Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody znovu po Match pointe na depresívnu nôtu. Trocha sa opakuje, aj čo sa týka prostredia, lenže scenár nás neustále drží v napätí, čo sa bude diať ďalej. Herci obsadení presne naopak, ako by som pri čítaní titulkov čakal. Je to dôkaz, že Farrell aj McGregor sú kvalitní herci. Je príjemné vidieť Ewana v inej úlohe, ako melancholického romantika. A Farrella v úlohe lúzra bez sebavedomia ešte viac. So záverom sa Allen tentokrát vôbec nesral. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Woody Allen .. Další hutná Allenovka, na hony vzdálená jeho slavným komediím, která je sice provařenou moralitou v rovině přímočarého děje, ale ani tak neztrácí osobitým podáním pana režiséra na své působivosti. Ewan McGregor i Colin Farrell jsou herecky excelentní, jako bratrská dvojice funkční a skvěle k sobě pasují. Lepší než Match point. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kasandřin sen by se mi líbil mnohem víc, kdybych už předtím neviděl Allenovy starší filmy Match Point, a obzvláště Zločiny a poklesky, které zpracovávají velmi podobný námět. Kvůli tomu jsem měl pocit, že se autor v tomto filmu hodně opakuje - v mnoha momentech jsem dokázal uhádnout budoucí vývoj děje, včetně samotného závěrečného vyústění, protože v obou zmíněných filmech to bylo velmi podobné. I tak mě to ale bavilo - obsazení mi bylo velmi sympatické, hodně se mi líbily některé záběry a kamera celkově, a výborná je tam i hudba, která skvěle podkresluje dramatickou atmosféru některých scén. Celkově za mě velmi dobrý filmový zážitek - tenhle film je dobrým dokladem toho, že WA se umí suverénně pohybovat i v jiných žánrech, než je komedie. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film Woodyho Allena vyprávějicí o dvou bratrech, kteří mají rozdílné povahy a každý se staví jinak k životní situaci. Nebýt vlažného průběhu děje a jednodušího, lehce nepřirozeného příběhu, šel bych s hodnocením ještě výše stejně jako to bylo u Match Pointu 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Woody Allen a jeho jeden film ročně už někdy od sedmdesátých let. Továrna na výborné příběhy a geniální dialogy tady přesto trošku strádá. Woody najal výborné herce: Ewan McGregor a Colin Farrell. Každopádně se ale pustil do trošku jiného tématu, než u něj obvykle bývá. Tak za prvé tady chybí vztahy, se kterými dycky na plátně kouzlí. A druhá věc je ta, že se ve filmu neobjeví žádná krasavice, které se kolem Woodyho filmového života a nejen toho, motaly. Tady prostě kde nic, tu nic. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno