Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (491)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když jsem film před lety viděl, zdál se mi být vcelku vtipný a zábavný. Proto jsem dnes poněkud zmatený, protože scénář dostal humor hned ze startu do křeče, z níž se už nevzpamatoval. Faktem je, že mi dnes většina scén, které mě měly rozesmát, způsobovala trapné rozpaky a já jsem nemohl přijít na to, co se mi dříve na filmu tak líbilo. Jsem si jistý, že za mé dnešní zklamání nemohlo herecké obsazení, to bylo na takový snímek opravdu štědré; za všechno, co se mi nelíbilo, nese vinu hlavně scénář a režie. Nechci na film jen kydat špínu, on své vtipné momenty měl, ale bylo jich zoufale málo a tvůrci je tak trochu utopili v trapnosti a hlavně v závěrečné přehlídce všemožných klišoidů. / Poučení: Přilba s umělým culíkem a rukávy s tetováním z tebe motorkáře neudělají. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu mi dkysi říkal spolužák, který tvrdil že je to fajn film. Takže když jsem měl hororů dost tak jsem šel do tohohle. I když jsem nic nečekal, tak jsem se skvěle bavil. Jedinou divízu vůči filmu bych měl k Allenovy kterej mě tam moc nebral, a přišel mi děsně nevýraznej. Ale zato mi to vynahradil skvělej Travolta, nikdy jsem ho nijak nežral ale tadyta role mu naprosto sedla. Příběh sice nic nenabídne ale dokáže zaplnit nenáročnou zábavu, navíc to není nikterak úchylné ani mi vtipy nepřišly vynucené, prostě taková oddechovka, která mě zatraceně dobře pobavila. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Prakticky stejná pointa jako starší (a podle mě mnohem lepší) snímek Dobrodruzi z velkoměsta. I přes hvězdné obsazení šíleně nudný, klišovitý a nijak nezajímavý film. Styl humoru není úplně nejhorší, ovšem je ho velmi málo. Ze čtveřice ústředních výtečníků je sympatický snad jen nešikovný smolař William H. Macy, jinak Travolta se mi na podobné role moc nehodí a Tim Allen s Martinem Lawrencem se mi nikdy nelíbili. Nebýt přijatelné stopáže a několika úsměvných sekvencí, nebál bych se to vyhodit do odpadu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kterých je v dnešní době zatraceně málo o partě motorkářů říkající si Divočáci, kteří žijí vlastní životy a tak se ve svém životě rozhodnou ještě jednou pro nějaký ten svobodný výlet, jako v Bezstarostné jízdě. Ukáží jak na tom jsou, ukáží že dnešní motorkáří občas nechápají podstatu toho, proč vůbec motorkáři jsou a snaží se poučovat, což mi ani tak nevadí. Řekl bych, že jsem se bavil. Herců jsem na to v tomto filmu měl dost. Bavil mě především John Travolta, Martin Lawrence, Tim Allen, William H. Macy a jejich největší nepřítel Ray Liotta, takže si nemůžu stěžovat. Dalo se na to hezky koukat a co je hlavní, rychle to uteklo a tak to u komedie má být. Sice není nijak odvázaná, ale příjemných komedií už také vidím méně než dříve. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Říkají si Divočáci, jsou to čtyři nerozluční přátelé a právě se rozhodli drandit si to na svých mašinách napříč státy za vytouženou "svobodou". Celá věc se má trochu jinak a oni tak trochu utíkají si odpočinout od stereotypu rodinného života v naději nalézt lepší zítřek. A běda tomu, kdo jim zhatí jejich plány. Zvláště pak, pokud jim cestu zkříží nepřátelský gang skutečných motorkářů vedených pološíleným Rayem Liottou. Úsměvnou komedii spolehlivě drží Travolta, Allen, Lawrence a Macy. O něco zajímavěji však vyznívají vedlejší herecké party, které si na starost vzala půvabná Marisa Tomei, veterán Peter Fonda nebo třeba teploušský policista Johna C.McGinleyoho. Scenáristicky se jedná o celkem přímočarou "road movie", která je poskládána mozaikovitě ve sled komických situací, které díky zkušeným hercům nevyznívají až tak trapně. Dějově je to tedy poměrně slabé, ale i tak jsem se pobavil. A nakonec to všechno i přes všechny peripetie zdárně režisér Walt Becker dovedl do celkem uspokojivého, ale nijak převratného konce. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2007 v Hollywoodu (Los Angeles, Kalifornie). (BMW12)
  • Maggiina (Marisa Tomei) restaurace byla postavena jen pro účely filmu, ale po skončení natáčení byla renovována a stala se z ní restaurace skutečná. (CliffLee)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama