Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (564)

kingik 

všechny recenze uživatele

Další díl série hororů se vrací ke starému zavedenému schématu smrtící hry, kterou se svými oběťmi hraje Jigsaw. I když je hlavní strůjce zla již mrtev, zanechal po sobě jeden ze svých herních plánů, který do své partie vtáhne velitele zásahové jednotky, která labyrint vyšetřuje. Smrtící mechanismus se tak samovolně dává do pohybu a žádá si krvavé fanty. Opakovaný vtip přestává být vtipem a tvůrcům to prostě nestačí a točí nesmyslně další a další pokračování, která jsou přes veškerou snahu jen nastavovanou kaší bez chuti. Nápady docházejí, a tak čtvrtý díl patří k těm nejslabším dílům z celé série. Tvůrci zpočátku zajímavé série by si měli uvědomit, že odejít včas je důstojné a je to nejlepší možné řešení pro upadající úroveň série. 40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Střípky ze života ,,dobráka“ Jingsawa. Mesiáš nebo magor?…. Myslíte si že je konec, když jsem po smrti? Není! Hry teprve začínají!“ A že nemá na mysli olympiádu je jasné z úvodní pitvy. Jde o maso a krev. Jakou šanci má slepý proti němému? Jaká je cena za vysvobození? Krvavá jatka, sadistické obrazy jako cesta (pro vyvolené) k novému životu. Tvůrci se nás snaží válcovat myšlenkami a asi i moudry, jejichž velikost upadá s další promyšlenou smrtí. Přiznám se (bez mučení), že mi při některých ,,očistcích“ nebylo dobře na duši. Pomyslná laťka pastí zůstává vysoko. Umírat se dá tak zajímavě!! Ale jinak je příběh určen spíše nekritickým fanouškům série. A já stojím někde uprostřed. Myslíte si že je konec?… ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět krvavý jako předchozí díl. Nejlepší je začátek filmu, kdy probíhá pitva Jigsawa. Příběhově to je trochu složitější, ale divák se v pohodě ve filmu orientuje. Pasti jsou dost krvavé. Film má výborné flashbacky ukazující Jigsawa v minulosti. Hudba skvělá. Zajímavostí tohoto dílu je, že se film odehrává v době třetího dílu, což divák pochopí na konci filmu. Velkým překvapením na konci filmu pro mě bylo, že se kromě Amandy, která byla věrnou spolupachatelkou Jigsawa stal další komplic detektiv Hoffman. Hodnotím 94% = ***** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal konečne aj štvorku... A prekvapivo ide o mierny nárast kvality oproti prechádzajúcim dvom pokračovaniam. Teda nie že by to bol dobrý film, ale akosi sa vytratila nuda. To je veľké plus, no na druhú stranu tu nenájdeme žiadnu zapamätania hodnú scénu (ak nerátame pitvu, ale vŕtanie do lebky v trojke bolo pôsobivejšie). Pasce sú však pomerne krátke, hlúposť hrdinov sa tak prejavuje len občas (navyše sa to občas ukáže ako súčasť hry) a sme pod záplavou stále nových faktov a postáv... Vďaka absencii klasického príbehu a rezignovaniu na herecké výkony a osviežujúcim kamerovým prechodom je z toho pozerateľné béčko, ktoré sľubne otvára novú trilógiu a má v sebe náznaky toho, čoho sa (konečne) dočkáme v slušnej šesťke... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po dvou slabých odvarech přišlo příjemné překvapení. Ve čtyřce se tým táhnoucí sérii SAW rozhodl kromě tradiční porce videoklipařsky estetizované vynalézavé brutality i razantně rozvinout mytologii série a zavádí nás ke kořenům legendy (zrod Jigsawa i jeho trademarků jako klaunských figurín a prasečích masek), propojujíce zároveň všechny díly. Je to sice tradičně zmatené, překombinované a všechno to tu už bylo, ale aspoň je na co koukat a díky (někdy až moc) svižnému tempu to rychle uteče. A člověk si tu dosyta užije charizma Tobina Bella, paradoxně dostávajícího největší prostor po smrti jeho postavy. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Producenti si přáli, aby si Donnie Wahlberg svou roli detektiva Erica Matthewse z trojky zopakoval, ale kvůli angažování v jiných projektech to zpočátku nebylo vůbec možné. Proto s ním prvotní verze scénáře vůbec nepočítala. Jakmile ale začalo natáčení, herec si přece jen dokázal udělat čas a scenárista jeho postavu do filmu narychlo zakomponoval. (Rodriguez)

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama