Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (564)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Rok, co rok vychází nový díl této série, která mě přestává pomalu bavit více a více. Nejen, že čtyřka nepřináší nic nového, ona dokonce ani nerozvíjí to, co mohlo, a mělo být dávno ukončeno. Vždyť začátek dost důrazným způsobem napovídá, když na pitvě ležící hlavní postava, Tobin Bell, doktoři vrtajíce do něj díru, aby mu vyndali mozek a nakonec zjistili, že si beztak pro pár lidí přichystal svůj epilog v podobě dalších mrtvých, nebo minimálně dosti zmrzačených, kteří umírají tou nejkrutější smrtí. Nebo ne nejkrutější, ale dosti nechutnou takovým způsobem, aby minimálně ona smrt zanechala na divákovi krapet smutku a opovržení. To jediné by mohlo držet sérii Saw momentálně nad vodou, jen pokud by to ale bylo alespoň trochu napínavé a strašidelné, trochu zajímavé a neočekávatelné. Jednička byla jedinečná v tom, že závěr čekal pramálo kdo, čtyřka už nedokáže překvapit ničím, jelikož se strukturálně nezměnila od jedničky, a tak se pokouší o to samé, jenže mě už to nebaví a bavit ani nebude. Jestli bude pětka a tuším, že asi bude, nepodívám se na ní, pokud nepřekvapí okolí, nebudu mít důvod a ani chuť. Už samotná čtyřka jako možný epilog je dost přehnaná, svojí akčností, efektivitou a překombinovaností děje a už by to mohlo přestat. Je na čase. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět krvavý jako předchozí díl. Nejlepší je začátek filmu, kdy probíhá pitva Jigsawa. Příběhově to je trochu složitější, ale divák se v pohodě ve filmu orientuje. Pasti jsou dost krvavé. Film má výborné flashbacky ukazující Jigsawa v minulosti. Hudba skvělá. Zajímavostí tohoto dílu je, že se film odehrává v době třetího dílu, což divák pochopí na konci filmu. Velkým překvapením na konci filmu pro mě bylo, že se kromě Amandy, která byla věrnou spolupachatelkou Jigsawa stal další komplic detektiv Hoffman. Hodnotím 94% = ***** ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak a je tu další díl ze nekonečné krvavé série ale musím uznat, že se jedná o jedno z těch lepších pokračování. Psychopatický vrah byl sice v minulém díle zabit ale hrůza nekončí. Takže si opět užijete spoustu krvavých scének (a jedna opravdu reálně natočená pitva) a nějaké to překvapení na konec. A určitě to nebyl poslední díl. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Budu rád, když tu kazetu znovu najdou a celá série bude pokračovat, ale nejsem si jistý zda to má nějaký smysl. Snaha a nutnost série Saw překvapit v posledních vteřinách závěrem je jasně patrná už na začátku, ale v tomto díle to poprvé vyšlo poměrně na prázdno. Snímku to nedodá "kouzlo" jako v minulých dílech a spíše ho to ještě více sráží. Smrti jsou fajn, i když se tu nenajde tentokrát, žádná opravdu grandiózní, na kterou by se pan sadista rád díval stále dokola. Docela by mě zajímalo, co kdyby někdo takový existoval a vážně by "normální" lidi takto trestal a nechal je vybrat. Bylo by to špatně? Když by si to zasloužili? Na další díl se těším o něco méně a bojím se toho, že "postava" z konce nebude mít potřebné charizma ani hlas na to, aby pokračování mělo aspoň průměrnou kvalitu. nejhorší díl série, který nebýt konce nemusel být tak podprůměrný. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak som si dal konečne aj štvorku... A prekvapivo ide o mierny nárast kvality oproti prechádzajúcim dvom pokračovaniam. Teda nie že by to bol dobrý film, ale akosi sa vytratila nuda. To je veľké plus, no na druhú stranu tu nenájdeme žiadnu zapamätania hodnú scénu (ak nerátame pitvu, ale vŕtanie do lebky v trojke bolo pôsobivejšie). Pasce sú však pomerne krátke, hlúposť hrdinov sa tak prejavuje len občas (navyše sa to občas ukáže ako súčasť hry) a sme pod záplavou stále nových faktov a postáv... Vďaka absencii klasického príbehu a rezignovaniu na herecké výkony a osviežujúcim kamerovým prechodom je z toho pozerateľné béčko, ktoré sľubne otvára novú trilógiu a má v sebe náznaky toho, čoho sa (konečne) dočkáme v slušnej šesťke... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Producenti si přáli, aby si Donnie Wahlberg svou roli detektiva Erica Matthewse z trojky zopakoval, ale kvůli angažování v jiných projektech to zpočátku nebylo vůbec možné. Proto s ním prvotní verze scénáře vůbec nepočítala. Jakmile ale začalo natáčení, herec si přece jen dokázal udělat čas a scenárista jeho postavu do filmu narychlo zakomponoval. (Rodriguez)
  • Rigg (Lyriq Bent) má ve filmu zbraň Beretta 92FS ráže 9x19mm. (dc125)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous film umiestnil na 97. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama