Reklama

Reklama

Producent BRYAN SINGER (režisér X-Menů a Superman se vrací) a scenárista a režisér MICHAEL DOUGHERTY (spoluautor X2 a Superman se vrací) přicházejí se strašidelnou, temně komickou oslavou nejděsivější noci roku. Halloweenská noc dovádí princip Creepshow a Povídek z krypty do zcela nových, temných hlubin a servíruje nám čtyři vzájemně propletené příběhy, které se odehrávají o halloweenské noci: ředitel střední školy (DYLAN BARKER) melouchaří jako nemilosrdný sériový vrah; touha panenské dívky po tom pravém muži se strašlivě zvrtne; skupina teenagerů provede drsný kanadský žert s katastrofálními následky a mrzoutský starý muž (BRIAN COX) se utká se zlomyslným halloweenským démonem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (355)

Fr 

všechny recenze uživatele

Koho naštvete, když zhasnete předčasně sváteční dýni? To vám řeknou Emma, Henry.... Nebo ne? Laurie je ve 22letech ještě panna a pan Wilkins se pro Halloween narodil. Noc, kdy se mrtví volně potulují a navštěvují nás může začít! Nejen že je to černočerně vtipné, ale dokonce přeběhne i mráz po zádech. Miluji noci, kdy nic není takové, jak se původně zdálo. A že se osudy účastníků příběhů protnou? Nečekejte Iñárrita, ale poctivou halloweenskou dávku humoru a napětí. A těch 75 minut nikoho nezabije. Kromě Emmy, Henryho...... PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ *** To by při troše dobré vůle mohlo být na 4*, ne? ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pět tajemných halloweenských příběhů, volně pospojovaných skoky v čase a různými náhodnými setkáními ve městě. Dívka zhasne svíčku v dýni, což se nedělá, a doplatí na to. Dívky, co balí kluky, nejsou jen tak obyčejné Karkulky. Soused rád vyřezává nejen dýním očička. Druhý soused skrývá tajemství a nemá nikoho rád kromě svého psa. Děti chtějí haloweenskou historkou o autobusu vystrašit školního otloukánka Rhondu, ale obrátí se to proti nim samotným... V bonusech na DVD je krátký a ručně animovaný film Přáníčko, kde hlavním hrdinou je chlapeček v halloweenském kostýmku, pytlem přes hlavu a pytlem v ruce. A v komentáři režisér říká, že právě tento příběh se stal základem pozdějšího hraného filmu. A zmíněná figurka je skutečně průvodcem mezi jednotlivými příběhy, a jednou dokonce aktérem. Navzdory tomu, že jde vlastně o povídkový film a některé povídky jsou slabší, jiné silnější (jak už to bývá - osobně se mi hodně líbila skoro klasická povídka s Rhondou), pro minimum vyloženě nechutných záběrů se na film příjemně kouká a může se stát zpestřením halloweenské noční oslavy, z níž se nikomu neudělá zbytečně šoufl. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to bola supica bombica, vazeni :) Kratke, strucne, vystizne, bez zbytocnych slov, s genialnou atmosferou :) Prva polovica perfektne vtipna, druha s jednym uzasnym prekvapenim a zaver, zaver trosicku pokrivkava, ale aj tak to bola vyborna lahodka. Celkom dobre nechapem, preco to islo rovno na DVD. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

MÍSTY DROBNÉ SPOILERY: Jaké to milé městečko kdesi v Ohiu. Příjemné sousedství a bujaré oslavy jsou zárukou. Mezi bodrými lidmi zde najdeme kupříkladu úchylného ředitele školy se svým povedeným synkem, o kus dále leží v opuštěném kamenolomu autobus s mrtvými retardíky, kteří si o Halloweenu vyhazují z kopýtka, na návštěvu se přijdou podívat i vlkodlaci a na to vše dohlíží roztomilý malý koledník Sam, jehož vizáž je více než dýňová. NA TOHLE JSEM TAK DLOUHO ČEKAL! Konečně příjemný originální zábavný horůrek, poskládaný z jednotlivě provázaných tématických příběhů, které zde petero trefně přirovnal k Příběhům ze záhrobí. Rozhodně to není horor, alespoň, co se strachu týče. Ten zde nehledejte. Ale je to úžasně příjemná, atmosferická a především zábavná podívaná nejen na Halloween. Po dlouhé době byla má očekávání naplněna. A Warneři by zasloužili, aby je navštívil koledník Sam. Tohle rozhodně není Direct-to-DVD produkce. Tohle je kus poctivé filmařiny, které se většina dnešní mainstreamové hororové produkce nemůže ani v nejmenším rovnat... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda, čekal jsem o něco více. Nápad udělat povídkový film o halloweenské noci se mi opravdu zamlouvá, tvůrci ale z hlediska scénáře nedokázali naplno využít jeho potenciál. Povídky jsou příběhově až moc strohé, postavy se nestačí na plátně ohřát a už se přesouváme k další povídce. Spíše bych uvítal jeden ucelenější příběh. Ve výsledku se jedná o atmosférickou podívanou, která pro krátkou stopáž nestihne nudit, potulují se v ní více méně zábavné postavičky (malý patron halloweenského svátku je moc fajn) hrané zkušenými herci a celé to je více o budování atmosféry místo laciných lakaček a právě ta atmosféra je tím nejlepší na celém filmu. Režisér Michael Dougherty se vykašlal na provařený špinavý vizuál a místo toho nám dopřál všemi barvami hýřící podívanou, která nemá daleko ke komixové stylizovanosti a celkově se na Halloweenskou noc moc dobře kouká. Dougherty má nepopiratelný cit pro vizuální stránku a dokáže hezky budovat jednotlivé scény, bohužel jejich spojení ve fungující celek už tak dobře nedopadlo. Film doplácí na svou epizodičnost a po jeho dokoukání mi v paměti úvízla snad jen úžasně vypadající a skvěle sestříhaná scéna "vlkodlačích hodů" se cover verzí Sweet Dream od Marilyn Mansona jakožto hudebním podkresem - tahle scéna opravdu stojí za to a Anna Paquin je v ní naprosto božská. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (21)

  • Guľôčka kotúľajúca sa dolu schodmi je odkazom na ďalší hororový film The Changeling (1980), ktorý sa tiež natáčal vo Vancouveri a ukázalo sa, že kameraman pracujúci v tejto sekvencii nakrútil rovnakú scénu v The Changeling. (Arsenal83)
  • V roce 2009 Michael Dougherty oznámil, že bude pokračování. V roce 2011 se v USA na svátek všech svatých objevil v některých kabelových televizích trailer na druhý film. V roce 2012 však nezačalo ani natáčení. (Terva)

Související novinky

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

"Jedenáctka" se utká s Godzillou

30.01.2017

Vedle filmových vesmírů se superhrdiny, kouzelníky nebo rytíři Jedi nám roste před očima také univerzum s obřími monstry. V roce 2014 ho rozjela Godzilla, už za pár týdnu ho obohatí Kong: Ostrov… (více)

Reklama

Reklama