, ničím výjimečná romantická komedie zasazená do trochu nerdského prostředí. Hlavní postava mi trochu připomínala seriálového Chucka, ale ten byl jak o něco vtipnější, tak i o něco romantičtější. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Neil má svoji videopůjčovnu a zálibu ve filmech noir, podle čehož také vypadá televizní reklama na ni. Jenže ve filmech noir má hrdina svoji femme fatale, ta Neilovi zatím chybí. Protože předstírá-li jedna taková své nadšení z filmu, jako je Sedmá pečeť, samozřejmě nemůže být osudovou, to dá rozum. Jednoho dne se objeví Violet, která Neilovi řádně nakopne život, z jeho pohledu až příliš, tedy možná. Výborný námět plný odkazů na všeobecně méně známé filmy. Škoda však, že nedostal tvrdší zpracování, jenž by k tématu sedlo více, než zbytečné idealizování. Lucy Liu a Cillian Murphy jsou jednotlivě fajn, nemám však pocit, že by byla mezi nimi nějaká větší chemie, za což svým způsobem může i zbytečně rychlý závěr. Film má pohodové tempo, oni se postupně sbližují a zase oddalují. Na závěr přijde prozření, na které už pocitově není čas, tak se naseká několik rychlých scén a je konec. Je to škoda, naštěstí jsou tu však ty jednotlivé scény, jako hovory v půjčovně, nebo Violet připravující Neilovi nejedno "utrpení". Takovou femme fatale raději nepotkat, stejně jako holohlavé polské houslisty. 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá romantická komedie, která předčí očekávání snad ze všech směrů. Centrem dění je nesmělý obyčejný mladík pracující ve videopůjčovně, s jehož životem pěkně zamává mladá, roztržitá a vůbec poněkud až přehnaně divoká dívka. Když se objeví, začnou se skutečně dít věci. Charakterově naprosto odlišní lidé snažící si k sobě najít cestu. Klasická šablona romantických příběhů však ani omylem použitá není. V hlavních rolích Cillian Murphy coby trouba k pohledání a Lucy Liu, která se tu jako obvykle dobře vyřádila a je na ní vidět, že jí to bavilo. Ne, o filmovou pecku se v žádném případě nejedná. Jedná se o obyčejný jednoduchý film, takříc jen tak na zkouknutí a to je vše. Vyloženě filmový zážitek nepřinese, ale k lehčímu televiznímu pobavení postačí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Anglický názov filmu je prevzatý z piesne od Elvisa Costella z jeho debutového albumu "My Aim Is True" z roku 1977. (Smok)

Reklama

Reklama