Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Povedené nebéčkové exploitation, odehrávající se kdesi ve španělských lesích, kam přijedou dva anglické páry a (bohužel pro všechny zúčastněné) narazí na tajemství některých z místních vesničanů. Rozhodně to není klasická zápletka ve stylu měšťáci vs. vidláci, o to jsem měl dojem že zde ani nešlo. Namísto brutalit a násilí je tu znát důraz na psychologii postav a neštěstí celé situace, to především dělá z BOSQUE DE SOMBRAS v dnešní době zajímavý (až trochu retro) počin, jedoucí ve stopách kultovních základních kamenů tohoto subžánru - DELIVERANCE a STRAW DOGS. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Tak v žádném případě se nejedná o horor, ale spíše o thriler. Film není špatný, ale bohužel občas příliš zdlouhavý a tím i nudný. Postrádám tu větší napětí a vadí mně občasné nelogické jednání hlavních postav. Přes to všechno se na film dá celkem v pohodě dívat a překvapivě jsem se občas slušně bavil. Celý film o dost zvedla přítomnost Garyho Oldmana. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Tady nám někdo nakoukal Straw Dogs. Zařazení filmu do horroru nechápu. Jedná se o thriller s výbornou kamerou, dobře vedenými herci, solidně budovanou atmosférou, ale podivným scénářem. Oceňuji scény, které amíkům ukazují, že i když někdo někoho z povzdálí sleduje, nemusí nutně ukazovat ruce, nebo ohýbat větvě, tak aby to divák nutně pochopil. Že ? Paul ( Oldman) je velký bojovník ( dá to hodněkrát najevo ), ale pak se zachová naprosto nepochopitelně. Stejně divně jako on, se zachová otec od partičky vesničanů ve finále. Dost věcí je nakousnuto ,ale nedotaženo. Až na tyto podivnosti se jedná o kvalitní zábavu. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(85/2012, DVDRip) / Pre fanúšikov podobných filmov (napr. Deliverance) sa rozhodne jedná o povinnosť. Vďaka Gary Oldmanovi nechýba očakávanie čo nám ponúkne v tomto pre neho netradičnejšom filme. Výsledok je samozrejme pozitívny. Spracovanie, budovanie atmosféry, tí zlí, všetko pekne funguje. Bez veľkých zvratov filmík pekne uplynie. Pre mňa osobne ale aj tak niečo chýbalo. Skúsim pravdepodobne ešte raz. Zatiaľ 6/10. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, tajemný thriller odehrávající se v temných lesích na severu Španělska v roce 1978. Důkaz, že i tento žánr se dá natočit kvalitně, INTELIGENTNĚ a realisticky. ~ Dva manželské páry (= cizinci) se dostávají do konfliktu s místními vesničany poté, co objeví jejich letité tajemství skrývané mimo civilizaci. Tato skvělá atmosférická / komorní / stylová (retro) podívaná s povedeným (nejasným?) finále nabízí střet dvou odlišných světů a jejich zvyklostí, přičemž – ačkoli se to zprvu nezdá – hranice mezi dobrem a zlem je hodně nejasná. Jak uvádí již jeden z kolegů, vzhledem k místu děje je každý z aktérů zákonem i soudcem. Nedoporučuji těm, kteří nejsou schopni přijmout záměrný nedostatek informací, které by vysvětlovaly některé momenty v ději. Poněkud méně významně potom vypadá manželská krize jednoho z párů, kterou je onen hlavní děj řekněme okořeněn. ~ V promluvách postav se střídá angličtina se španělštinou. Třebaže jsem viděl výjimečně pouze dabovanou verzi, titulky jsou též třeba, jelikož dialogy ve španělštině jsou ponechány v originálním znění. Shrnuto: Ve všech ohledech kvalitní filmařina, včetně filmové hudby a zvuků (vynikající Cohenův soundtrack). ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama