Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ran - facelifted version. Poctivá historická freska, u které by člověk až do samotného závěru (opět bílá holubice) snad ani neřekl, že jí točí mistr moderního krvavého baletu John Woo. Solidní choreografii a pestrou škálu soubojů přebije snad jen skvěle inscenovaná bitevní strategie. Je vidět, že se na celku nešetřilo. Ohromné možství komparzu, poctivá kamerová panoramata, velkolepá mizanscéna. Je tedy velká škoda, že v tom množství postav se zřejmě ne každému divákovi podaří se s některou ztotožnit a dostat se jim pod kůži. V mém případě se to nepovedlo ani u jedná a to je velká škoda, obrazově se totiž jedná o velkolepou podívanou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Johna Woo zbožňujem. Rovnako ako aj subžáner akčného filmu, ktorý v 90 rokov vytvoril. Jeho heroic bloodshed si neviem vynachváliť, rovnako ani fakt, že svetu priniesol Chow-Yun Fata. Krvavé pobrežie je epickým príbehom plnom úžasných bitiek, výborne napísaných dialógov a skvelo obsadených charakterov. Už dlho som nevidel tak poctivo spravený film. Každá scéna podporuje ďalšiu. Postavy sa pomaly ale isto vyvíjajú a pre diváka sú dokonca priehľadné, čo sa nie vždy podarí. Zoznamujeme sa s dôležitými postavami, učíme sa o ich motiváciach a charakteroch a akosi mimovoľne sa nám dostávajú pod kožu. Zároveň máme možnosť vidieť umenie vojny v praxi, rovnako aj skvelé vyváženie CGI a skutočných lokácií a komparzu. Všetko je epické a dobre zvládnuté. Tony Leung a Takeši Kaneširo sú fantastický a to nemôžem opomenúť hudbu Taróa Iwaširoha, ktorého soundtrack práve teraz počúvam. Mrzí ma to ticho okolo tohto filmu, pretože je naozaj dobre zvládnutý a po Woovych filmoch v USA je to príjemný návrat ku koreňom tvorby, pričom ju ale posúva na novú úroveň. Red Cliff je lepší historický film ako ktorýkoľvek historický film zo Západu. Narážam teraz na epické blbosti Ridleyho Scotta. Po Hrdinovi najväčšia vizuálna a choreografická pecka. Teším sa na druhú časť. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

OMFG WTF!! John Woo strikes back! Po velkolepých filmech Tygr a Drak a Hrdina je tady další nářez. Ještě větší a rozsáhlejší. Kdo nevěřil v návrat tohoto vynikajícího režišéra byl blázen:) Na jedné straně krutý tyran se svou obrovskou přesilou a na straně druhé tolik bojových individualit, které dokážou zvrátit prohranou bitvu ve svůj prospěch. Celé je to krásně sladěné, funkční a bezchybné. Bitvy jsou opravu mamutí a natočené excelentně. Taktita "želva" je opravdu luxus, musel jsem zatleskat a nejedenkrát! Woo si nemohl vybrat lepší herce. Asijská herecká elita se předvedla opravdu v celé své kráse! Už se nemůžu dočkat druhé části. Čekal jsem pořád jeho oblíbeného okřídlence a naštěstí jsem se dočkal, přilétl ve velkolepém stylu. Woo opravdu potěšil....ne nadchl! A film měl 150 minut? mě prišlo, že spíš tak 30. Po delší době Red.Cliff I&II BluRay v DTS, filmová lahůdka, skoro 5hodin vrcholné vojenstké/válečné strategie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JENOM SPRAVEDLIVÉMU VLÁDCI PATŘÍ JEHO ZEMĚ!…. Parádní zvuk, hudba, stovky komparsu, dobový reálie a válka v podání J.Woo - bavím se už od úvodních titulků. Hrdinové prolévající svoji krev pro dobro obyvatel, válečný strategie, moudra. Filmařina dělaná pro efekt jenž má s realitou společnýho asi jako ….. no a není to jedno? Vždyť i jeden člověk může být posila! Ani ,,klidná“ pasáž, vyplněná diplomacií a rozjímáním není taková nuda, jak by se mohlo kvůli stopáži zdát. Je jasný, že vše je směřováno k finální bitvě. A tady přichází zrada! KDE JE DRUHÁ ČÁST!!!! Jestli očekáváte exhibici hrdinů – jste tu správně! Válečnej historický velkofilm, oslavující vše co Čína nabídla světu ve válečným umění. A proto: KDE JE DRUHÁ ČÁST!!!! TADY! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

A jak řekl, tak učinil. Woo servíruje historický spektákl jako víno, ve kterém bych vyzdvihl hlavně promakané bitvy (nejen choreografií, ale především strategií) a skvělé herecké obsazení v čele s neustále zamyšleným Takeshim "všechno umím jenom trochu" Kaneshirem. Dojde i na režisérovi oblíbené trademarky (boj s dítětem na zádech a sušení holubů rulez) a hlavně na drzou princeznu, která snad bude mít v pokračování víc prostoru. Jediným problémem jedničky (kromě příliš natažené prostřední části) tak vlastně je, že slouží "jen" jako příprava na dvojku, ve které teprve dojde na lámání chleba a z níž, jak pevně doufám, Woo zřejmě vykřeše největší epický nářez od LOTRa. Našlápnuto k tomu má sakra dobře. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)
  • Během postprodukce se zabil při natáčení miniatur 23letý kaskadér poté, co vypukl požár, když jedna malá loď vrazila do větší válečné lodě. (Cheeker)
  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama