Reklama

Reklama

V temném lese

  • Španělsko Bosque de sombras (více)
Trailer

Mladí manželé, Ledoyen i Considine, přijíždějí na návštěvu ke svému příteli. Když v lese najdou děvčátko se znetvořenými dlaněmi, jejich klidný letní výjezd se promění v horror. Pokoušejí se ji pomoci a vezmou ji pryč z domu, kde byla vězněna. Bohužel její ochránci, místní vesničané spustí hon na manželský pár v lese... který tak dobře znají! (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomhle temném lese divák spolehlivě nezabloudí, kvůli zajímavému hereckému obsazení a neotřelému námětu, jež apeluje na realistické pojetí. Mrazivý thriller s bezútěšnou atmosférou se odehrává v roce 1978 na severu Španělska a čtyřem přátelům (Oldman, Ledoyen, Considine a Sánchez-Gijon) se idylický pobyt na odlehlé usedlosti rázem změní poté, co objeví v lese zuboženou holčičku zamčenou ve zchátralém domě, a s kterou bylo nakládáno jako se zvířetem. Události se dají do pohybu v okamžiku, kdy místní usedlíci zjistí, že holka zmizela a začnou na výletníky pořádat hon. Sice se nedozvíme, proč vlastně malou holku tak nelidským způsobem týrali, ale napětí, hutné atmosféry a skvělých hereckých výkonů, včetně výtečné španělštiny Garyho Oldmana a pohledné Virginie Ledoyen, si užijeme do sytosti. Zajímavý thriller s nepříliš optimistickým závěrem. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Španieli majú čím ďalej,tým viac dobrých filmov.A tiež zakončenia ich posledných filmov sú veľmi zvláštne.Tak isto aj tento film.Koniec si musí každý domyslieť sám,lebo z filmu sa to nedá.Prečo je to dievča priviazané ako zviera a správa sa tiež ako zviera,či bolo postihnuté alebo bolo v tom niečo iné.Ale keďže miestny burani sú dosť podivný,tak by sa mohlo jednať aj o incest.Nejaké minulé hriechy.Ktovie čo sa mohlo odohrávať v argentínskej verzii,ktorá mala až 152 minút.Predsa len sa tú jedná o celú hodinu.Škoda.Dej filmu sa odohráva v roku 1976 v Španielsku.Všade dookola samé krásne lesy,paráda.Niekomu môže tento film pripadať dosť ťažkopádny,alebo pomalého tempa.Ale určite je to nadpriemerný film. ()

Reklama

Gary 

všechny recenze uživatele

Dva roky jsem čekal, jestli se líní čeští ditributoři konečně rozhodnou uvést tenhle film na DVD. Marně. I když je k sehnání snad ve všech našich sousedních státech (myslím kromě Slovenska). Proto mi jej musely dopřát prostředky jiné (vy-víte-které). Zkráceno: úžasná kamera a zvuk - řemeslná práce radost pohledět/poslouchat. Funguje budování napětí, bezchybný střih a dobří herci (Gary Oldman nezklame, za půlkou má jeho postava nejspíš zajímavější příběh než zbytek tlupy). Delší verzi bych si rád někdy sehnal. Prostě moc příjemné překvapení s trošku divným koncem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oblíbený námět měšťáci kontra divní a nepřátelští burani, tentokrát z kastilského venkova sedmdesátých let. Tři hvězdy mi přišly málo, protože tohle není jen tak obyčejný oddechový thriller, je v něm i něco málo psychologizování a několik výrazných a dobrých herců. Postavy se sice chovají trochu divně (hlavně Lucy), ale vem to čert, atmosféru má tenhle film tak hustou, že by se dala krájet. Závěr s holčičkou s opičími packami a hracím strojkem je hodně působivý, Španělé opět zabodovali. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pokus o napodobení filmu "Jako štvaná zvěř "se nevydařil. První polovinu se nic neděje, občas se jedni manželé pohádají, občas kamera rychle přeostří na jinou postavu. Zřejmě aby divák samou nudou neusnul. V druhé polovině se již občas něco přihodí a film začíná být málem i napínavý. Poměrně rychle potom uběhne k pitomé pointě. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama