Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

klima777 

všechny recenze uživatele

Baskické lesy jsou temné. A v mezilidských vztazích zuří válka, kterou podivným způsobem eskaluje místní nedochůdče. Jedna hvězda pro Garyho Oldmana, jedna za dosti klíčovou píseň Leonarda Cohena. Víc ani náhodou. Smutný film o pověrách (děvče musí zůstat zavřené, neb šíří nekontrolovatelnou zlobu) a latentním násilí v každém člověku (s děvčetem nebo bez...). Žel nevýrazný a toporný. Mám ráda Straw Dogs, to stačí... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak dobře natočené a zároveň tak zbytečně nezajímavé. Bosque de sombras rozhodně není horor, spíš vidlácké drama ve stylu Straw Dogs, no bohužel aby měl film šanci zaujmout, musel by byl býval vzniknout v těch sedmdesátých letech, ve kterých se odehrává. V současnosti už je to jenom kopírka dávno viděného a lepšího. Navíc si nejsem tak úplně jistý, co na závěr udělala hlavní postava a jaké k tomu činu měla motivy. 60% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film řekl bych. Film má bezvadnou kameru, zajímavou atmosféru a výborný herce. To všechno je občasně doprovázený zvláštní hudbou. Před více než třiceti lety s něčím podobným přišel Peckinpah s filmem Strow Dogs, což je asi jediná rozumná volba na srovnání. Hitovka od Sama je sice dokonalá, to nic ale nemění na tom, že Bosque de sombras dosahuje stejných kvalit, ba i větších. Hrozně rád bych viděl verzi co má 153 minut. V té kradší je moc znát, že ta hodina tam zkrátka chybí (proč tu holku drželi v tý díře? ptám se! Našel bych i další otázky, který pravděpodobně souvisí s tím utnutím). Až na to je film parádní. A není to horor :) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějná zápletka,atraktivní prostředí a skvostný Gary Oldman.Věčná škoda,že tvůrcům hlavně ve druhé půlce podráží nohy scénář,který se zbytečně snaží o nějaké hlubší uchopení celého schématu a to bohužel na úkor mizejícího napětí.Konec to pak zabil definitivně.Ve výsledku je to velmi slušně odsýpající řemeslo s jednou výbornou písničkou od Leonarda Cohena,s jednou trestuhodně nevyužitou holčičkou a jedním trestuhodně využitým chlapíkem.Potenciál byl větší,ale za zkoušku film i tak stojí. 70 % ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto filmu mám lehce rozporuplné pocity, ale převažují klady. Možná to bude tím, že filmy podobného ražení moc nesleduji, takže nemám v malíčku, jestli vykradl jiné snímky, možná taky Garym :-), jehož jsem skalním fanouškem. Každopádně film má atmosféru, poněkud zvláštní konec, ale rozhodně stojí za shlédnutí. Pokud při koukání nevaříte ani nehrajete PC hry, musíte cítit to napětí ve vesnici, do které přijede pár cizinců, z nichž naštěstí jeden mluví španělsky, takže izolace není úplná. Chtěla bych vidět tu delší verzi, která zřejmě není k sehnání, protože mi tam chyběly některé souvislosti, např. proč ti vesničani schovávali to děvčátko a taky samozřejmě ten konec :-). ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama