Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby někdo, koho dobře znáte a milujete, jednoduše zmizel? Hollywoodské superhvězdy Reese Witherspoonová, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin a Meryl Streepová se již brzy dozvědí odpověď v napínavém thrilleru jihoafrického režiséra Gavina Hooda, zaměřeném na ožehavou tématiku tzv. „mimořádného vydávání podezřelých“ - jedné z kontroverzních součástí americké strategie v boji s potíráním terorismu. Reese Witherspoonová v něm hraje Isabellu, těhotnou manželku inženýra, původem z Egypta, který se během letu z Kapského města do Washingtonu „propadne do země“. A jak se posléze ukáže z dějové linie, v níž hraje prim Jake Gyllenhaal coby analytik CIA Douglas Freeman, nestalo se tak náhodou. Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), přestože má již dávno americký pas i občanství, byl totiž právě na příkaz CIA jako podezřelý ze spiklenecké činnosti eskortován zpět na černý kontinent. A při pohledu na jeho brutální mučení a vyslýchání jihoafrickou tajnou službou Freeman poprvé začíná pochybovat... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (267)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film dávali pozdě večer a mně se pak v noci zdál sen, že jsem u nás na vesnici chtěl nastoupit do autobusu, když v tom mě dva nabušení revizoři zatáhli do zastávky a obvinili ze spoluúčasti na korupčních praktikách naší vlády, protože jsem měl na nohou boty stejného druhu a velikosti, jaké byly namalovány na krabici Davida Ratha. Řeknu vám, že se mi docela ulevilo, když jsem se před polednem probral ve svojí posteli. Co ale ti, kteří se probudí v tmavém sklepě svázaní v kozelci s roubíkem v hubě jen proto, že si nějaká blonďatá bába hraje na Columba? (Nic proti, Meryl, tebe pořád miluju!) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Odvlečen je spíše civilně zpracovaný snímek bez nějakých okázalých velkolepostí, ať už, co se týče zpracování, či obsazení. Ač právě hereckému obsazení dominují "hvězdná" jména, jako Jake Gyllenhaal, Meryl Streep, Peter Sarsgaard či J.K. Simmons, přišlo mi, že jejich party zastávaly poměrně málo prostoru. Myslím, že v tomto případě dostal "neamerický" casting mnohem více prostoru, než právě ony zmiňované Hollywoodské stálice. A myslím, že je to tak správně. Herecky se totiž všichni činili nadmíru dobře. Fanynky Jakea si téměř v úvodu filmu mohou užít pohledy na jeho svalnaté tělo a vášnivé scény s jakousi holkou:) Jinak bych ale řekla, že "Jacky boy" je v tomto filmu, co se hereckého výkonu týče, spíše pasivní pozorovatel, než aby se nějak aktivně činil. Možná to bylo jeho postavou, ale přišel mi poněkud netečný:) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh jako bych už někde viděl. Každý kus scénáře vypadl z jiného filmu, kde byl navíc i lépe zpracován. A proto se na jednom místě slévá Nepohodlný, Úhel pohledu nebo Babel, do toho se obrátí ne úplně srozumitelné časové uspořádání a já jenom marně hledám fragmenty, které se mi doopravdy líbily, místo aby pouze nenudily. Tím něčím jsou podle očekávání Reese, které její postavu do posledního puntíku věřím, a Jake Gyllenhaal, který s přehledem dokazuje, že je pravý herecký chameleon. Smutně jasné dvě hvězdy pro sterilní prohrábnutí vztahů s muslimy, které stejně nikam nevede. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadený film s jasným posolstvom, ktorému na malom priestore dominuje M.Streep. R.Witherspoon v úlohe uplakanej manželky nemá veľmi šancu zaujať, zvládli by to aj herečky s menej hviezdnym menom. Opäť téma terorizmus, opäť trochu politiky a menej akcie ako naposledy v Kráľovstve. Kvalitná réžia, no predsa filmu niečo chýbalo aby sa mi viac zaryl do pamäte. Neviem prečo som mal celý čas pocit, že príde nejaký zvrat. Na druhej strane, takých filmov už je viac než dosť, niekedy popletené až tak, že ani sám režisér nevie vysvetliť o čom to je. Takže,prečo si nepozrieť film bez zbytočných mylných odbočiek a zvratov? Slabšie štyri hviezdy. 70% ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Mirne nadrpumerny politicky thriller s vybornym hereckym obsazenim, bez nehoz by to byl jen dalsi zapomenuvsi film. Takhle je to ale napinava ukazka praktik v novodobe valce s terorismem s pro me pekelne dobre udelanym koncem (to vyusteni, ze se vlastne na zacatku stalo...no, nebudu prozrazovat dej :) ). Kdyz je spachan sebevrazendy atentat na vysokeho politickeho predstavitele, hleda se vinik...a co na tom, ze 20 let zije spokojene s rodinou v USA, je to spickovy vedec a se samotnym atentatem nema vubec nic spolecneho? Je treba prece najit "nejakeho" vinika.... Je jednoduche uverit, ze takove praktiky jsou v dnesni politice bezne, o to vic pak zarazi ta samotna hruznost a bezmoc.... ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Citace „I fear you speak upon the rack where men enforced do speak anything,“ (Muž, který podstupuje mučení, řekne cokoli, jen aby bolest ustala,) je ze třetího jednání druhé scény hry „Kupec benátský“ od Williama Shakespeare. (jezurka42)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama