Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Jižní Afrika. Velký a malý Gustav bojují o kompetence nad územím. Malý Gustav je šéfem místní černošské guerilly, který se neštítí vůbec ničeho. A velký Gustav je asi desetimetrový krokodýl, který se také neštítí vůbec ničeho. Do tohoto souboje zasahuje naše skupina hrdinů, kteří jedou o lidožravém krokodýlovi natočit reportáž. Skupina se skládá z velmi originálních členů, posuďte: prsatá reportérka, vědec, černošský kameraman alias klaun, místní lovec, reportér. Ani jednomu z Gustavů se ale naše skupina nelíbí, tak je postupně (na střídačku) likvidují. Kdo asi tak přežije ? ... Michael Katleman má hodně nakoukáno. Ve filmu nebyla snad jediná alespoň kapku originální myšlenka, všechno bylo (a lépe zpracované) v jiných filmech .. (Pokud tedy nepočítám ubohého černošského chlapce, jehož jedinou touhou je dostat se do Jů-es-ej, nejlépe do Hollywoodu). Střihače filmu a kameramana stoprocentně museli nechat pár minut s lidožravým krokodýlem, protože nechápu, jak jinak by dosáhli takového roztřesení obrazu a nastříhání akčních scén tak, že žádný záběr netrval déle než půl vteřiny (ps. nedívejte se pokud máte náběh na epilepsii). Dost hroznej film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Monster hororů je v posledních letech naprosté minimum a těch kvalitních už vůbec ne a proto jsou fanoušci žánru spokojení za každý kousek, který se alespoň dá nazvat průměrným. A přesně takový je i snímek "Po stopách zabijáka", který je inspirován skutečným příběhem přerostlého a hodně hladového krokodýla, který se živý obyvateli Jižní Afriky již několik desetiletí. Film překvapivě funguje na poli budování atmosféry a minimálně ze začátku se mu to překvapivě daří. Krásné záběry na rozpálenou Afriku a úmrtí spíše mimo záběr ve stylu "Čelistí", protože minimální rozpočet se podepsal hlavně na úvodním zabijákovi, který je krutě počítačový a právě na to trpí druhá polovina filmu, která přechází do akčnější polohy a zybtek moc nezachraňují na nevýrazní až špatní herci. Přesto se jedná o koukatelnou a neurážející žánrovku, která fanoušky dokáže potěšit. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok z roku 2007 "Primeval", v našich končinách uvedený pod distribučným názvom "Po stopách zabijaka" je fakt dosť dobrý animal horror, ktorý je nerušivo obohatený o dejovú linku geo-politického konfliktu. Neopozerané prostredie exotickej Afriky, kde sa to celé odohráva, je príjemným diváckym spestrením a práca animátorov na digitálnom krokodýlovi je podctivo, profesionálne odvedená. S výkonom režiséra Michaela Katlemana som sppkojný. V rámci mnohých killing crocodile titulov, ktoré som mal možnosť doposiaľ zhliadnúť, to radím ku vyššiemu nadpriemeru. *** ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem vážně nevěděl zda je hlavním tématem filmu nějaká občanská válka v Africe či ten obrovský digitální sympaťák. Teď když mi běží v pozadí už závěrečné titulky, můžu s klidnou duši říci, že jsem viděl jak lepší, tak i horší snímky s touto prehistorickou potvorou. Samotný krokodýl se však musím říct vcelku povedl i když ten pohyb po souši trochu skřípal, dalo se to vydržet. Scénář jako takový je, ale neskutečně hloupý. Několikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad situacemi, které postrádají sebemenší logický smysl a jaká nešťastná náhoda se v některých momentech musela zrovna stát. Nakonec však dávám tři hvězdičky, mimo jiné za pěknou krajinku, hudbu a pěkné žrací scény. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Velice primitivna kravovinka s jednym velkym odporne pocitacovym krokodilom, kopou nezmyselnych a nudnych scen, bez napadu, atmosfery, napatia, skratka nicoho co by v podobnom filme mohlo byt aspon trochu zaujimave. Ta jedna hviezda je za snahu okorenit to cele aj nejakym vonkajsim dejom ktory to ale nakoniec nijako nezachranil. Velka slabota. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)
  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)

Reklama

Reklama