Reklama

Reklama

Pokud jsi jednou uvnitř, už se nikdy nedostaneš ven! Nejhorší noční můry se stávají skutečností... Mladá teenagerka Madison (Sarah Roemerová) se rozhodne, že nastoupí na univerzitu, kde skoncoval se životem její bratr. Se svými novými spolužáky začne pátrat po děsivém tajemství, které skrývá jejich kolej. Z té se postupně stává vězení, kde stále přetrvává duch vraždícího lékaře. Šance na přežití je téměř nulová... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Bolo mi jasné, že to nebude žiadna pecka a maximálne dám tomu 3* ale aj tak som strašne sklamaný.Tak tupé a úplne nezaujímavé dialógy som už dlho nevidel.Naozaj jediné čo ma bavilo bol Tomy ktorý mal úlohu vtipkára.Akonáhle zabili jeho a Maiu pre mňa film skončil.Doktor nudný , postavy umrú presne podľa šablóny a ani to nestojí zato aj keď sa očividne režisér snažil o nejaké to gore.Hviezda za nahú Sarah a ďalšia len preto že som to nevypol v polke a to som mal naozaj namále. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

** a půl. Azyl má v sobě výrazný potenciál i divácky oblíbený námět, který je však bohužel až příliš pečlivě zabalen v moderních žánrových klišé s doplňkem osvědčených "teenagerských" postupů. Film má být horor, ale já se snad ani chvíli nebála, ani se nelekla. Atmosféra poměrně žádná, nijak výrazná. Jako by čekala za dveřmi, ale pan režisér nechtěl otevřít. Takto na Vás prokukuje jen klíčovou dírkou. Výrazným prvkem je také psychologická stránka "problému." Tvůrci sází na duševní rozbory jednotlivých postav a pátrají v minulosti po původech jejich chování. Velká část dialogů v těchto sekvencích však působí křečovitě a nepřirozeně, místy až směšně. Rozhodně to mohlo být lepší. Takto jen průměr, a to ještě s (velkou) bídou. ()

Reklama

Ivec 

všechny recenze uživatele

No ani neviem čo napísať o takomto filme, nakoľko vo mne veľa dojmov nezanechal. Snáď len toľko, že hororov tohoto typu som už pár omrkol, ale až s takto primitívnym podaním asi nie. Veľmy plytký dej mi nedovolil stotožniť sa s hlavnýmy postavami, a dokonca by som sa v rámci otrepaného príbehu ani stotožnovať nechcel. Nie je v tom nič, čo by ma prekvapilo, očarilo, zaujalo... Aj keď, trocha ma zaujala pasáž, keď "Nitka" rozpráva o hystórií budovy a doktorovi "magorovi". Ale inak nič... Ba čo ma neskutočne sklamalo bol koniec... Takto by sa to naozaj nemalo končiť vo filmoch tohto (a možno ani žiadneho iného) žánru. Ak by takto končila epizóda "itchyho a scratchyho" tak fajn... :) Ale preboha film, ktorý sa celý dlhý čas tvári tak neskutočne vážne nakoniec finišuje absolútne priblblo štýlom Buffy, premožiteľky upírov...???? To nám zasa raz pán režisér predviedol, aké jednoduché je urobiť si prdel z nadšencov hororu. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Přes polovinu filmu to s přimhouřenýma očima vypadalo na slušné tři hvězdy, avšak čím víc se tam objevoval dementní, necharismatický doktor - divákovo utrpení celého filmu - celkový dojem z filmu už nemohl vydržet takto vysoce hodnocen. Skoro to vypadalo, jakoby se někdo snažil na osnově Freddyho Kruegera vytvořit vlastní film... Ale kde není nápad, je lepší nic nedělat... ()

toomm 

všechny recenze uživatele

Podobnou slátaninu jsem dlouho neviděl. Ačkoliv se Ellis snaží držet klasických postupů, scénář mu veškerou snahu zabíjí. Tam kde by se jinak dala vyždímat solidní atmosféra (nahánění po temných chodbách s baterkami) se vždy objeví něco, co dává spíše nutkání se smát než bát. Ale variaci Nightmare on Elm Street bych v tom, narozdíl od ostatních uživatelů nehledal. Ačkoliv se tvůrci snaží vyobrazit psychologii postav moc se jim to nedaří. Zvláště pak u doktora. Jeho zabití (wtf?) jsem vůbec nepochopil. Za zmínku stojí pouze hudba v závěrečné lesní naháněčce a fakt, že na Sarah Roemer se moc pěkně kouká. 20% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama