Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení je tento Van Dammův filmek. Sice je to akční film, ale nejde tu jen o to, kdo koho dřív zastřelí, ale je tam snaha o příběh, vytvoření charakteru hlavní postavy a o režii. Jean-Claude by měl hrát zlý poldy; prostě to k němu nějak sedlo :-). Konec byl dost jasný, ale to mi tolik nevadilo. Van Damme po filmu JCVD snad opravdu chytá druhý dech! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Že by skutečné vzkříšení van Damma?Pokud vezmu posledních deset snímků z jeho tvorby zpět,tak zřejmně ano.Jean-Claude tu hraje a vůbec né špatně a navíc v docela povedené akci.Je to sice neoriginální,průhledné a otřepané béčko,ale zároveň i stylové,syrové a pěkně nekompromisní,což u tohoto herce je také dost neobyklé a jako troska je i docela zajímavý (jen tedy nevím jestli je troskou kvůli roli,nebo kvůli své kariéře).Celé to má navíc spád,s níčím a nikým se film nemazlí(teda chvilkama trochu vyměkne,ale neni to až moc zoufalý) a místami je to i docela řežba.Zkrátka,van Dammovi se po dlooouhých létech povedlo natočit docela povedenou podívanou a měl by se právě zaměřit na více komplikované,zápornější a drsnější role,pak by nemusel jít úplně pod drn.A když o tom tak přemýšlím a beru veškerou jeho dosavadní filmografii,Až do smrti je možná jeho nejlepším zářezem.Tak co bude Jean-Claude dál? ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peckovni kousek tohle dilko opravdu vypadalo na navrat JCVD ktery se pak sice nekonal ale tu roli utrahajzlackyho zfetovanyho policajta si dal naprosto mistrovsky asi nejlepsi film tak za 10 let ve kterym se objevil ja vim ze nekdo namitne ze se tu vubec nepere jenom se strili ale mne to nevadi tenhle ultradrsnej akcnak o nekompromisni pomste si rad zkouknu kdykoli znovu Vandamme mile prekvapil moc se mi to libilo ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nezabít to finále, šel bych na čtyřhvězdí. Van Damme v kapku klišovitém i předvídatelném, ovšem vlastně béčkově povedeném a z jeho strany rozhodně i slušně zahraném police story. Akce  založená na přestřelkách, ale solidní a místy i velmi povedená, při kydlení v baru se dalo vzpomenout i na pana Woo v nejlepších letech.  Sedla mi i Dammova partnerka Selina Giles. Pak ale přišlo finále a do té doby snesitelný béčkový scénář ztratil jakoukoliv soudnost a najednou jsem si připadal jako v dětské hře na policajty a zloděje, když se zničehonic vynořovaly další a další postavy, jenž "míchaly kartami". Finální přestřelku pak měl zřejmě na starosti někdo jiný než tu v baru, případně si asi všichni šňupli koksu, jinak si ten blbinec neumím vysvětlit. A ani hongkongský antihappyend (modří budou vědět) to moc nevylepšil. Za lidovku ale naprosto v pohodě. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že rutinní akční thrillery jako je tento jsou hodnoceny (i mnou) příliš přísně, a když jejich zábavnost porovnáte s něčím vážnějším, neprojeví se to tak úplně v adekvátním ohodnocení. Until Death je ale typickým příkladem opravdu špatného filmu, kde se s hodnocením musí jít fakt hluboko. Nikdy nechápu, proč musejí mit akční STV filmy tak děravé scénáře. Jestli distributoři kinových filmů dávají producentům těchto fláků nějaké úplatky, aby domluvili svým scénáristům, ať píší hrozně, že pak filmy v kinech budou moct svou chytrostí víc machrovat. Opravdu bych chtěl vidět, který policista závislý na heroinu si nechává své dávky a stříkačky v šuplíku ve své kanceláři na stanici. Samozřejmě mu je tam najdou. Ten policajt je tedy Van Damme, který se chová jak a není nepodobný Dirty Harrymu. Hlavní záporák se jmenuje Calla(g)han, ehm. Ale i navzdory všem těm dírám se na začátek filmu docela slušně dívá, Van Damme je drsnej, občas řekne nějakou hlášku. Jenže pak nastane zásadní zvrat (je zase úplně trhlej) a z filmu se stane drama. Van Dammovi a jeho hereckému rozsahu tvůrci věřili opravdu neadekvátně, tohle nezvládnul ani náhodou. S ním a jeho filmovou ženou, která se do něj znova zamilovává, prožijeme hodinu, a pak film skončí. Nemám rád, když někdo shrne příběh filmu do jedné věty, a tím odůvodní, proč je špatnej. Ono to jde takhle shrnout totiž úplně vždycky, jenže nikde se zatím Van Damme nesnažil znova učit mluvit, chodit apod. Jediným kladem filmu jsou opravdu povedené nepřehnané dvě přestřelky, ve kterých hrdinové nedělají kotouly ke střílení, jak bych to od Van Damma čekal, bohužel po jedné z nich nastane ten hrozný zvrat, a druhá zas hrozně vznikne. Já se Until Death fakt snažil mít rád, ale u filmu kde hlavní hrdina v autě řekne klukovi na chodníku, aby si nastoupil, a když nechce, tak ho přinutí slovní výhružkou "Musíš.", a on si sedne a stanou se z nich kamarádi až do smrti, to fakt nejde. Prostě scénaristická blitka, kterou nemůže Van Damme zachránit tím, že potěší svou manželku tím, že si vzpomene jaká písnička hrala na jejich prvním rande. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Počas scény v bare, keď príde Anthonymu (Jean-Claude Van Damme) SMS od ženy, je jasne vidieť, že pri texte bliká kurzor, takže číta rozpísanú a nie prijatú správu. (Patrik200s)
  • Většina scén se natáčela v Bulharsku, část poté v americkém New Orleans. Škola ve filmu je American College of Sofia. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama