Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letecký inženýr a majitel prosperující firmy Ted Crawford sleduje manželku Jennifer při schůzce s milencem. Když se žena později vrátí domů, Ted ji obejme, řekne jí, že ji miluje, a pak ji střelí do hlavy. Pečlivě zahladí stopy, vykoupe se a spálí své šaty. Mezitím dorazí policie. Ted pustí do domu pouze poručíka Roba Nunallyho a bez váhání se mu k vraždě přizná. Šokovaný detektiv pozná, že střelená je jeho milenka. Zatímco policie Teda zatýká, přivolaný lékař zjistí, že Jennifer ještě žije. Má však nevratně poškozený mozek, z bezvědomí se nikdy neprobere. Případem je pověřen ambiciózní mladý žalobce Willy Beachum, který zatím všechny případy vyhrál. Má vražednou zbraň i doznání. Zdánlivě jednoduchý případ se zkomplikuje, když Ted prohlásí, že je nevinen, a vzdá se obhájce. Vzápětí detektiv Flores oznámí, že Tedova pistole není vražednou zbraní. K dalšímu dramatickému zvratu dojde, když Ted prozradí, že detektiv byl milencem jeho ženy a on se přiznal jen proto, že se bál o život. Soudkyně je nucena výpověď označit za vynucenou, a tedy neplatnou. Na Willyho se zlobí nadřízený, protože se na případ špatně připravil. Zdá se, že Ted má jednání pevně v rukou a dosáhne osvobozujícího rozsudku... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (587)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Even a broken clock is right twice a day.“ Nafoukaný žalobce Gosling vs. vrah manželky Hopkins v Porsche Carrera GT. Oba berou Arogantin 3x denně po jídle, aby v Hoblitově až překvapivě vtipném thrilleru s chytrým scénářem měli dost síly na přetahování se lanem nad hranicí presumpce nevinny. Byl bych maximálně spokojen, kdyby slepá Lady Justice, tak jak to v životě často bývá, neměla perfektně kalibrované váhy a film skončil před garáží bezradného "Sporťáka Willieho". Ten očekávaný závěr pak už jen totiž nahrává dojmu, že by to poručík v pomuchlaném baloňáku vyřešil mnohem elegantněji.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné, decentné a vzorové vyplnenie thrillerovej šablóny. Prvú hodinku sa už zdá, že pôjde o niečo viac, než len štandardný a rutinný thriller, záverečná polhodinka mi však dala facku a usadila aj percentná smerom dole, čo je škoda najmä kvôli sľubnému nápadu, snažiacich sa hercov aj slušne odvedenej práce zo strany réžie. 75%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na dnešní distribuci a velmi slabě obsazený žánr thrillerů, s geniálním padouchem a jeho promyšleném plánu vraždy, je Fracture povedeným snímkem. V hlavni roli génia, který spáchá vraždu se objevuje Anthony Hopkins, který dokazuje, že nezapomněl být velmi přesvědčivý. Ryan Gosling vypadá úplně jinak než jsem byl zvyklí a tak chvíli trvalo si na jeho nový image zvyknout, ale jako konkurent Anthonyho obstojí. Film je příjemně promyšlený a žádných křečovitých vyústění se v něm nedočkáte, což mě překvapilo. Všechno hravě pasuje a s přehledem se tak stává Fracture tím lepším, co možná vidíte v pátek večer v televizi a myslím, že nebudete litovat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hoblit nenatočil dobrý film, ale ani špatný. Okamžik zlomu je jen dalším absolutně nepodstatným příspěvkem do unylého thrillerového žánru, u kterého se budou bavit především méně nároční diváci. Ten, kdo si totiž podobné naháněčky kočky s myší pouští častěji než jednou za rok na Nově, pozná, že tady pšenka originality nepokvete. Hopkins opět dokazuje, že se mu hereckou senilitu daří zastavovat poměrně slušně a i když už asi 10 let hraje stále stejnou polohu á la Hannibal Lecter, pořád má docela charisma. V kinech to bude víceméně průšvih, který bez většího zájmu prošumí sály do jednoho měsíce, ovšem až to nějaká česká televize naservíruje jako film týdne, rozhodně se nebude čeho bát. V podobném okruhu vznikla spousta horších filmů... ale i lepších. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nebýt slečny hrošice, nejspíše bych se k filmu ještě dlouho, ne-li vůbec, nedostal. Náleží jí tedy mé velké poděkování, jelikož se jedná o mimořádný film, nebál bych se říci z ranku Ďáblova advokáta, který mě nenudil ani minutu, ba co víc, napínal mě stále více a více až do samotného konce. Anthony Hopkins je jeden z nejlepších herců všech dob a mám ho asi nejraději z téhle doby před cca 10 lety a tady si to celé po hannibalovsku užíval a mladého kolouška Ryana Goslinga několikrát vyloženě ugriloval. Malinko mě zklamalo závěrečné rozuzlení, které mi v konečném důsledku přišlo celkem pitomé a ačkoliv jsem onen twist přímo v akci nepostřehl, nepřišlo mi to ani náhodou tak bombové, jako například to v Prestige. Ovšem je to parádně natočené, svižné a dobře se na to kouká a mně to rozhodně stačí k velké spokojenosti, ačkoliv už jsem určitě viděl i lepší filmy na podobné téma. I ty výše zmíněné. PS : potěšila i mladičká a tehdy neznámá Zoe Kazan. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • V 31. minúte filmu Willy Beachum (Ryan Gosling) telefonuje v dome obžalovaného Teda Crawforda (Anthony Hopkins) so slúchadlom na pravom uchu, v ďalšom zábere už na ľavom. (belinko)
  • Producent filmu měl na začátku celé přípravy problém vůbec Ryana Goslinga kontaktovat a předat mu scénář, protože herec v té době z blíže neuvedených důvodů žil téměř dva měsíce v lese jenom ve stanu. (TaNya_)

Reklama

Reklama