Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trick 'r Treat je jako jízda na horské dráze. Střídají se slabší pasáže s opravdu promakanými. Nejvíce se mi líbil kromě Briana Coxe příběh kolem havarovaného autobusu. Tam asi toho napětí bylo nejvíce. Naopak úvod filmu s tím tlustým klukem mě téměř nebavil. Stejně tak bych mohl mluvit o povídce 4 dívek, které si přijedou do městečka vyrazit. Co se mi líbilo byly nečekané zvraty na konci jednotlivých povídek. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Happy Halloween! Povídkový spletenec jednoho malého předměstí, kde se nevyplácí porušovat dávné halloweenské tradice. Dougherty úžasným způsobem laškuje mezi hranicemi komedie a horroru, se zručností rovné Raimimu, a svědomitě buduje půvabnou, bizarní atmosféru bez závislosti na laciných lekačkách, kterou originálně žene vstříc jednotlivým epizodním vyvrcholením. Trick ´r Treat mi připravil halloween, jaký ´sem si ho vždycky představoval. Strašidelný, ponurý, tajemný, ale hlavně zábavný. A ´sem si jistý, že jednoho dne se z něj stane klasika. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Totální pecka, jsem nečekal, že se budu takhle bavit. Jeden z nejpromyšlenějších hororů za poslední dobu, který si maximálně hraje s klišé a každá povídka končí nečekaně (naprosto dokonalou pointu má povídka s karkulkou a vlkem, která se zvrhne naopak.... nechci spoilerovat) a hlavně to do sebe všechno krásně zapadá. Nadsázka a černý humor je z lehkostí podáván a není tam násilně vložen, i když člověk u toho neumírá strachy tak to napětí a atmosféra se zde najde, a hlavně se člověk celou dobu baví. Dobře hrající herci(ani nahota nechybí a je tam i skvělý „striptýz“:-)), místy strašidelné zvuky, hudba oldschool a komiksové titulky ala staré Tales of Horror potěšující. Dnešní vyvražďovací a rádoby šokující hororové produkci je tento návrat ke klasickým hororům opravdu svěží. Tento rok je to s Drag me to hell zatím to nejlepší co jsem z tohoto žánru viděl. Mé hodnocení 4,5 hvězdičky… ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný halloweenský povídkový horror. Krve tedy málo, ale atmosféry a podzimně halloweenské temné poetiky fest. S tímhle si pěkně vyhráli. Já jsem hodně spokojen. Zaujalo mě hlavně obsazení Dylana Bakera. Viděl jsem ho dosud pouze ve dvou filmech (včetně tohoto). V jednom malé chlapečky znásilňoval, ve druhém je vraždil. No není to adept na hereckého idola? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Film mal pred začiatkom natáčania veľa zmien názvu. Pôvodný názov "Season's Greetings" bol zmenený, pretože to znelo príliš ako vianočný film. Potom prišli názvy ako "Halloween Terrors", "Jack O' Lantern Tales", "October 31st" a "Trick or Treat". Nakoniec sa ujal posledný názov, ale keďže už bol vydaný film s rovnakým názvom, zmenili pravopis na Trick 'r Treat. (Arsenal83)
  • Meno postavy Sam (Quinn Lord) je odvodené od Samhainu, starovekého keltského sviatku mŕtvych, z ktorého je odvodený aj dnešný Halloween. (Arsenal83)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Marca Andreyko, ilustrovaného Fionou Staples. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama