Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér sa po minulom vydarenom kúsku, Smrt přichází v bílém, vrhol do vôd čiernej komédie. Do ansámblu prijal Rossa a zároveň urobil predcasting pre Star Trek. Otestoval budúceho Scottyho a prubol medzigalaktickú prdelku Carol. Nečudujem sa, že film vôbec nešiel do kín. Veľké plátno by mu nepasovalo. Pre DVD formát je Nula od Nuly pojde oddychovka s uvedomelou minutážou. Veľmi vhodné pre domáce kukanie v štýle Čo dnes dávajú? ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mazec!Viděl sem hodně černejch komedií, ale nikdy ne tak moc černou.Simon Pegg a David Schwimmer rozjíždějí sérii absurdních, brutálních ale hlavně vtipných události které mě teda vyrazili dech.Škoda, že film trvá jen hoďku a čtvrt, režisér si mohl víc pohrát s některejma scénama, dalo se tam přidat pár scének navíc které by ještě filmu přidali na absurditě a pořadně černym humoru, ale kdo ví, třeba by se mě to pak už tak nelíbilo.V každym případě fandim tomuhle typu filmů, černohumorné, brutální, extrémně vtipné a neuvěřitelně nedoceňené! 100% ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak černá může být černá? V případě Big Nothing je černá černější než černá a nikoliv zásluhou pracího prášku, který by hrdinům, ke konci již značně upatlaným od krve, přišel vhod. Teprve druhý film talentovaného Francouze Jeana-Baptisty Andrea (tím prvním byl „jiný“ horor Dead End) změnil můj názor, že i morbidita má své meze. Tvůrci vše tlačí až nadoraz, své postavy v žádném ohledu nešetří a těla padají k zemi jako kuželky na bowlingu. Vydírání, tvrdé porno, utopení ve sračkách (v regulérních sračkách, nemyšleno obrazně) a taky sekera v hlavě a hlava v hajzlu (nezávisle na sobě) – je to fakt brutální, což uznávám jako člověk zvyklý na hodně drsný humor. Netvrdím, že jsem se nebavil. Bavil a prvotřídně. Občas mě zamrazilo, ale cynický úšklebek nezmizel až do nečekaného finále, které dosahuje nových dimenzí mrtvolnosti, jde-li o komedii. Neustále preferování té nejhorší ze dvou a více variant vývoje nastalé situace vám možná přijde přehnané, no, mi pokaždé udělalo radost. Big Nothing je dokonalý protipól k americkým romancím, tvořeným neustále podle týchž šablon (taky jde o britsko-kanadskou koprodukci) a to nejen přiměřeně originálním vršením miniaturních katastrof, nýbrž také velmi cool režií a nabušeným soundtrackem. Pro krátký okamžik zapomínám, že mám nějakou soudnost a s přihlédnutím k tomu, jak moc jsem se bavil (na max), dávám plný počet. 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Le_Chuck, Vitason, ScarPoul ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměrně ujetá záležitost, která by se dala charakterizovat jako komedie s kriminální zápletkou, která využívá ve stylu Tarantina násilí jako zábavný prvek. Je z ní cítit ovlivnění americkou nezávislou scénou a nejblíž by se snad dala připodobnit ke snímku Zkurvená noc. Scénáristická hříčka, kde se proplétá víc dějových linií, postavy filmu na sebe vymýšlí sérii průhledných i zcela neprůhledných podrazů a celé to stylově není příliš čisté, nicméně zábavnost se tomuhle kousku upřít rozhodně nedá. Největším tahounem je Simon Pegg, ale ostatní film určitě nepotápí. Záporem je, jak už jsem uvedl, neschopnost udržet čistý styl, takže film někdy brnká v postavě hlavního hrdiny na strunu sentimentu a některé scény jsou pro změnu zbytečně krvavé na film, který se po většinu své stopáže tváří jako rodinná komedie. Celkový dojem: 75 %. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Dead End je to sice stupidní, ale ne debilní. A to je velká výhra. Jde o zábavný film, který si hraje s klišé žánru a je to dostatečná sranda, aby nevadilo, že mnoho věcí zde, ať náměrně, nebo ne, nedává smysl. Jen škoda, že Andrea neumí pracovat s jinou atmosférou, než s tou uvolněnou přepjatostí - pár vypjatějších momentů je poněkud zmařeno. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi. (Driss)
  • Filmováno na Isle of Man, Monmouthshire, ve Walesu, nebo například v Kanadě. (PußyMagnet)
  • V USA byl snímek distribuován rovnou na DVD. (Othello)

Reklama

Reklama