Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Čistokrevné drama o dvou párech, které se vydají na krátkou dovolenou na Paulovu chatu, kterou přestavěl ze staré stodoly. Paul je přesně ten typ, se kterým byste nikam nechtěli. Umanutý, panovačný a přechytralý brouk Pytlík. Za své chování samozřejmě po právu zaplatí. Norman je přesně jeho opakem - nerozhodný zbabělec, který se rozhodne zmužnět tím nejhorším způsobem. Ale ani puška v jeho rukou, ze které se ještě kouří, ho nezmění. Úžasný les s prastarými zkroucenými buky je tajemnou kulisou pro baladický příběh, kde odplaty dojdou všichni, co hřešili. Jen doufám, že venkovani jsou zapšklými a zákeřnými burany jen ve filmech. Dávné hodnocení zvedám o jednu hvězdu, jelikož tentokrát mně film sedl. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama se skvělým obsazením. Kombinace dabingu (bohužel) se španělštinou byla okouzlující, především v podání vynikajícího Garyho Oldmana. Scénář byl napsán dobře, až (jak již zde bylo zmíněno) na závěrečnou pasáž, kterou si musí divák opravdu domyslet. Každopádně filmu neschází napětí a hutná atmosféra odlehlého lesního prostředí. I přes četná klišé či opakování námětu jsem byl po shlédnutí filmu velice spokojený. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak dobře natočené a zároveň tak zbytečně nezajímavé. Bosque de sombras rozhodně není horor, spíš vidlácké drama ve stylu Straw Dogs, no bohužel aby měl film šanci zaujmout, musel by byl býval vzniknout v těch sedmdesátých letech, ve kterých se odehrává. V současnosti už je to jenom kopírka dávno viděného a lepšího. Navíc si nejsem tak úplně jistý, co na závěr udělala hlavní postava a jaké k tomu činu měla motivy. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, která ani ne tak obsahově, jak "obrazově" vyloženě reaguje na klasický exploitation kult Straw Dogs (1971), v menší míře pak obsahově i na stejně tak významný kult Deliverance (1972). Dva muži, dvě ženy. Žádní puberťáci určení k zvrhlým hrátkám vesnických buranů, ale dospělí lidé se svými vlastními problémy a osobnostními vlastnostmi. Nalezení malé holčičky v prasečím chlívku je přirozeně vede k její záchraně. Do té doby má film pomalé tempo a chvíli i otravuje vzájemnými hádkami hlavních postav. Návštěva místního hostince je však pro tento typ filmů naprosto typická a ukázková, zde divákovi poprvé vyschne v hrdle ... Dlouho pak ještě ale trvá, než se film rozjede, ale jakmile se tak stane, opravdu nepustí. Jak už z důvodu zvtárnění, což je skutečný skvost - kamera, kamerové záběry, barvy, filtry, osvětlení, prostředí, déšt, vzdálené záběry atd. ... tak z hlediska obsahu -naháněčka po lesích s brokovnicemi/kulovnicemi, napětí, brutalita, násilí, prostřílená břicha durch atd. ... Výborné je pak sledovat drsňáka Gary Oldmana, který drsňákem ve filmu je a zůstane do poslední vteřiny, nijak nevyměkne, jak bychom tradičně očekávali. Stejně tak je zajímavé sledovat šílenou změnu jeho přítele z městského "nekňuby" (skutečně jako by vypadl z oka Dustinu Hoffmanovi ve Straw Dogs ...) v chladné vraždící monstrum ... Vynikající film, ale na plný počet tomu přesto něco chybělo. Možná více té originality a překvapujících scének, přece jen už tady hodně věcí bylo ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí vedoucí člověka až za "point of no return" aneb baskické hvozdy, Oldman s kartáčem pod nosem a náměty, které už dávno kdosi zpracoval a líp. Zručně natočený thriller doplácející na nejasnosti v logice i motivaci, v němž zaujal (krom Garyho) snad jen westernový závěr s hracím strojkem. Doufám, že za ten nápad dostal režisér pár dolarů navíc.. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama