Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby někdo, koho dobře znáte a milujete, jednoduše zmizel? Hollywoodské superhvězdy Reese Witherspoonová, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Alan Arkin a Meryl Streepová se již brzy dozvědí odpověď v napínavém thrilleru jihoafrického režiséra Gavina Hooda, zaměřeném na ožehavou tématiku tzv. „mimořádného vydávání podezřelých“ - jedné z kontroverzních součástí americké strategie v boji s potíráním terorismu. Reese Witherspoonová v něm hraje Isabellu, těhotnou manželku inženýra, původem z Egypta, který se během letu z Kapského města do Washingtonu „propadne do země“. A jak se posléze ukáže z dějové linie, v níž hraje prim Jake Gyllenhaal coby analytik CIA Douglas Freeman, nestalo se tak náhodou. Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally), přestože má již dávno americký pas i občanství, byl totiž právě na příkaz CIA jako podezřelý ze spiklenecké činnosti eskortován zpět na černý kontinent. A při pohledu na jeho brutální mučení a vyslýchání jihoafrickou tajnou službou Freeman poprvé začíná pochybovat... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (267)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Postupně film nabírá doslova luxusní tempo a jak se říká, že příběh by měl diváka pohltit, tak tady mě přímo sežral. Jenom si nemůžu něco odpustit. Jestli alespoň z 50% takto bojují amíci proti nejzbabělejším ze zbabělých - teroristům, tak děkuju bohu, že jsou na světě holky, krásná přiroda, památky, pivo a fotbal, protože jinak bych se tady na to už dávno vysral a odešel radši někam do džungle za opicema skákat tam po palmách, žrát banány, drbat se na prdeli a dělat HUHUHU, než abych byl součástí těhle lží, manipulací a zbabělého zacházení ze životy obyčejných lidí, jak ze strany západních politiků, tak ze strany náboženských fanatiků. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Výborný napínavý thriller postavený na kvalitnom scenári, výbornom obsadení a výkonoch (veľmi prekvapila napr. skutočne vynikajúca Ryža a charismatický Peter Saarsgard, u môjho favorita Gyllenhaala sa jedná o klasický výkon), ako aj precíznej Hoodovej réžii. Po určitých pochybnostiach, spôsobovaných mj. až prepálene béčkovým Wolverinom začínam v Ender's Game veriť ešte viac než doteraz. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kellez Sane | Hudba: Pail Hepker, Mark Kilian | Distribúcia: New Line Cinema | Štúdio: Level 1, Anonymous Content | Rozpočet: 27,5 milióna $ | Tržby: 27,038,732 $ | Ocenenia: Mill Valley FF - Najlepšie naratíva: Gavin Hood. Spolu: 1 výhra a 2 nominácie || Filmy, ktoré sú postavené na psychike, obsahujú len esenciálne množstvo akcie, a požadujú trpezlivosť, čo sa tempa filmu týka - mi začínajú sedieť čoraz viac. Túto konzistenciu som si osvojil hlavne v seriálu Homeland, ktorému je Rendition v hlavnej štruktúre príbuzným počinom. Gyllenhaal - Whitespoon sú už len ozdobou pre mňa dobre fungujúcemu filmu. 75% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Odvlečený má své lepší okamžiky (výslech), ale i horší (veškeré scény s Reese Witherspoon). Jake Gyllenhaal tady nehraje ještě takového bouráka jako jej mám zaškatulkovaného z poslední doby, spíše bych řekl že pouze lehce výraznější. Režie velmi fádní a J.K. Simmons zoufale nevyužitý. Zkrátka hodně postav, málo napětí, hodně keců. Téma terorismu jde natočit mnohem líp. 60% ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Opravdu super. Příběh při kterém vám běhá mráz po zádech a kdy si říkáte, jak je dnešní většinou demokratický svět nespravedlivý a plný omylů. Všechno co se ve filmu děje má svůj smysl. Jenže raději riskujme neprávem jeden život, než-li by jsme mohli přijít o 7000 jiných? V dnešním světě se nemůžete cítit bezpečně před úřady ani když jste bezproblémový člověk. Herci mě absolutně přesvědčili, až na Streep, která byla v normálu. Škoda jen toho rychlého konce, mohli mu dát větší prostor, když ne hraného, tak alespoň nějaké poselství v textu. Hudba nepříliš známí Paul Hepker a Mark Kilian. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film je natočen podle skutečného příběhu Khalida El-Masriho, německého občana, který byl zaměnen za Khalida al-Masriho, který se měl údajně podílet na teroristických útocích z 11. září 2001. V roce 2004 byl El-Masri zatčen a přemístěn na neznámé místo v Afghánistánu, kde byl vyslýchán, mučen a sexuálně zneužíván po dobu pěti měsíců, než ho CIA propustila. Později tajná služba přiznala, že jeho zajetí a mučení bylo velkou chybou. (jezurka42)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama