Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak za 1) Perfektní barvy,příroda, lesy... nádhera za 2) skvělá kamera - žádné roztřepané záběry jako u filmu REC a CLOVERFIELD, ale ostrý obraz! za 3) excelentní zvuk DD 5.1. bylo slyšet i trávu růst :-) 4) Skvělý námět a dalo se to čekat : "francouzské horrory" : skvělé, "španělské horrory" : skvělé ----> takže spolu to muselo vyjít! 5) Dobrý výběr herců 6) Napětí, honička, děs, .....prostě vše co má v horroru být! Prostě EXCELENTNÍ ! Jen musím podotknout, že pouze Argentínská verze má 153 minut. Já viděl originál verzi a ta měla 93 minut! Neumím si představit, co by se tam odehrávalo ještě 60 minut :-) OBSAH FILMU : Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese, .....který tak dobře znají! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Potenciál to rozhodně mělo, a mělo to Garyho Oldmana. Mohlo to být napínavé a v podstatě to i bylo, ale filmu podrazila nohy ta snaha o vztahovou psychologii a strašné nedotaženosti a nelogičnosti. Kdyby se na to vykašlali, využili víc to dítě a míň toho tragéda, který jednal tak debilně, že doteď nevím co si o tom mám myslet, mohl to být vzhledem k prostředí a příběhu výborný thriller.( A kdyby ta holčička byla vlkodlak, tak i horor.) ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, tajemný thriller odehrávající se v temných lesích na severu Španělska v roce 1978. Důkaz, že i tento žánr se dá natočit kvalitně, INTELIGENTNĚ a realisticky. ~ Dva manželské páry (= cizinci) se dostávají do konfliktu s místními vesničany poté, co objeví jejich letité tajemství skrývané mimo civilizaci. Tato skvělá atmosférická / komorní / stylová (retro) podívaná s povedeným (nejasným?) finále nabízí střet dvou odlišných světů a jejich zvyklostí, přičemž – ačkoli se to zprvu nezdá – hranice mezi dobrem a zlem je hodně nejasná. Jak uvádí již jeden z kolegů, vzhledem k místu děje je každý z aktérů zákonem i soudcem. Nedoporučuji těm, kteří nejsou schopni přijmout záměrný nedostatek informací, které by vysvětlovaly některé momenty v ději. Poněkud méně významně potom vypadá manželská krize jednoho z párů, kterou je onen hlavní děj řekněme okořeněn. ~ V promluvách postav se střídá angličtina se španělštinou. Třebaže jsem viděl výjimečně pouze dabovanou verzi, titulky jsou též třeba, jelikož dialogy ve španělštině jsou ponechány v originálním znění. Shrnuto: Ve všech ohledech kvalitní filmařina, včetně filmové hudby a zvuků (vynikající Cohenův soundtrack). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tenhle film tady na ČSFD narazil okamžitě jsem si podle plakátu vybavil obal videokazety, kterou jsem častokrát míjel při návštěvách videopůjčovny. Film jsem si ale nikdy nepůjčil. Možná i proto že v té dobé jsem měl trošku jiný filmový priority(vkus) než dnes. Po dokoukání filmu a před tím nejsem začal psát tenhle komentář jsem si pročítal pár zdejších komentářů. A musím souhlasit, že tenhle film se nechal inspirovat nebo silně připomíná film Straw Dogs(1971). Mimochodem film, kterej jsem si po letech oprášil a nemohl jsem se ubránit zklamání, protože 3/4 filmu pro mě byla těžce stravitelná nuda kde vše zachraňuje až poslední půlhodina. Neříkám, že BackWoods má nějaký závratný tempo i tady je pomalejší rozjezd(ale nenudící) a má rozhodně sympatičtější postavy. Herci zahráli dobře a řekl bych, že film celkem šlapal tak jak měl. Samotnej příběh ale moc originality nepobral. Nepřijde nic co by nebylo k vidění už jinde. Na 3 hvězdy to ale v pohodě stačí. A když už jsem u toho srovnávání tak kdyby měl někdo chuť a chtěl alespoň rámcově něco podobnýho ale s ohodně svižnějším tempem tak doporučuju nedávno viděnej film A Lonely Place to Die(2011). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dnes sa za tradičný hixploitation pokladajú krváky Hory majú oči 2 alebo Carver, kde nejde o nič iné, len čo najbrutálnejšie znásilniť, znetvoriť, zavraždiť a zožrať. Pritom počiatok jedného z mojich najobľúbenejších hororových pod-žánrov nemal s „klasickým“ hororom takmer nič spoločné (Vyslobodenie, Straw Dogs). V TEMNOM LESE pripomína dve v zátvorke spomenuté snímky, pričom paradoxne neparadoxne práve kvôli tomu pôsobí nepríjemne zastarano (pritom VYSLOBODENIE môžem pozerať aj desaťročia od jeho vzniku a stále je super) a miestami ich cituje, kopíruje alebo rovno vykráda (z VYSLOBODENIA zavraždenie útočníka tesne po znásilnení, zo STRAW DOGS relatívne inteligentných „barbarov“). Bohužiaľ, hoci mám tento pod-žáner rád a obdivujem herecké umenie Garyho Oldmana, scenár je zlý, postavy sú prehnane zbabelé, Oldman to sám nemá šancu utiahnuť a po ešte relatívne vydarenej prvej hodinke to prestáva mať vnútornú logiku, postavy konajú nelogicky, herci sú kvôli mdlo napísaným rolám nesympatickí, zloduchom chýba poriadnejšia „šťava“ a vraždiacim scénam zatlačenie na pílu (nemám rád, ak záporná postava umrie „ľahko“). ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama