Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná předělávka hororu z roku 1986, která umí párkrát překvapit, ale zamrzí, že není prozrazeno všechno na co by se divák rád zeptal. Je to velká škoda, protože film vytváří minimálně tři jasné otázky, které také plynou z konce a nikdo vám o nich nic neřekne. Sean Bean je výborný psychopat, co si vás rád stopne a pak vám ukáže nůž a vy víte, že je něco špatně. Sophia Bush je nádherná a doufám, že se brzo její krása a snad i talent prodají v nějakém áčkovějším filmu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Von už ten voriginál nebyl žádná echt podívaná, ale přeci jen, bylo to tak blboučký, až to bylo dobrý... docela. Tenhle shit se však bere až moc vážně, vono by vlastně stačilo napsat, že jak před úvodníma titulkama naskočilo ono bájné logo Platinum Dunes a vobjevilo se tam jméno Michael blBay, tak jsem věděl, že jsu regulérně v prdeli. A vono jo. Kašlat na to, škoda keců, dvě hvězdy tomu plácnu za Seana Beana, páč von ty drsný držky házet fakt umí, pak taky za tu úchylnou písničku 'Closer' vod Najn Inč Nejls a samozřejmě taky za teho khůl Pontiaca. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znalost originálu dělá z tohoto remaku jen ubohý a rozmazaný stín. Sean Bean se možná snaží, ale nikdy nenahradí a ani se nepřiblíží k parádnímu výkonu Rutgera Hauera z původního film. To, že je na jedné z producentských židlí napsáno jméno Michael Bay, znamená sice lepší technické zázemí, ale ve filmu se to projeví pouze několika automobilovými karamboly (nutno dodat působivými). Oproti o 20 let staršímu bráškovi, kde šlo skoro na každém kroku zakopnout o hořící objekt, to ale není moc výrazný technický skok kupředu. Výbuch je tu pouze jeden a to ještě takový divný. Co dál?? Pár lekaček, který lze předvídat (kromě jedné výrazně samoúčelné) a rozmáznutý digitální zajíc a letící vážka, toť vše. No dobře, několika prostřelených lebek se dočkáte a pak je tu taky kamión plus tělo mínus utržený nohy na parkovišti... 50% 18,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originál jsem bohužel neviděl, ale musím se přiznat, že se mi tento remake vcelku líbil. Přitažlivá délka 82 minut, psychopatický vrah na silnici v Novém Mexiku, slušná kamera snímající jak asfalt, tak pěknou krajinu, povedené akční sekvence, kterým dopomáhal samotný Michael Bay a v neposlední řadě povedený soundtrack. Plusy, které mě ve filmu překvapivě zaujali a nechali zaujatě sledovat Stopaře po necelou hodinu a půl. Samozřejmě jak Stopaře tak stopaře psychopata, kterého si zahrál Sean Bean a musím uznat, že jsem z něj chvíli měl i strach. Ač tak či tak, Stopař je naprosto zbytečný film, který chce akorát vydřít prachy a zřejmě se mu to daří. --- Opravdu utratíš 100 babek za medvídka? - Jo, já vím. Taky mě to bolí. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejně dobré jako originál s Rutgerem Hauerem z roku 86. Určitě se podařilo obsazení, jelikož Sean Bean je Haurevi celkem podobný a roli psychošského stopaře zvládnul stejně dobře jako jeho starší kolega. Taky je tam lepší kára (o dost!), a hlavní hrdinové taktéž nejsou úplně k zahození, Sophia Bush je děsně sexy. Jinak děj je téměř totožný, v něčem i vylepšený, hlavně to, že jsou hlavní hrdinové spolu hned od začátku, jelikož na originálu jsem tak trochu nechápal, jak se může nějaká servírka z pouště nechat zblbnout úplně cizím chlapem. To bylo dost... nelogické. V bonusech na DVD je alternativní konec, který mi imho přišel o dost lepší. Nutno podotknou, že bonusy želbohu nemají českou podporu, nicméně je tam zajímavě ukázáno provedení kamiónové scény. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama