Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len si prečitajte obsah a máte nápovedu, ako toto môže dopadúť (ináč béčka všeobecne mám rád). A pritom prvá polovica bola výborná. Špinavou atmosférou neónoveho New Orleans nasiaknuté nočné túlanie zarasteného feťáka s odznakom narkotík, fuckujúceho všetko a všetkých. Agent Stowe si robí nepriateľov na každom kroku a jeho kruhy pod očami a pekelná angličtina sú prudko sympatické. Potom, ale nastáva onen neštastný prerod, uvedomenie sa, nová šanca (whatever) a film putuje spolu s tehotnou manželkou, ublížneým dôchodcom a žehlením celej prvej polovice (barličiek pre celé Kramáre) tam, kde tróni zbytok Van Dammeho produkcie posledných desiatich rokov (vyjima Kontrabandu). Do sračiek. Tento kontrast zamrzí a hlásim, že žiadny návrat akčnej ikony (ako napovdá pár komentov naokolo) sa nekoná. 30% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peckovni kousek tohle dilko opravdu vypadalo na navrat JCVD ktery se pak sice nekonal ale tu roli utrahajzlackyho zfetovanyho policajta si dal naprosto mistrovsky asi nejlepsi film tak za 10 let ve kterym se objevil ja vim ze nekdo namitne ze se tu vubec nepere jenom se strili ale mne to nevadi tenhle ultradrsnej akcnak o nekompromisni pomste si rad zkouknu kdykoli znovu Vandamme mile prekvapil moc se mi to libilo ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že rutinní akční thrillery jako je tento jsou hodnoceny (i mnou) příliš přísně, a když jejich zábavnost porovnáte s něčím vážnějším, neprojeví se to tak úplně v adekvátním ohodnocení. Until Death je ale typickým příkladem opravdu špatného filmu, kde se s hodnocením musí jít fakt hluboko. Nikdy nechápu, proč musejí mit akční STV filmy tak děravé scénáře. Jestli distributoři kinových filmů dávají producentům těchto fláků nějaké úplatky, aby domluvili svým scénáristům, ať píší hrozně, že pak filmy v kinech budou moct svou chytrostí víc machrovat. Opravdu bych chtěl vidět, který policista závislý na heroinu si nechává své dávky a stříkačky v šuplíku ve své kanceláři na stanici. Samozřejmě mu je tam najdou. Ten policajt je tedy Van Damme, který se chová jak a není nepodobný Dirty Harrymu. Hlavní záporák se jmenuje Calla(g)han, ehm. Ale i navzdory všem těm dírám se na začátek filmu docela slušně dívá, Van Damme je drsnej, občas řekne nějakou hlášku. Jenže pak nastane zásadní zvrat (je zase úplně trhlej) a z filmu se stane drama. Van Dammovi a jeho hereckému rozsahu tvůrci věřili opravdu neadekvátně, tohle nezvládnul ani náhodou. S ním a jeho filmovou ženou, která se do něj znova zamilovává, prožijeme hodinu, a pak film skončí. Nemám rád, když někdo shrne příběh filmu do jedné věty, a tím odůvodní, proč je špatnej. Ono to jde takhle shrnout totiž úplně vždycky, jenže nikde se zatím Van Damme nesnažil znova učit mluvit, chodit apod. Jediným kladem filmu jsou opravdu povedené nepřehnané dvě přestřelky, ve kterých hrdinové nedělají kotouly ke střílení, jak bych to od Van Damma čekal, bohužel po jedné z nich nastane ten hrozný zvrat, a druhá zas hrozně vznikne. Já se Until Death fakt snažil mít rád, ale u filmu kde hlavní hrdina v autě řekne klukovi na chodníku, aby si nastoupil, a když nechce, tak ho přinutí slovní výhružkou "Musíš.", a on si sedne a stanou se z nich kamarádi až do smrti, to fakt nejde. Prostě scénaristická blitka, kterou nemůže Van Damme zachránit tím, že potěší svou manželku tím, že si vzpomene jaká písnička hrala na jejich prvním rande. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Van Damme hraje drsného policajta závislého na heroinu. Měl ve tváři tak strhaný výraz, že vypadal jako by měl každou chvíli zemřít rovnou na ulici. Měl se jít léčit. Všechno se mu rozpadlo pod rukama. Manželství přestalo fungovat a v práci se mu taky moc nedařilo, ale on si radši dál do žil píchal to svinstvo. Pak se nechal vlákat do pasti, kde ho skoro popravili. Byl šest měsíců v komatu. Jeho manželka ho měla stála ráda, i když mu řekla, že dítě, které čekala nebylo jeho a nebo bylo? Anthony se úplně změnil snažil se napravit chyby, které napáchal. Žena se k němu dokonce vrátila. Nakonec Calahana dostal, ale stálo ho to mnohem víc. Závěrečná přestřelka v továrně skutečně patří k těm povedenějším. Nevypínejte film při nájezdu závěrečných titulků. Nechte je zapnuté, protože se dozvíte, kdo štípnul skrytou kameru, která měla nahrávat jeden mafiánský kšeftík. Myslím, že budete překvapeni. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Často jsem si říkával: Kolikrát? Kolikrát ještě přidám 3tí hvězdu filmu jen proto, že tam je Van Damme? Můžu vám říct, že mě ta samá myšlenka napadla i dnes. Ovšem jak film krůček po krůčku postupoval, něco se začalo měnit. Ono ne jen, že tenhle kousek není špatnej. On má dokonce svoje nesporný kladný záležitosti. Od vyprávění příběhu, které se bude místy zdát dlouhý. Jenže on se jen snaží vybarvit postavu. Jak na tom je Anthony před a po... Přes nekompromisního záporáka, který sice vypadá jak IT ing, ale nenechte se mýlit. Až po neotřelý konec. Chválu si podle mne zaslouží i samotný Van Damme. Mě se totiž líbí to jak to jak postavu pojal a přenesl na obrazovku. Takže tentokrát nedávám dokonce 4tou hvězdu za to, že ve filmu je JCVD, ale dávám ji za to že v něm doopravdy podává fajn výkon a celé to drží pohromadě. Pro mě milé překvapení. 70 procent. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Film má 2 alternativní konce, z nichž jeden byl vytvořen pro Evropu a druhý pro USA. (Eldrick)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)

Reklama

Reklama