Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

liuk 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že rutinní akční thrillery jako je tento jsou hodnoceny (i mnou) příliš přísně, a když jejich zábavnost porovnáte s něčím vážnějším, neprojeví se to tak úplně v adekvátním ohodnocení. Until Death je ale typickým příkladem opravdu špatného filmu, kde se s hodnocením musí jít fakt hluboko. Nikdy nechápu, proč musejí mit akční STV filmy tak děravé scénáře. Jestli distributoři kinových filmů dávají producentům těchto fláků nějaké úplatky, aby domluvili svým scénáristům, ať píší hrozně, že pak filmy v kinech budou moct svou chytrostí víc machrovat. Opravdu bych chtěl vidět, který policista závislý na heroinu si nechává své dávky a stříkačky v šuplíku ve své kanceláři na stanici. Samozřejmě mu je tam najdou. Ten policajt je tedy Van Damme, který se chová jak a není nepodobný Dirty Harrymu. Hlavní záporák se jmenuje Calla(g)han, ehm. Ale i navzdory všem těm dírám se na začátek filmu docela slušně dívá, Van Damme je drsnej, občas řekne nějakou hlášku. Jenže pak nastane zásadní zvrat (je zase úplně trhlej) a z filmu se stane drama. Van Dammovi a jeho hereckému rozsahu tvůrci věřili opravdu neadekvátně, tohle nezvládnul ani náhodou. S ním a jeho filmovou ženou, která se do něj znova zamilovává, prožijeme hodinu, a pak film skončí. Nemám rád, když někdo shrne příběh filmu do jedné věty, a tím odůvodní, proč je špatnej. Ono to jde takhle shrnout totiž úplně vždycky, jenže nikde se zatím Van Damme nesnažil znova učit mluvit, chodit apod. Jediným kladem filmu jsou opravdu povedené nepřehnané dvě přestřelky, ve kterých hrdinové nedělají kotouly ke střílení, jak bych to od Van Damma čekal, bohužel po jedné z nich nastane ten hrozný zvrat, a druhá zas hrozně vznikne. Já se Until Death fakt snažil mít rád, ale u filmu kde hlavní hrdina v autě řekne klukovi na chodníku, aby si nastoupil, a když nechce, tak ho přinutí slovní výhružkou "Musíš.", a on si sedne a stanou se z nich kamarádi až do smrti, to fakt nejde. Prostě scénaristická blitka, kterou nemůže Van Damme zachránit tím, že potěší svou manželku tím, že si vzpomene jaká písnička hrala na jejich prvním rande. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po 3x mírně podprůměrných snímcích, které Van Damme stvořil po nečekaně slušném Peklu se z Van Damma stává špinavej polda v New Orleans. Kdysi se mě tohle líbilo přecijen více a v roce 2007 jsem vítěžně sevřel pěst a hned jsem se jal snímek náležitě pochválit, za to že Van Damme ještě neřekl poslední slovo. Jenže, to by bylo příliš jednoduché. Po sjetí víceméně celé filmografie musím smutně konstatovat, že sice zlepšení nějaké nastalo, ale i tak tedy žádná extra hitparáda. Záporák ani nevypadá nebezpečně. Otočky a kopance tentokráte nepřicházejí odnikud. V první polovině sledujeme pomalý sešup dolů a v druhé ještě pozvolnější stoupání vzhůru. Zkrátka takový jeden napravený darebák, který se všem omluví, zachrání svou vyvolenou, aby hrdině (úplně zbytečně) umřel a vdova měla chodit koho oplakávat. Přemýšlím, že Van Damme zase tak často neumírá. Simon Fellows je mimochodem žabař. Když jsem nadával na ty ásíjské spolupráce, tady to určitě lepší nebylo. 45% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

On má vlastně Segrestor pravdu, film obsahuje spoustu klišé, typu polda na drogách, polda gauner, skoromrtvý polda, podváděný polda, uzdravený polda a finále, které nekončí podle šablony. Jenže, já viděla Van Damma hrát. Viděla jsem omláceného poldu v rauši, jeho kruhy pod očima, jeho kulhající nohy i bolest z přiznání nevěry jeho ženy.Jeho děsy, které odnášejí šlapky, jeho pokoru. Neviděla jsem dvojité kopy, úžasné chvaty a ohebnost. Jen toho chlapa, co mi přišlo, že ví - a on ví - o čem je v životě řeč.To není málo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Dammeho neskutečný herecký koncert,kdy jako drsnej a hodně zlej polda naprosto rozsekává každou svojí větou i činem.Neuvěřitelné překvapení a já můžu zase jenom lehce smutnit,že jakmile Claude hodí hodnou vlnu,režisér se z čista jasna posírá a neskutečně odbývá druhou půlku filmu a vše završuje příšernou finální přestřelkou.I přesto nemůžu jít s hodnocením níže,protože první půlka je takový film ve filmu,dokonalá atmosféra,podtrhnutá ještě lepší hudbou,vše je zlé,ponuré,zkorumpované a zfetované....do toho Jean Claude jako zákeřný zmrd a já sem opravdu ve filmovém nebi.Mno zbytek filmu považuji za Bulharské zlo které samostatně hodnotím 2* :-) a nepřestávám žasnout,jak moc se dá podělat neskutečně nadupaně rozjetý film.Ovšem za tu první půlku prostě smekám a těžce nadhodnocuji celkový produkt. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Opravdu překvapení, J .C.V.Damm, tu vůbec nehraje špatně. Řekla bych, že je to zásluhou lepšího scénaře, který mu umožnil ukázat, že v něm taky něco je, že není jen prvoplánový bojovník v arénách. Hudba byla skvělá a děj filmu taky. Určitě je to i zásluhou režiséra Simona Fellowse. Filmy od J.C.V.D si kupuji ráda, už jen kvůli němu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Film má 2 alternativní konce, z nichž jeden byl vytvořen pro Evropu a druhý pro USA. (Eldrick)
  • Většina scén se natáčela v Bulharsku, část poté v americkém New Orleans. Škola ve filmu je American College of Sofia. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama