Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

castor 

všechny recenze uživatele

Pojem film se začíná otřásat v základech.. Doják, biják, Sparta, Tupíři.. už v tom mám zmatek, ostatně je to jedno, „důležité“ je, na koho si Jason Friedberg a Aaron Seltzer zasedli tentokrát. Pryč je doba, kdy si svěží Žhavé výstřely a Bláznivé střely získávaly po stovkách fanoušky a stávaly se z nich nesmrtelné kulty.. žánr parodie je dnes bohužel někde jinde, recenzenti se přetahují o to, kdo napíše trefnější pohrdání, jiní se po očku baví a ostatní se bojí toho, čím nás „režisérské“ duo vyčerpá příště!! ()

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

[Tento komentár slúži predovšetkým ako varovanie...] Nehorázna sra*ka, ktorá si neuveriteľne nevkusne a trápne uťahuje z kinohitov od DA VINCIHO KÓDU cez CHARLIEHO A TOVÁRNE NA ČOKOLÁDU až po NARNIU, ale nebojte sa, dôjde trebárs aj na De Palmov SCARFACE, či Paris Hilton. Možno som ale spravil chybu ja - po skúsenostiach s Date Movie som do toho pravdepodobne nemal ísť, tentokrát som si však pre istotu počítal koľkokrát sa pri filme zasmejem a kupodivu to bolo dvakrát. V tomto smere som tak trochu aj prekvapený, pretože pri spomínanom filme som bol maximálne znechutený už po niekoľkých minútach a do smiechu mi absolútne nebolo. Ak vám teda postačí fakt, že Epic Movie je o chĺpočok vydarenejšie než (príšerné) Date Movie, tak som nič nepovedal. BTW, ak to takto pôjde ďalej, tak Friedberg so Seltzerom natočia paródiu porovnateľnú s klasikami žánru trebárs od tria ZAZ o cca. štvrť storočia.:( ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se ani jednou nezasmál, to ne. Ale není to takové to zasmání se od srdce. Spíš se jedná o tiky v koutcích rtů. Nevím jestli se někdy ještě podaří natočit dobrou parodii nebo jim dávno odzvonilo, ale Velkej biják tomu moc nepomohl. A pokud jste náhodou neviděli Letopisy Narnie, tak potom od tohoto ruce pryč:-)Jediné, co bych pochválil je zvuk v DTS, ale proč proboha u tohoto filmu???:-D20% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sérii DÉSNÝCH BIJÁKů můžu, ale VELKEJ DOJÁK jsem si vzhledem k zoufale nevtipnému trajleru radši odpustil. U trajleru k VELKÉMU BIJÁKU jsem se ale párkrát uchechtl, tak jsem do toho šel. Jasně, je to sračka. Velmi špatná parodie spoléhající na dokonalé napodobení kostýmů a výpravy parodovaných filmů a prdění, blití a sex se zvířaty. A Stifflerovu mámu. A které přijde vtipné dát pod tréninkovou montáž Eye of the Tiger nebo pod bojovou scénu Kung Fu Fighting, i když už to udělal milionkrát někdo před nimi. Jelikož si ale odpad schovávám pro nudné nekoukatelné prasárny, které mě naserou a tohle jsem dokoukal v pohodě, aniž bych si dělal velké násilí, dávám stejně jako u KAMEŇÁKů dvě hvězdy. Jednu za to, že je to barevné a druhou za to, že se to hýbe. A to s tou pirátskou lodí jako atrakcí byla vtipná narážka na původ PIRÁTů - disneylandskou atrakci. ()

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Je až smutné, kam dokážou někteří režiséři zajít, aby natočili parodii. Zlaté Scary Movie! A Žhavé výstřely či Bláznivá střela - těm tento hodně špatně míněný vtip nedýchá ani na kotníky. Je to nudné, nechutné a absurdní - zkrátka všechno možné, jen ne pořádná parodie. Nejvíce mě znechutila scéna s Carmen "Mystique" Electrou a hlavním hrdinou. Fujtajbl! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (19)

  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)

Reklama

Reklama