Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 1

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Tady je každej zaslepenej tim, že Cage má momentálně slabší období a tak každýmu filmu dáváte reflexivně/preventivně špatný hodnocení aniž byste hleděli na provedení filmu ve kterym hraje. Tohle má sice svoje slabší místa, někdo by řek děravej scénář, ale za sebe řikam, že to je pecka jako hrom. Jo, jasně že to mohlo bejt lepší, dokonce to mohlo bejt mnohem lepší, ale co na tom když film ani na moment nenudí, když je neustále v tempu ikdyž se tam zrovna nic neděje. Provedení je zkrátka dostačující a zábava po celejch 90 minut. 4 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože někteří hází Nicolase Cage do stejného pytle jako Stevena Seagala nebo Dolpha Lungrena, tak já toho kluka mám furt moc rád. Možná už to není takový mladý sympatický vědec jako ve Skále, ale je to furt Cage, který prostě umí, ať má jakýkoliv účes nebo jakýkoliv film. Nebezpečný cíl je velmi jednoduchá a povrchní záležitost s primitivním příběhem. Vše je tak obyčejné a nenáročné, že divák nepotřebuje nejen myslet,a le chvílemi se ani dívat. Avšak jsou zde i scény, například závěr honičky v lodích mezi domky, které dokazují alespoň malou snahu zaujmout diváka (a také rozesmutní nevyužitým potenciálem...). Slabý film určitě, ale tragický? Nemyslím. Jednou a dost a přivřené oči, ale přesto 2* s úctou k mému oblíbenému herci. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Cagea do hlavnej úlohy bol obrovský omyl (wtf účes)a nebudem prehánať, ak poviem že pokazil celý film. Cage sa nielenže znova rozhodol, že nebude hrať, ale do filmu proste absolútne nezapadol. A to nieje bohužiaľ všetko. Film má strašne kolísavú kvalitu a vydarené scény sa striedajú s absolútne nepresvedčivými a nevierohodnými. Po filme vo mne zostala veĺmi nepríjemná pachuť a zmiešané pocity. (4/10) ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Cage patří k hercům, u kterého si nemůžu být jist nikdy ničím. Na jeho filmy do kina chodím rád, ale je to velký risk, zda budu spokojenej za tu cenu, kterou vysolím za lístek a za čas, který tomu investuju. Nebezpečný Bangkok bohužel patří k těm horším. Vůbec mu tu neveřím tu jeho drsnost a také jeho postupný přerod v citlivého muže, obraz slona, který natáčí do všech úhlů a nakonec ho spálí, jeho žáka, který mu je odevzdán, jeho profesionalitu a vypočítavost. Prostě skoro nic. Neříkám, že se na to nedalo dívat, jen mi to prostě nesedlo, stejně jako například polohoror Rituál. Nehodí se mi sem, stejně jako ty jeho dlouhé vlasy. Bratři Pangové to nejspíš přepangovali, a to jsem neviděl jejich prvotní verzi. Naštěstí pro ně a pro Cage. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprostá rutinna. Nezranitelný zabiják co má vše pod palcem, jeho nezbedný učeň se srdcem na správném místě, křehký vztah mezi hitmanem a hluchoněmou slečnou, výčitky svědomí, řeči o štěstí (slon), do toho nějaká ta akce a překvapivě i useklé končetiny a granátem roztrhlé tělo na dvě části. Přesto jako remake trestuhodně sterilní a nezáživný film. Není zde gradace děje a konec je emočně slabý. Na to v čem se Cage momentálně pohybuje průměr. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)
  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama